Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aktuality | New York Rangers | první Česko-Slovenský fanouškovský web

Aktuality

Po dalším škrtání zůstává 25 hráčů

Další zužování soupisky dalo jistotu gólmanům. Pro Bradyho Skjeia působení v kempu skončilo. Stejně tak pro Briana Gibbonse. Přesto, že oba dva sehráli poměrně slušné zápasy, byli odesláni na farmu do AHL.

Girardi a Staal se těší na premiéru. Hayes a Moore budou proti Ďáblům na křídlech

Už ani ne dva týdny zbývají do prvního zápasu základní části NHL a Rangers začínají stále víc vypadat jako tým, který 7. října vyjede v Chicagu na led. Na kemp přijelo dvaašedesát hráčů, po včerejším škrtání jich je už jen čtyřiatřicet, přičemž se očekává, že Jezdci zahájí ročník s dvaadvaceti či třiadvaceti borci na soupisce. Zbylých čtyřiatřicet hokejistů včera dvoufázově trénovalo dohromady jako jedna velká skupina. Dnes čeká Jezdce čtvrtý přípravný zápas. Proti New Jersey se debutu dočkají Marc Staal a Dan Girardi. Kevin Hayes a Dominic Moore se představí v roli křídel.

Nepopulární škrtání na soupisce: Marek Hrivík dnes na kempu Rangers skončil

Čtyřiatřicet hráčů je aktuálně na „kempové“ soupisce newyorských Rangers. Trenéři od středy škrtali třikrát, přičemž pryč poslali celkem osmadvacet hokejistů. K poslední redukci došlo dnes, kdy si musel v tréninkovém centru Jezdců na předměstí New Yorku sbalit věci i slovenský útočník Marek Hrivík. Jak přesně trenéři při škrtání postupovali?

Mělo to všechno, co jsem si mohl přát, smál se Skjei. Dnes je na programu Phildelphia

Správně vstoupili Rangers do série přípravných zápasů na novou sezonu. V noci na dnešek porazili ve své Madison Square Garden New Jersey poměrem 6:3. V dobrém světle se ukázalo hned několik hráčů – mladíků, na které se chtěl trenér Alain Vigneault zaměřit. Brady Skjei, jenž měl na tribuně celou svou rodinu, prožil jedinečný okamžik – poprvé nastoupil za Rangers, poprvé v MSG.

Raantu mrzí letní článek. Dnes se představí v prvním přípravném zápase

V neděli bylo v tréninkovém centru Rangers opět hodně živo. Hráči, které předtím trenéři rozdělili do tří skupin, absolvovali to samé, co v sobotu – tvrdý trénink. Tým už dnes čeká první přípravný zápas. Ve své aréně na Manhattanu se postaví proti New Jersey. Včera byla oznámena soupiska pro toto utkání, přičemž trenér Alain Vigneault oznámil, že Henrik Lundqvist se v akci poprvé objeví až ve čtvrtek. Zároveň vychvaloval Emersona Etema a také se nechal slyšet, že post brankářské dvojky je otevřený. Co je ještě nového?

Rangers se vrhli na trénování. Vigneault je štěstím bez sebe díky Zuccarellovi

Po prvních dvou dnech kempu, během nichž byly na programu lékařské a kondiční testy, se včera hráči vrhli na běžný trénink. Konečně se tak mohli naplno začít ohánět hokejkami a kouzlit s pukem. Trenéři je za tímto účelem rozdělili do tří skupin. Úžasným hitem se například prezentoval Kevin Klein, jenž připravil Richarda Nejezchleba o jmenovku na dresu. Trenér Alain Vigneault před novináři neskrýval nadšení z toho, že Mats Zuccarello je naprosto zdravý. Zároveň poodhalil, kdo zářil při pátečních kondičních testech. A také si dal veřejně za úkol pospojovat útoky rychleji než v předchozích letech. Co všechno je u Rangers nového?

Hráči absolvovali kondiční testy. Stalbergovi hořely nohy, Lindberg chce do sestavy

Pátek znamenal pro Rangers druhý den přípravného kempu před sezonou, která už pomalu ale jistě klepe na dveře; první přípravný zápas nás čeká už v pondělí! A co se vlastně včera dělo? Tématem číslo jedna bylo testování hráčů, dále pak promluvil trenér Alain Vigneault o Chrisu Kreiderovi v tom smyslu, že od něj čeká velké věci, velké odhodlání a motivace zněla také ze slov Oscara Lindberga, jenž si chce vybojovat místo v prvním týmu poté, co v létě podepsal smlouvu na dva roky. Všechno si v článku postupně zrekapitulujeme, tak pojďme na to!

Jsme tady, abychom vyhráli Stanley Cup, řekl na prvním dnu kempu trenér Vigneault

Hokejová sezona v podstatě začala. Rangers včera zahájili lékařskými testy svůj tréninkový kemp. Toho se zúčastní celkem dvaašedesát hráčů, jak vyplývá ze soupisky, kterou včera organizace zveřejnila. Nechybí na ní ani útočník Kirill Kabanov, jenž kdysi patřil Islanders. V posledních dvou přípravných zápasech už by měl hrát tým, který začne ostrou sezonu. Novinářům to na tiskové konferenci řekl trenér Alain Vigneault, jenž také uvedl, že ne všichni hráči dnes vyjedou na led ke kondičním testům.

Tréninkový kemp začíná. Je Zuccarello skutečně zdravý? Co předvede Hrivík?

Včera si Rangers užili tradiční předsezonní golfový turnaj, dnes zahájí tréninkový kemp, třetí pod vedením kouče Alaina Vigneaulta. Od čtvrtka do neděle hráče čekají lékařské testy a několik tréninků. Pak začne série šesti přípravných zápasů. Tak jako každý rok se ke kempu váže mnoho otázek.

Lundqvist: Doufali jsme, že budeme kandidáty. Teď očekáváme, že se to povede

Henrik Lundqvist seděl v pondělí dopoledne po dalším neformálním tréninku u své skříňky v tréninkovém centru Rangers, pozdravil několik novinářů, kteří během sezony o týmu píší, a na tváři mu zářil úsměv. „Už je skoro čas, ne? položil jim řečnickou otázku. Ano, je čas. Čas na další sezonu, jeho jedenáctou v National Hockey League a jedenáctou na Manhattanu. Lundqvist si uvědomuje, že zatímco na začátku jeho angažmá se u Rangers doufalo ve Stanley Cup, teď se přímo očekává.

Jezdci pokračují v neformálních trénincích. McIlrath stojí před nejdůležitějším kempem

Hráči Rangers také v uplynulých dnech neformálně trénovali. Tréninky už začali navštěvovat také novináři, kteří každý den vyzpovídají několik hráčů. Například obránce Dylan McIlrath jim řekl, že má před sebou nejdůležitější kemp. Keith Yandle uvedl, že je zcela v pořádku po zranění ramene a že mu v předchozí sezoně několik týdnů trvalo, než si zvykl na systém Alaina Vigneaulta. Viktor Stalberg se v novém působišti těší na přesně definovanou roli.

Zuccarello: Do začátku sezony zbývá ještě několik týdnů, snad budu připraven

Čtyřiadvacet hráčů bruslilo včera dopoledne v tréninkovém centru Rangers na předměstí New Yorku při neformálním tréninku. Nechyběl na něm ani Mats Zuccarello, jenž vynechal poslední dvě kola play off a byl hospitalizován se zlomeninou lebky. Okatý Nor už podle svých slov neeviduje žádné přetrvávající problémy z děsivé události, po které dokonce na nějakou dobu ztratil schopnost mluvit, a očekává, že 7. října bude připraven naskočit k prvnímu utkání nového ročníku NHL, které Rangers odehrají v Chicagu.

Je to dobré, říká McDonagh o své zlomené noze. Vyřazení od Tampy ho stále „štípe“

Už v průběhu srpna se Ryan McDonagh nechal slyšet, že jeho noha, kterou si zlomil ve čtvrtém utkání finálové série Východní konference proti Tampě, je v pořádku. Tento týden mluvil stejně. Zranění mu kompletně nalajnovalo letní program. Leckdy až otravné cvičení a přesné dodržování různých doporučení ale přineslo své ovoce. Kapitán Rangers je zpátky a tréninkový kemp odstartuje bez jediného omezení.

Kdy bude NYC jeho domovem? Snad brzy, přeje si Gropp a těší se do Traverse City

Poté, co na začátku sezony 2014/2015 ztratili svého nejproduktivnějšího útočníka, potřebovali Seattle Thunderbirds z Western Hockey League někoho, kdo by ho mohl nahradit. Ryan Gropp se chopil příležitosti a byl tahounem. Po úspěšné sezoně přišla velká odměna – na draftu po něm ve druhém kole sáhli Rangers. Jejich představitelé věří, že Groppův styl je přesně to, co chtějí razit. Nadějný hráč zase říká, že herní projev Blueshirts je pro něj ideální. První kroky pod hlavičkou organizace z Big Apple předvede na turnaji v Traverse City.

Raanta si měl v play off přát vyřazení Chicaga. Nic takového jsem neřekl, brání se

Gólman Antti Raanta, jenž bude od nové sezony působit v barvách Rangers, teď neprožívá zrovna nejklidnější dny. Jeho jméno je nyní téměř denně zmiňováno v médiích, a to kvůli výroku na adresu jeho bývalého zaměstnavatele. V rozhovoru pro jeden finský deník měl říct, že v prvním kole play off držel palce Nashvillu, aby vyřadil Chicago a on se tak mohl vrátit do rodného Finska. Brankář se tento týden nechal slyšet, že nic takového neřekl. Zastal se ho i finský novinář, jenž s ním interview vedl. Zároveň však tvrdí, že má vyjádření nahrané.

Někdejší kapitán se vrací coby ředitel. Je to čest být zpět, říká Chris Drury

Generální manažer New York Rangers Jeff Gorgon pokračuje v přivádění nových tváří do nejvyššího managementu organizace. Včera oznámil, že post ředitele hráčského vývoje bude nově zastávat Chris Drury. Ne, nejde o shodu jmen, jedná se skutečně o bývalého výborného útočníka, jenž během své aktivní kariéry působil i na Manhattanu, kde dokonce nosil na dresu kapitánské céčko. Nová životní etapa pro něj naplno odstartuje příští čtvrtek.

Chtějí mě Rangers? Tak to mám jasno. Diaz se toužil vrátit Broadway

Raphael Diaz je staronovou tváří Rangers. Na jaře roku 2014 hrál v dresu týmu z Manhattanu čtyři měsíce. Krátká doba. Byla však dost dlouhá na to, aby věděl, že by se jednou na Broadway rád vrátil a pomohl mančaftu s nedodělanou prací – získat Stanley Cup. Takže když mu jeho agent 1. července zavolal, aby mu sdělil, kdo všechno má zájem o jeho služby, byl nadšený, že na daném seznamu nechyběli ani Jezdci. Svému agentovi jen oznámil: „Pojďme to udělat hned.“

Jsme blízko. Jen musíme udělat ten poslední krok, říká Lundqvist. Týmu maximálně věří

Neděle, to byl pro Henrika Lundqvista pěkně rušný den. Hvězdný brankář, jenž se do New York City vrátil v průběhu minulého týdne, pořádal na kluzišti v newyorské čtvrti Chelsea jednodenní kemp pro malé hokejisty. Rozdával rady a nadšeným dětem připravil nezapomenutelný zážitek. Jemu už hokejový život nadělil nezapomenutelných chvil opravdu hodně. Tu nejvytouženější ale ještě ne. Stále mu uniká Stanley Cup. Třiatřicetiletý gólman je přesvědčený, že Rangers jsou hodně blízko, a to i přes letní změny v kádru.

PREVIEW SEZONY: Zavírající se okno pro úspěch? Rangers věří, že ne

Sezona se blíží rychlým tempem. Je to jako včera, co fanoušci slavného týmu z Manhattanu nemohli spát, jelikož jim v hlavách vrtaly otázky – proč jsme nedali gól, jak to, že nás někdo v sedmém zápase v Madison Square Garden dokázal porazit… To už jsou ale tři měsíce zpátky, za zhruba měsíc začíná nová sezona. A tomuto tématu se budeme věnovat v tomto kratším seriálu, který připravila stránka ligy. A motto prvního dílu je jednoduché – Okno úspěchu se zavírá? Rangers doufají, že ne.

Pomoc pro nemocné děti. Lundqvist přispěje na rozšíření „nemocničního“ domu

Henrik Lundqvist ukazuje své dobré srdce i během letní dovolené. Třiatřicetiletý brankář newyorských Rangers, jenž se dlouhodobě věnuje charitě, se bude finančně podílet na rozšíření zařízení Ronald McDonald House (RMH), které se nachází ve švédském Göteborgu a poskytuje zázemí rodinám, jejichž děti musejí být z různých důvodů hospitalizovány v nemocnici, která je v těsné blízkosti RMH.

Dvě nové tváře. Generální manažer Gorton doplnil klubový personál

Po draftu, několika trejdech a domlouvání nových smluv s řadou hráčů došlo v organizaci Rangers ke dvěma změnám, které se týkají spíše kanceláří a vedení klubu. Steve Greeley byl jmenován klubovým asistentem ředitele hráčského oddělení a Nickolai Bobrov se stal ředitelem evropského skautingu. Oba mají bohaté zkušenosti.

Ke konci sezony byl úžasný, chválí Yandle mladíka Hayese. V létě trénují spolu

Je to tradice, která má logiku. Hráči NHL se jen neradi v létě, když jsou ještě blízko svých domovů, připravují na novou sezonu sami. Harcovat se sám v posilovně, na ledě nebo na kole prostě není ono. Člověka to nebaví a příprava by tak nemusela mít správný šmrnc. V České republice se například teď chystá na další ročník Tomáš Plekanec a vyjíždí na led s kladenskými Rytíři. Ve Švédsku utvořili tréninkovou skupinu Loui Eriksson, Viktor Svedberg, Carl Hagelin, Viktor Stalberg, Robin Lehner a Henrik Lundqvist. Nedaleko Bostonu pak lze pohromadě vidět Jezdce Kevina Hayese a Keitha Yandlea, které doplňují další hráči, třeba Kevinův bratr Jimmy. Jak vypadá jeden letní tréninkový den této bandy? Zjistit to byl reportér ESPN.

Budeme stoprocentně připraveni, hlásí po zraněních McDonagh a Brassard

Ryan McDonagh posílá fanouškům dobrou zprávu. Kapitán Rangers už bruslí bez jakéhokoli omezení a obnovil svůj obvyklý letní tréninkový režim zhruba měsíc poté, co se zbavil nepraktické ortézy, kterou měl na noze šest týdnů kvůli zlomenině. Optimismem oplývá i Derick Brassard, jenž musel na operaci se zápěstím a dost pozměnil svůj tréninkový plán.

Může nám pomoci přes ten hrb, věří Gorton zkušenému Stollovi, jemuž hrozilo vězení

Hokejový život je nevyzpytatelný. Často dokáže napsat scénář, nad kterým se člověk musí pousmát. Tak jako v případě Jarreta Stolla. Před dvěma lety, když oblékal dres Los Angeles, dělal všechno pro to, aby Rangers překazil cestu za Stanley Cupem. Teď přichází tento hráč, jenž měl nedávno opletačky se zákonem kvůli držení kokainu, na Broadway s nadějí, že by mohl být jedním z důvodů, proč by měli být Jezdci schopni získat vysněný pohár.

Žádná arbitráž! Stepan se s Rangers dohodl na šest let

Fanoušci Rangers si mohou oddechnout. Jeff Gorton, generální manažer organizace z Manhattanu, se včera dohodnul s Derekem Stepan na nové smlouvě. Ale že si dal na čas! Užuž přicházel čas na arbitráž, ale obě dvě strany se dokázaly dohodnout ještě před ní. Bylo to snad pět minut po dvanácté. Nakonec ale všechno pro Jezdce dopadlo dobře. Derek Stepan, se kterým se počítá jakožto s prvním centrem, podepsal šestiletou smlouvu, přijde si na 39 milionů amerických dolarů.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 11:02:35