Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pololetní hodnocení týmu redakcí NYR.cz 2011/2012

Pololetní hodnocení týmu redakcí NYR.cz 2011/2012

Hráči Rangers se v průběhu ledna probojovali do druhé poloviny základní části soutěže, a tak redakce NYR.cz mohla v průběhu přestávky pro All Star Game, která zastavila kolotoč zápasů, zhodnotit dosavadní průběh sezony a vystavit hráčům tradiční pololetní vysvědčení. Na otázky tentokrát odpovídala celá redakce, jmenovitě Ranger, Collin, Monika, Mišón, Mess a DaTeL.
Jaké je v probíhající sezóně nejpříjemnější překvapení a naopak největší zklamání.
Žádné hraní na hrdiny. Prakticky pro všechny členy redakce je největším překvapením samotné postavení týmu. „Fakt, že se nepotácíme kolem 8. místa. Když vezmu v potaz rozpis zápasů na začátku sezony (výlet do Evropy, po návratu další trip na západní pobřeží, první domácí zápas až 27.10.) a pomlácenost naší obrany, tak jsou výsledky opravdu neuvěřitelné.“ (Datel) Mezi další příjemná překvapení řadí redaktoři „znovuzrození“ Del Zotta, výkony Hagelina nebo střeleckou fazonu Mariána Gáboríka.

A zklamání? Mess i Monika zmiňují nestabilní výkony Richardse, Datel s Messem hru, kterou produkuje Dubinsky, Ranger s Mišónem zase žehrají nad (ne)produktivitou našich přesilových her: „Ale je otázkou, jestli se početní výhody dají po tolika letech stále považovat za zklamání, nebo je to už jen klasický stav.“ (Mišón)

Kdo jsou doposud tři nejlepší a tři nejméně prospěšní hráči týmu?
King Henrik – bez debat, pro redakci hráč číslo jedna. Nezmínil ho pouze DaTeL: „Biron z toho prostého důvodu, že díky jeho fazóně si může Henrik víc odpočinout a je očividně svěžejší, lépe soustředěný. Nepouští tolik laciných branek. Jeho výkony jsou ještě o kus lepší než v předchozích letech.“ Mezi další opory redaktoři řadili téměř bez výjimky Callahana, poté i Gáboríka a Girardiho.

U tří nejméně prospěšných hráčů pro tým byla redakce taky relativně jednotná. Nejvíce záporných hodnocení vyfasovala trojce Wolski, Christensen a Avery.

Jaký byl nejlepší a nejhorší letní příchod do týmu? (i nejlepší příchod z farmy)
Jako nejlepší příchod do šatny Rangers jmenovali redaktoři (konkrétně DaTeL a Ranger) přesun švédského tajfunu Carla Hagelina z farmy do prvního týmu či návrat MDZ (Mess, Collin). Šalamounsky odpověděl na tuto otázku Mišón: „Nejvíce pozitivně tým ovlivnil samozřejmě příchod Brada Richardse. Není pochyb o tom, že ofenzívu týmu výraznou měrou pozvedl a proto uvedu jeho. Při bližším prozkoumání všech okolností ale jeho jméno musím uvést i jako příchod nejhorší. Je třeba si totiž uvědomit, že jeho devítiletá smlouva za nemalý peníz bude rozpočet klubu zatěžovat ještě hodně dlouho a po uplynutí půl sezóny tak nelze vyvozovat, zda-li byl měl jeho podpis být hodnocen jako kladný, či jako záporný.“ Vyloženě špatný příchod tak nebyl redakci pro tentokrát jmenován.

Napiš dvě věci, které mají největší zásluhu na současném postavení týmu.
Úspěchy, které doteď tým sbírá, jsou zásluhou několika faktorů, nejčastěji jsou mezi redaktory zmiňována slova bojovnost, chuť a touha se obětovat, soudržnost, týmová práce a Henrik Lundqvist. Collin zmínil také šéfa kabiny: „Proč zrovna Tortorella? Naučil tým hrát zodpovědně, tvrdě a houževnatě. Není náhoda, že v hitech a blokovaných střelách patří Jezdci k naprosté špičce ligy. Hraje se proti nim těžko.“ Monika vidí zásluhy na současném umístění jinde: …(jsou tam díky) „spatření mé osoby před sezonou, každému jsem udělala na čelo křížek pro štěstí, a Lundqvistovi (tomu jsem udělala dva).“

Jakou známkou hodnotíš dosavadní výkony Rangers?
I tady bylo hodnocení celkem konzistentní. Redaktoři známkovali za jedna, jedna mínus a nejhorší „nadílku“ dostal tým od Moniky, která se nerozpakovala navrhnout pro Jezdce lepší dvojku.

Kolik bodů získají Rangers v základní části?
To, že tým z MSG letos překoná hranici sta bodů, nezpochybňuje letos nikdo. Mess tipoval 105, DaTeL 107, o bod víc Monika a na 109 bodech se zastavil tip Rangera. Jako největší „střelec“ se projevil Mišón: „Při současném tempu by tým okolo Ryana Callahana mířil ke 113 bodům. Protože si myslím, že tempo z první půle nemůže vydržet po celou sezónu, budu tipovat 101 bodů.“ Nu, kdo se trefil a kdo byl se svým tipem úplně mimo, to uvidíme za 35 zápasů.

Kdo se stane nejlépe bodujícím hráčem týmu?
Při téhle otázce se názory redakce rozdělily, dva hlasy získal Callahan, dva Gáborík (Ranger se ho nebál natipovat na 70 bodů za 40+30), Mess dal hlas mladému Stepanovi a Collin hlasoval pro Richardse.

Vráti se ještě Avery do prvního týmu?
I v otázce známého bouřliváka je redakce nejednotná. Collin: „Do konce základní části zbývá dost zápasů, takže je pravděpodobné, že se Avery na úkor zraněného či mizerně hrajícího hráče do prvního týmu dostane. To ale neznamená, že mu Tortorella svěří významnou roli. Jinými slovy: Avery se asi vrátí, ale moc si nezahraje.“ Podobný názor zastává i Mišón. DaTeL nebo Ranger jeho návrat k prvnímu týmu neprorokují, Mess vidí pokračování jeho kariéry v KHL.

Popište jednou větou vaše pocity z Winter Classic.
Jedny tato výhra nadchla, další nechala o poznání chladnější (Monika zápas prožehlila). Ohlasy z obou táborů ale stojí za to.

Jedno z nejkrásnějších vítězství, které jako fanoušek Rangers pamatuji - otočit z 0:2 na 3:2 proti Flyers v takhle důležitém zápase a při tak extrémní snaze rozhodčích to neférově zhatit, to je prostě paráda.“ (Ranger)

„Pro mě jedno z 82 utkání sezóny, zajímavější o to, že bylo proti rivalovi z divize, nic víc. Na tyhle „spešl“ akce moc nejsem.“ (Mess)

„***** pruhovaný!“ (DaTeL)

„Sladké vítězství nad Philadelphií ve výjimečném utkání a s výjimečnými výkony rozhodčích, kteří udělali vítězství Rangers ještě sladší.“ (Collin)

„Myslím si, že pro většinu (i nezaujatých) fanoušků muselo být Winter Classic skvělou zábavou, které nechybělo snad vůbec nic - nasazení, souboje, hezké akce, zákroky brankářů, emoce, vyrovnaná hra, drama do posledních sekund, trestné střílení - a samozřejmě je skvělé, že se nakonec radovali všichni přívrženci Blueshirts…“ (z důvodů divné představy Mišóna o jednoduché odpovědi v jedné větě redakčně kráceno Very Happy)

Byli by podle tebe NYR nebezpečnější v přesilovkách, pokud by jejich taktiku stanovoval Sagvan Tofi?
Tak tady se redaktoři shodují, jak vystihl Collin: „Nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř, ale asi ani Sagvan by už na našich přesilovkách nemohl nic zkazit.“ Mess tvrdí: „naše PP jsou odehrány dle jeho songu Dávej-ber: …až do teďka sem byl jen samá bota…“ Ranger navrhuje jako šéfa „...Martina Koloce, který už nasbíral bohaté zkušenosti jako trenér hokejistů Malajsie.“ Monika navrhuje jako asistenta Lukáše Vaculíka a za kustoda Simonu Krainovou, Mišón dokonce vytáhl z klobouku Ivetku Bartošovou…

A jak byste odpovídali na tyto otázky vy?

Platnost uložené stránky vyprší: 16. 4. 2024 16:21:17