Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aktuality | New York Rangers | první Česko-Slovenský fanouškovský web

Aktuality

Newsday: Jágr ve středu nenastoupí, Lundqvist ano

Zraněné rameno nedovolí Jaromíru Jágrovi nastoupit ani ve třetím zápase play off proti New Jersey. Informoval o tom deník Newsday. Jeho informace ve středu ráno potvrdily i další listy.

V článku vydaném v úterý v půl deváté večer našeho času se píše, že pravděpodobnost, že by se Jágr, který opět netrénoval, objevil ve středu na ledě je malá a je dost možné, že nebude moci nastoupit ani v sobotu ke čtvrtému utkání.

Čtvrtý zápas jasně pro Hartford

Do druhého venkovního a celkově čtvrtého zápasu série s Manchesterem Monarchs vstupoval Hartford s touhou vyrovnat stav zápasů na 2:2. Jediná vynucená změna v sestavě, způsobená zraněním Jezdce Jasona Warda, se promítla do složení prvních dvou řad hostů. Chad Wiseman putoval do prvního týmu Jezdců. Na levé křídlo první formace se posunul z centru Alexandre Giroux a do centru z druhé řady Dwight Helminen. Toho mezi Nigelem Dawesem a Colbym Genowayem nahradil Brandon Dubinsky. Do sestavy se po jednom utkání vrátil obránce Granier.

Divoká přestřelka pro Monarchy

Třetí utkání série play off AHL se přesunulo do domácího prostředí hráčů Manchesteru. Oproti prvním dvěma utkáním jako by bylo přehlídkou ofenzivy obou týmů namísto defenzivních partií. V prvních dvou utkáních padlo dohromady 6 branek, dnes skoro dvojnásobek: 11.

Play-off je tu!

SEDM! Přesně sedm sezon, připočteme-li loňskou výluku osm let New York Rangers nevěděli, co to je. Jde o nejdelší čekání na účast v bojích o Stanley Cup v historii klubu. Za tu dobu prošel tým řadou změn. Před stávkou se v týmu protočila řada hvězd – Gretzky, LaFontaine, Messier, Lindors, Fleury, Kovalev a mnoho dalších. Avšak ani jedna z nich nedokázala tým protáhnou do vyřazovacích bojů.

Po domácích zápasech hraje Hartford 1:1

Po prvních dvou domácích zápasech play off AHL proti Manchesteru Monarchs je stav série vyrovnaný 1:1. V prvním utkání vyhráli hostující Monarchové nejtěsnějším rozdílem 1:0. Druhé utkání už domácí zvládli a zvítězili 3:2 po prodloužení.

Hartford Wolf Pack čeká první zápas play off

Dnes v noci začne první kolo play off AHL. V něm nastoupí i záložní tým Jezdců Hartford Wolf Pack.

Nenažraní Žraloci sesadili Jágra

Na sobotní noc nebude Jaromír Jágr vzpomínat v dobrém. Blueshirts podlehli v důležitém utkání Philadelphii a český kanonýr si v utkání nepřipsal jediný bod, přestože na ledě strávil přes 24 minut – po Sandisi Ozolinšovi nejvíce z týmu Rangers. Jeho ani fanoušky snad nemusí příliš mrzet, že kvůli jednomu zápornému bodu ztratil prvenství ve statistice plus-mínus. Mnohem horší je skutečnost, že se před něj v prestižních statistikách kanadského bodování a střelců prodrali Joe Thornton a Jonathan Cheechoo.

Druhý krok k omlazení kádru

Na konci základní časti NHL bylo vinou zranění vedení Jezdců přinuceno povolat do prvního týmu další nadějné mladíky. To znamenalo doplnit i farmářský tým jinými nadějnými hráči.

První tým
Jako první si zahrál ofenzivní obránce Thomas Pöck. Co se ofenzivy týče, zahrál solidně, dozadu to bylo podstatně horší. Určitá perspektiva tu ale rozhodně je. Druhým mladíkem byl Jarkko Immonen. Ten musel v posledních zápasech nahradit zraněného Stevea Rucchina. V prvních utkáních se mu dařilo a vstřelil dvě branky. Ukázal svůj talent, který spočívá v rychlosti a kombinaci. Třetím byl David Liffiton, ten zatím nastoupil jen jednou a to za zraněného Marka Malíka. Je to ryze defenzivní obránce, který sbírá mnoho trestných minut. V Hartfordu se jevil spolehlivě, ale na NHL to asi stačit nebude. Pro zranění jedničky Lundqvista se na místě náhradního brankáře střídají Montoya s Holtem. Na svou šanci čeká ještě velmi dobře hrající křídelník Nigel Dawes (35+32).

Pět sázek, které vyšly

1. Sázka na Renneyho
Dřívější kouč farmářského týmu Hartford Wolf Pack Tom Renney byl vcelku překvapivě jmenován trenérem velice ambiciózního týmu. Čekala se velká jména, ta ale odmítala, a tak tato funkce připadla Renneymu. Ten do týmu vrátil sílu a bojovnost a z farmy si přivedl defenzivní hráče a bojovníky. Navíc dokázal to, co uměl skvěle snad jen legendární Ivan Hlinka: probudil v posledních sezónách NHL skomírajícího Jaromíra Jágra.

2. Sázka na Jaromíra Jágra
Celý tým byl už před sezónou skládán tak, aby se hráč s číslem 68 cítil co nejlépe. Příchody ofenzivních hráčů jako Ručinský, Straka, Nylander značí touhu utvořit Jágrovi tým plný přátel a spoluhráčů, kteří mu vyhovují. Byla to trochu troufalost, vsadit vše na jednu kartu, ale vše vychází, jak má. I zranění jako by se hokejovému géniovi vyhýbala (pár utkání odehrál se sebezapřením, ale v minulých letech často pauzíroval kvůli tříslům a podobně).

Střelci vyšli v Montrealu naprázdno

Ještě před zápasem byl v Bell Centru vyvěšen dres s číslem 5, v němž v padesátých a šedesátých letech nastupoval Bernard "Boom Boom" Geoffrion, jenž hrál čtrnáct let za Canadiens a svoji bohatou kariéru završil dvěmi sezónami v dresu Rangers, které posléze dokonce i krátce trénoval. Poté už došlo na očekávaný zápas, v němž Blueshirts představili svoji novou posilu, Sandise Ozolinše, který nastoupil v jedné obranné dvojici s Rozsívalem a na ledě strávil nejvíc času ze všech obránců. Naproti tomu Montreal svou čerstvou akvizici, gólmana Davida Aebischera nepředstavil. Přednost dostal Cristobal Huet, jenž prožívá životní sezónu a ve statistických číslech začíná šlapat na paty Lundqvistovi, jenž znovu nastoupil za Rangers.

Přestupové období skončilo, finiš soutěže před námi

Konec přestupního období přinesl pro Rangers dvě změny. Odchod v podstatě nevyužitého a přebytečného útočníka Ville Nieminena a příchod ofenzivního zadáka Sandise Ozolinše. Do týmu tak byl importován hráč, který celou sezónu scházel. Navíc vedení dodrželo to, co si předsevzalo, tedy vsadit na mládí. Nebyl vyměněn žádný z nadějných hráčů a ani žádná draftová pozice.

Obrana Rangers po příchodu Ozolinše

Doteď Rangers spoléhali na vyvážené obranné dvojice. Malík a Rozsíval jsou oba vyrovnaní a málo útoční beci, v páru Tjutin-Kasparaitis uvolňoval tvrďák Kasparaitis ruce mladému Tjutinovi, který tak mohl pracovat na své ofenzivní činnosti, a uznejme, že zapracoval docela dobře. V posledním páru se Poti staral o občasné útočení, zatímco Strudwick měl na starost zejména defenzivní práci. Někdy i za svého kolegu...

Toto schéma spolu s Henrikem Lundqvistem (příp. s Kevinem Weekesem) a kvalitním backcheckingem vytvořilo velmi solidní obranný blok, který drží Rangers mezi top týmy konference a také celé ligy v počtu obdržených branek. Příchodem Sandise Ozolinše jsme získali za velmi dobrou cenu ofenzivně laděného obránce, který má mnoho zkušeností, umí založit útočnou akci perfektní přihrávkou a vést přesilovky. Nicméně jeho schopnosti ve vlastním obranném pásmu jsou přinejlepším průměrné a o fyzické hře se dá hovořit s obtížemi. Navíc měl tento Lotyš v letošní sezoně problémy s alkoholem a musel se podrobit léčbě.

Rangers jsou na cestě k historické sezóně

V minulé sezóně Blueshirts prohráli 48 zápasů, nejvíc za 80letou historii klubu, a v lize obsadili 25. příčku. Avšak duo Glen Sather – Tom Renney dokázalo udělat v nové sezóně s podceňovaným týmem zázraky, a tak celku, který byl před sezónou pasován do role jasného outsidera, patří po odehrání více jak dvou třetin základní částí páté místo v lize se šestibodovou ztrátou na vedoucí Carolinu. Rangers mají tedy sezónu rozehranou výtečně a mnohdy letité klubové rekordy se najednou ocitly ve vážném ohrožení.

Rangers přejeli Letce, Jágr přepisoval historii

K prvnímu utkání po olympijské přestávce zavítali skvěle rozjetí Rangers na horký led do Philadelphie. Místo opakování brankářského souboje z nedělního turínského finále Lundqvist-Niittymäki se proti sobě postavili Kevin Weekes a Robert Esche, který nastoupil i přesto, že den před tímto utkáním odchytal těžký duel včetně prodloužení a nájezdů v New Jersey. Do sestavy Blueshirts se po téměř dvou měsících vrátil uzdravený útočník Blair Betts, nechyběl ani Darius Kasparaitis, o jehož možné absenci se spekulovalo. Před úvodním buly Michael Nylander kratičce pogratuloval svému krajanovi Peteru Forsbergovi k olympijskému zlatu. Pak už se diváci nestačili průběhu zápasu divit. První třetina měla hodně daleko do očekávaného vyrovnaného souboje dvou nejlepších mužstev Atlantické divize.

Jágr je nejproduktivnějším Evropanem historie

Zápas Philadelphie s Rangers měl být tuhou bitvou o první místo v Atlantické divizi, místo toho se ale proměnil v ojedinělé galapředstavení Jaromíra Jágra. Nejen že byl 34letý útočník na ledě opět k nezastavení, ale jeho přesné zásahy tentokrát i přepisovaly historii. Když v 18. minutě přihrál Nylanderovi na úvodní branku zápasu, připsal si již 1398. bod v kariéře a dotáhl se tak na Jariho Kurriho coby nejproduktivnějšího Evropana v NHL. Finská legenda k tomu potřebovala 1251 utkání, české hvězdě stačilo a 165 zápasů míň. Jágr se na této metě nezastavil nadlouho. Ve druhé třetině se dokázal hned dvakrát gólově prosadit, díky čemuž mohl jako sedmnáctý hokejista oslavit svůj 1400. bod v NHL.

Lundqvist olympijským vítězem, Češi mají bronz

Životního úspěchu dosáhl na Olympijských hrách v Turíně brankář Rangers Henrik Lundqvist. V dresu švédské reprezentace vychytal finálovou výhru nad Finskem 3:2 a může se radovat ze zlaté medaile! Stříbro si jako člen finského týmu odváží útočník Ville Nieminen a bronz vybojovali hned čtyři Češi: Jaromír Jágr, Martin Straka, Martin Ručinský a Marek Malík. Zatímco Jaromír Jágr působil na turnaji poněkud zakřiknutě, sám s ním nebyl spokojen a dokonce prohlásil, že v reprezentaci končí (více zde), Martin Straka rozhodně zklamaný být nemusí. S osmi body (2+6) byl nejproduktivnějším českým hokejistou, nejlepší v mužstvu byl i s bilancí +4 v hodnocení +/-. Navíc předváděnou hrou a bojovností jako jeden z mála našich hráčů potěšil oko náročného fanouška.

Povzbudivou zprávou pro příznivce Blueshirts z letošních ZOH je skutečnost, že v prvních pěti týmech konečného pořadí měli Rangers alespoň po jednom zástupci. Kolotoč základní části NHL se pro tým z Manhattanu znovu roztočí už ve čtvrtek, kdy v televizním zápase nastoupí i se šesti olympijskými medailisty v sestavě na led Philadelphie.

Uvnitř článku naleznete kompletní statistiky a fotogalerii hráčů Rangers na XX. ZOH.

Osm Jezdců v semifinále olympiády!

Už po čtvrtfinále hokejového turnaje XX. ZOH v Turíně je jasné, že ze zlaté medaile se bude radovat nejméně jeden hráč Rangers. Mezi nejlepší čtyřku se dostalo Švédsko s jedním, Finsko s jedním, Rusko se dvěma a Česko se čtyřmi hokejisty Blueshirts. Jediným Jezdcem, který zatím vypadl, byl Slovák Marcel Hossa. Z velkých favoritů už jsou poněkud překvapivě vyřazeny také USA a Kanada, ani v jednom z neúspěšných zámořských mužstev přitom Rangers zástupce neměli. Také proto se dá předpokládat, že i velká část amerických příznivců klubu z Manhattanu bude v závěrečných bojích držet palce Česku.

ZOH - 3. hrací den

Sobota byla třetím hracím dnem olympijského hokejového turnaje a o největší překvapení se už podruhé postarali Švýcaři. Tým, který ve čtvrtek porazil Česko, si tentokrát poradil i s obhájci titulu z Kanady poměrem 2:0! Nejvýznačnějším momentem se však bohužel nakonec stal skandální zákrok podlého Fina Ruutua na Jaromíra Jágra.

Ruutu se pokusil zlikvidovat Jágra!

Noční můra všech fanoušků Blueshirts se začala naplňovat ve 28. minutě zápasu České republiky s Finskem. Marek Malík byl za Vokounovou brankou podražen a puk se kutálel podél mantinelu, kde k němu nejdřív dojel Jágr. Toho napadal Laaksonen a česká hvězda se sklonila při snaze dosáhnout na kotouč. Toho využil Jarkko Ruutu, jenž souboj nejdřív sledoval od Vokounovy branky a když spatřil, že je klíčový hráč soupeře ve zranitelné pozici, ani na moment nezaváhal. Prudce se rozjel a narazil Jágrovu hlavu přímo na hranu mantinelu. Nejproduktivnější hráč NHL zůstal po zákroku bezvládně ležet na ledě.

ZOH 2. hrací deň

Najväčšie prekvapenie 2. hracieho dňa sa stalo na úkor Čechov. Vo vyrovnanom súboji nakoniec tesne podľahli Švajčiarsku. Krajinu z pod Álp najviac podržala coloradská brankárska jednotka David Aebischer. Čechom k víťazstvu nepomohol ani gól z hokejky najžiarivejšej manhattanskej hviezdy Jaromíra Jágra.

ZOH 1. hrací deň

V stredu 15.2. 2006 sa začal prestížny olympíjsky hokejový turnaj. V akcii sa predstavilo 8 z 9 (Petr Průcha, 10. nominovaný, pre zranenie nepricestoval do Turína) hráčov nominovaných na toto podujatie. My vám prinášame prehľad osobných štatistík našich mužov, ktorí zasiahli do diania v prvý hrací deň.

Petr Průcha se proti Philadephii zranil

Do konce druhé třetiny utkání mezi domácí Philadelphií a Rangers zbývalo 5 minut a 33 sekund, když Petr Průcha rozehrával další útok hostujícího celku. V utkání byl už terčem několika nešetrných zákroků, po jednom takovém vleže rozehrál akci, po níž vstřelil Hossa úvodní gól zápasu. Jenže střet s Turnerem Stevensonem, 33letým hráčem hrajícím na pravém křídle, jenž zatím v kariéře nasbíral více trestných minut než čehokoli jiného, se mu stal osudným. Stevenson nešetrně přimáčkl Průchovi koleno na hrazení. O hlavu menší český útočník zůstal po střetu ležet na ledě, dokud rozhodčí nepřerušili hru.

Profil: Al Montoya

Velikým příslibem do budoucnosti je pro Rangers dvacetiletý brankář Al Montoya, momentálně chytající za záložní tým Hartford Wolf Pack. Draftován byl jako celková šestka a zároveň nejvýše postavený brankář draftu v roce 2004. Zároveň se stal momentálně nejvýše draftovaným hráčem Jezdců, který ještě nezasáhl do NHL.

Tento veliký brankář (185 cm a 86 kg) na sebe velice upozornil už v mládežnických kategoriích. V Michiganu v sezóně 2003/04 odchytal 40 zápasů a z nich 30 vítězných při průměru 2,52 a procentu úspěšnosti 89,5 a zároveň odchytal jako jednička za tým USA MS dvacetiletých. Tam se zasloužil o zlatou medaili svého týmu. Hlavně ve finálovém utkání proti největšímu rivalovi Kanadě hodně pomohl k výhře. Díky statistikám 6 zápasů, průměr 1,33 a procento úspěšnosti 94,4 byl vyhlášen nejlepším brankářem šampionátu.

Příprava na odchod Rucchina, nebo jen povedený tah Renneyho?

Před včerejším domácím utkáním s Pittsburghem Penguins se rozhodl kouč Tom Renney proházet útočné trojice. Na tomto faktu by nebylo nic divného. Obzvláště proto, že největší hvězdě týmu Jaromíru Jágrovi se v posledních zápasech nedařilo tolik jako dřív. Naopak třetí řada ve složení Nieminen-Nylander-Ward se rozehrála ke skvělým výkonům, a tak se Renney rozhodl právě tyto borce rozdělit do prvních tří formací.

V první řadě se tak mezi Jágrem a Strakou (posunul se na levé křídlo) objevil Nylander (v posledních 14 zápasech 16 bodů), aby obávané české duo probudil, což se podařilo na výbornou. Jágr si připsal 2+1 a jeho dvorní nahrávači Nylander a Straka se také činili: oba dali po dvou asistencích.

Profil: Jarkko Immonen

Dvadsaťtri ročný center Jarkko Immonen, ktorý sa narodil v malom fínskom meste Rantasalmi, začal svoju juniorskú hokejovú kariéru v klube vo svojej vlasti, presnejšie v meste Sapko. Odohral tam sezónu 1999/2000 a v 42 dueloch nazbieral 34 bodov (18G+16A). Medzi juniormi strávil ešte ročník 2000/2001, no tentoraz si zahral v TPS Turku a nepočínal si tam vôbec zle. V 41 zápasoch strelil 20 gólov a zaznamenal 20 asistencií. Sezónu 2001/2002 strávil medzi seniormi v Ässäte. Zahral si v 44 stretnutiach a získal 2 body (0G+2A). Tento výkon zaujal trénera fínskej juniorskej reprezentácie natoľko, že Immonena nominoval na WCJ U20 2002 a tam poriadne zažiaril. Na nazbieranie 4 gólov a 3 asistencií potreboval 7 zápasov, čo nie je vôbec zlý výkon.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 11:26:18