Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nová smlouva pro Girardiho určitě nebyla chybou

Nová smlouva pro Girardiho určitě nebyla chybou

Není tomu tak dlouho, co jsme s napětím očekávali, na jaké smlouvě se dohodne obránce Daniel Girardi. Dnes už jeden z nejzkušenějších zadáků týmu nakonec podepsal čtyřletý kontrakt ve výši 13.3 milionů dolarů na čtyři sezóny. Hned po podpisu se začaly ozývat různé reakce nás fanoušků. Někteří byli spokojeni, jiným se zdálo, že tyto peníze jsou přehnané. I když je stále brzy, již dnes se dá říci, že to byl povedený tah, alespoň prozatím.

Obránce s číslem 5 na zádech odehrál všechny dosavadní utkání a zdá se být nejspolehlivějším obráncem týmu po první čtvrtině základní části. Zdatně vedle něho vyrůstá mladičký talent Michael Del Zotto, který v něm má nejen dobrého učitele, ale také spolehlivého parťáka. Vždyť má vedle Daniela +3 v "tabulce pravdy" (plus mínus), kde měl v loňské sezóně výrazně záporná čísla (-20).

Girardi, ač není na ledě tolik vidět, je ve spoustě statistik prvním mužem svého týmu. Jednoznačně vede plus / minus statistiku (+8), nečekaně pak i produktivitu mezi obránci (1+8). Poslední zápasy sice vynechal solidně hrající Michal Rozsíval a v útlumu je po loňsku i mladík Michael Del Zottto, ale i tak je půl bodu na zápas na spíše defenzivního obránce velice pěkné číslo.

Ale největší síla Daniela je opravdu v defenzivě, ve svém týmu a v celé NHL vede statistiku zblokovaných střel (57), mezi obránci týmu vede v počtu hitů (39), což mezi beky v celé NHL stačí na 13. místo. Dále pak vede s Michalem Rozsívalem v ziscích puků (10) a mezi všemi obránci NHL je v této statistice 14.

Specialitou tohoto zadáka je pak hra v oslabení, kde odehraje průměrně 4 minuty a 16 vteřin na zápas, čímž je nejlepší v klubu a třetí celkově mezi obránci v celé lize. Je jedním z faktorů úspěšných oslabení Jezdců. Velmi často je využíván na krytí nejlepších řad soupeřů a hlavně ve dvojici s dalším v létě podepsaným obráncem Marcem Staalem dokáží z ledu doslova vygumovat i největší hvězdy soutěže.

Pro váš lepší obrázek jsem připravil srovnání statistik Girardiho s loňským obráncem číslo jedna celé soutěže Duncanem Keithem z Chicaga Blackhawks, které naleznete na konci článku v tabulce.

Z daných statistik je vidět, že Girardi patří mezi nejlepší defenzivní obránce ligy a v ofenzivě je na tom lehce nadprůměrně, což z něj dohromady činí velmi vysoko hodnoceného obránce, který si svůj příjem jistě zaslouží. Snad dnešní výkonnost Danielovi vydrží nebo se ještě zvýší, čímž by mohl výrazně pomoci k většímu úspěchu svého týmu.


Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 14:37:28