Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pololetní hodnocení týmu redakcí NYR.cz

Pololetní hodnocení týmu redakcí NYR.cz

New York Rangers ukrojili zápasem s Carolinou první polovinu zápasů v sezóně 2010/2011. Získali 49 bodů při skóre 121:104 a drží 7. příčku ve Východní konferenci. Dá se to hodnotit jako úspěch? Tým se vyhnul tradiční prosincové krizi, daří se látat díry po zraněných hráčích a na vedoucí Tučňáky ztrácí sedm bodů. K přehnanému optimismu nejspíš není důvod. Tabulka okolo hranice postupových míst do play-off bude opět pořádně našlapaná a devátá Carolina za týmem z MSG nijak propastně nezaostává.

Po porci 41 zápasů je již možné hodnotit, chválit, kritizovat a pokoušet se odhadnout, jak bude probíhat zbytek základní části a kam až tým může dojít. Týmu redaktorů newyorkrangers.cz (odpovídali Collin, J. K. Kožíšek, Mess, Mišón a Ranger) byly položeny následující otázky.

Jaké je v probíhající sezóně nejpříjemnější překvapení a naopak největší zklamání.
Ve srovnání s loňskou sezónou se dají na hře Jezdců vypozorovat určité změny k lepšímu. Na konkrétních případech se shodne celá redakce. Hlavním překvapením je vypořádání se s frontou na marodce, která se týmu vyhýbala poslední ročníky obloukem. „…těší mě, že kluci hrají jako tým, nevzdávají se a dokážou vyhrávat zápasy i přes zranění týmových opor a slabší formu Gáboríka.“ (J. K. Kožíšek) „Rangers se letos hrozně těžko pokládají na lopatky. Je jedno, jestli prohrávají o tři góly nebo dostanou dvě slepené branky, pořád do toho jdou stejně. Už se jen tak nesesypou.“ (Collin) „Tým funguje jako tým, je v něm dostatek tvrdosti a agresivity.“ (Mess) „…získáváme body v zápasech, kde to v minulých sezonách nebývalo zvykem.“ (Ranger)

A největším zklamání? Spíš rozčarovaní, že se nepodařilo odstranit prvky hry, které jsou pro tým z MSG evergreenem – nevýrazné výsledky na vlastním ledě, špatné přesilovky a zhoršený výkon při oslabení (až 23. v soutěži). „Každoročně v něm patříme ke špičce ligy a letos se zatím moc nedaří (ač je to jistě ovlivněné absencí Druryho a Callahana).“ (Mišón)

Kdo jsou doposud tři nejlepší a tři nejhorší hráči týmu?
Na stránkách nyr.cz jsou k dispozici dvě ankety, které jsou jedněmi u ukazatelů, kterým hráčům se daří a kteří zrovna v průběhu sezóny nezáří. Žebříček Most Valuable Ranger vede po polovině odehraných zápasů Lundqvist, následován Staalem a Dubinskym. Hráčem zápasu se podle čtenářů našeho webu nejčastěji stala trojice Lundqvist, Dubinsky, Stepan (všichni celkem 7x). Shodují se výsledky s názorem redakce? Dá se říci, že ano. Všichni oslovení se shodli na tom, že řady Jezdců táhne Král Henrik s Dubinskym. Jako třetího do party zvolili redaktoři Callahana, Boyla nebo Staala.

Volba hráčů, kteří rozhodně neoslnili, byla rozmanitější. Všechny odpovědi měly ale stejné jmenovatele - Frolov a White. Padala pak i jména jako Del Zotto či Avery. „Nejhorší hráči? Takový Boogaard je příšerný hokejista, ale to každý ví. Proto vyjmenuju hráče, od kterých jsem toho čekal mnohem víc. Marián Gáborík, Alexander Frolov a Chris Drury. Opět.“ (Collin)

Jaký byl nejlepší a nejhorší letní příchod do týmu?
Za nejlepší příchod tohoto léta považují redaktoři příchod veterána Martina Birona na pozici brankářské dvojky, díky kterému se fanouškům nemusela klepat kolena, kdykoliv si potřeboval Lundqvist trochu orazit. Mezi povedené byly zařazeny i příchody Stepana a Fedotěnka. „…byl bych rád, kdybychom se v budoucnu nejvíce radovali z příchodu Matse Zuccarello-Aasena,“ neopomněl na Nora J. K. Kožíšek.

Asi nikoho nepřekvapí jména, která pak padala na opačné straně stupnice. White byl již odejit, Boogaard je zraněný („Nemám nic proti bitkařům. Naopak. Pěstní souboje rád sleduji. Ale čistokrevný bijec za více než 1,6 milionu na čtyři roky?“ Collin) a výkony Frolova zatím nemohou těšit ani jeho nejskalnější fanoušky. „Třeba Sather v únoru předvede další ze svých zázračných výměn a Frolova vymění za někoho užitečného.“ (J. K. Kožíšek)

Jakou známkou hodnotíš dosavadní výkony Rangers?
Jezdci byli podle známek, které obdrželi od naší redakce, v prvních jedenačtyřiceti zápasech úspěšní. Podle školního známkování by dostali v pololetí chvalitebně, tedy dvojku. Nejlépe z oslovených redaktorů ohodnotil jejich výkon Mišón (1-), nejpřísnější k jejich hře byl Mess (2-).

Kolik bodů získají Rangers v základní části?
Mezi oslovenými redaktory panuje přesvědčení, že devadesátibodová hranice by pro Jezdce neměla být problémem. Nejvíce při zemi se držel s 90 body Mess, ale padaly i tipy na 93 nebo bodové zisky atakující dokonce magickou stovku. Největší optimisté byli v tomto případě Ranger a J. K. Kožíšek, který dodal: „Henrik před sezonou slíbil postup do play-off, takže je jasné, že těch bodů musíme nasbírat více než loni. Viděl bych to na 98 - druhý nejlepší výsledek od výluky.“

Postoupí Rangers letos do play-off?
V návaznosti na otázky týkající se budoucnosti nelze pominout letošní play-off, které obecně dělí v poslední době sezóny Rangers na úspěšné a neúspěšné. O tom, že se v letošním ročníku podaří postoupit do vyřazovací části, nikdo z oslovených nepochybuje, byť to může být s pořádně odřenýma ušima.

Kdo se stane nejlépe bodujícím hráčem týmu?
O vítězi týmového bodování nepanuje mnoho rozporů. Kandidáti jsou pro redakci pouze dva – Dubinsky a Gáborík, který se zatím nepotkal s formou ani pevným zdravím. Slovák ztrácí po 41 zápasech na Američana 12 bodů.

Kolik branek nastřílí Boyle?
Asi největšího zlepšení v porovnání s předchozí sezónou dosáhl tento dvoumetrový pořízek. Loňských 6 bodů v polovině soutěže překonal již téměř čtyřikrát (po 41 zápasech má 22 bodů). Mimořádně se mu daří především střelecky, když se se svými 14 brankami řadí hned za nejlepšího střelce týmu Dubinského. Kolik bude mít zářezů na pažbě po konci základní části? Hlasy z redakce promluvily téměř shodně. Nebyly jiné tipy než 25 či 26 přesných zásahů. Zdá se vám to příliš optimistické nebo tuto metu Boyle ještě překoná?

Udrží se v týmu Zuccarello do konce sezóny?
Drobný Nor na sebe v posledních zápasech strhl vlnu pozornosti. Mezi fanoušky zavládla nad jeho hrou euforie. Udrží Mats fazónu i ve zbytku sezóny a vyrovná se s fyzickou hrou soupeřů, nebo jej uvidíme plachtit vzduchem podobně často jako Petra Průchu? O jeho stálém setrvání u Áčka do konce základní části mají redaktoři pochybnosti a jediným, který mu věří, je J. K. Kožíšek: „Když vidím, jak lítá po ledě a maká naplno, tak věřím, že v týmu zůstane.“ Zbytek mu však předpovídá minimálně ještě jeden pobyt na farmě. „…po návratu Callahana pro něj nezbude místo.“ (Mess)

Usmíří se Tortorella s Larym Brooksem (novinář New York Post) a dají si na konci sezóny pusu?
Nevraživostí obou kohoutů se fanoušci dál baví a nic nenasvědčuje tomu, že by spolu tito dva měli začít chodit z ničeho nic na pivo. Ale je tomu tak navždy…? Odpovědi redakce jsou následující: „Nikdy.“ (Ranger) „Ne. Torts je tvrďák, který se usmiřovat nemusí. Nepáře se s nikým a s ničím. Pana Brookse pošle svými slovy do háje, kdykoliv se mu znovu bude chtít.“ (Collin) „Jedině v sentimentální chvilce Tortorelly po zisku SC.“ (Mess) „Nezůstane jen u pouhé pusy.“ (Mišón)

A jak to vidí naši čtenáři...?

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 02:47:33