Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Letošní kemp bude mimořádně zajímavý

Letošní kemp bude mimořádně zajímavý

Tréninkový kemp, který v pátek zahájí Rangers, bude podle všeho tím nejzajímavějším za hodně dlouhou dobu. Blueshirts mají pod smlouvou tolik zkušených hráčů, že se všichni na soupisku a pod platový strop vejít nemohou. Krom toho se kempu na zkoušku zúčastní i několik hráčů bez kontraktu, přičemž se nejedná o žádná neznámá jména – Fedotěnko nebo Exelby si už v NHL dokázali vydobýt úctu. Teď se budou muset prát o místo v NHL s vědomím, že uspět mohou pouze za předpokladu, že v kempu dokáží předčít jiné zkušené hráče. A aby toho nebylo málo, do kádru se touží probojovat i smečka perspektivních mladíků. Kemp potrvá dva týdny, během nichž nás čekají odpovědi na několik klíčových otázek:



1) Zůstane Redden v prvním týmu? Jak se tým vejde pod platový strop?

Pokud by rozhodnutí záleželo jen na fanoušcích, bylo by všechno jasné. Glen Sather spolu s Johnem Tortorellou ale můžou být k třiatřicetiletému obránci milosrdnější. Navíc nelze ani vyloučit, že Redden s vědomím nože na krku začne makat jako zamlada a v kempu se předvede v oslnivé formě. Ostatně, podle dostupných informací změnil kanadský obránce letos styl přípravy a pracoval tvrději než v předchozích letech.

Jestli se Redden v týmu z jakéhokoliv důvodu udrží, budou muset Jezdci šetřit jinde. Konkrétními variantami se do hloubky zabývá samostatný článek: Problémy s platovým stropem: Kdo opustí Rangers?

2) Jak bude vypadat první formace?

Jistota je jediná – Marián Gáborík na pravém křídle. Během přípravných zápasů vedle něj nalevo určitě dostane hodně prostoru Alexandr Frolov. Pokud by se jim ale nedařilo, může se na křídle elitního útoku objevit i Václav Prospal a úplně bez šancí nejsou ani Brandon Dubinsky a Mats Zuccarello-Aasen.

Na centru elitní formace dostane nejspíš jako první příležitost Erik Christensen, ale svou šanci v přípravných zápasech nejspíš získají i Václav Prospal, Artěm Anisimov a Todd White. A kdoví, pořádnou příležitost ukázat se možná bude mít i Derek Stepan.

3) Prosadí se na soupisku nováčci?

Všeobecně se největší šance dávají norskému talentu Matsi Zuccarello-Aasenovi, který má bohaté zkušenosti z mezinárodní scény a z minulé sezony se pyšní i titulem nejlepšího hráče švédské nejvyšší soutěže. Dalším často zmiňovaným kandidátem je z univerzity přicházející Ryan McDonagh, na kterého Jezdci získali práva vloni v rámci výměny za Scotta Gomeze.

Za černé koně s velkou nadějí prosadit se mezi vyvolené lze počítat dvojici hráčů, kteří vloni váleli na farmě v Hartfordu: Dale Weise by se svým důrazem a střeleckými schopnostmi mohl být platný na pravém křídle třetího nebo čtvrtého útoku, zatímco Dane Byers by mohl na levém křídle čtvrté formace střídat Dereka Boogaarda v zápasech, kdy nebude zapotřebí mít k dispozici regulérní těžkou váhu.

Kempu se ovšem zúčastní i další mladí hráči. Za zmínku stojí především nesmírně talentované duo Derek Stepan a Jevgenij Gračev, kteří spolu naposledy zazářili na turnaji v Traverse City. Oba pravděpodobně dostanou příležitost v několika přípravných zápasech, nicméně nakonec budou figurovat mezi posledními vyškrtnutými hráči, a to především proto, že na farmě budou podstatně vytíženější, než by byli v prvním týmu. Více času na ledě by jim mělo pomoci v dalším hokejovém rozvoji.

4) Dokáže si některý z hráčů přicházejících na zkoušku vybojovat místo v týmu?

Ruslan Fedotěnko přichází s velkou porcí sebevědomí, více v článku: Fedotěnko: Mohu dát 25 gólů. Jeho pozice mezi množstvím kvalitních útočníků ale není příliš růžová. Jako nejpravděpodobnější se jeví varianta, že v kempu neuspěje a zamíří do KHL.

Naopak Alexej Semjonov a Garnet Exelby mají větší šanci. Spolu s již podepsaným Stevem Emingerem zřejmě svedou přímý souboj o post šestého/sedmého obránce, přičemž oba hráči přicházející na zkoušku mohou být považováni za mírné favority – zvlášť za předpokladu, že budou ochotni podepsat za méně než milion dolarů na sezonu. Tím pádem by byli levnější než Eminger a i to může hrát vzhledem k problémům Rangers s platovým stropem velkou roli.

Za zmínku stojí, že stejným způsobem se o místo v týmu ucházel Semjonov už vloni. Ruský obránce tenkrát uspěl, nicméně hráč nabídnutou smlouvu z rodinných důvodů nakonec odmítl a odešel odehrát sezonu do Ruska. Nyní se vrací a ujišťuje, že pokud se znovu prosadí do týmu, tentokrát za oceánem zůstane.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 21:24:27