Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aktuality | New York Rangers | první Česko-Slovenský fanouškovský web

Aktuality

Davidson: Všichni jsou nadšení a optimističtí

Newyorským Rangers včera odstartovala příprava na novou sezonu. Zatímco všech šestapadesát pozvaných hráčů mělo na úvod tréninkového kempu na programu zdravotní testy, prezident John Davidson absolvoval tiskovou konferenci.

Tréninkový kemp je za dveřmi

Rangers dnes oznámili soupisku na nadcházející trénink kemp. 56 hráčů je rozděleno do tří skupin. Jaký mají Rangers nejbližší program?

Tanner Glass a Tuomo Ruutu posilují oddělení pro hráčský vývoj

Rangers provedli několik změn v řízení hokejových operací. Především první dvě jména určitě všichni známe. Do pozic asistentů pro hráčský vývoj byli jmenování Tanner Glass a Tuomo Ruutu.

S Panarinem v jedné lajně? Byli bychom dobří, říká Kakko

Dvojka posledního draftu, finský útočník Kaapo Kakko, by se rád dostal do jednoho útoku s největším úlovkem free agency, ruským křídelníkem Artemi Panarinem, který jako volný hráč podepsal s Rangers sedmiletou smlouvu.

Seznamte se: John Davidson

Novým prezidentem klubu byl v pátek 17. května 2019 jmenován John Davidson. Pojďme si nového šéfa trochu představit.

Jim Schoenfeld opouští své pozice v organizaci

Od roku 2002, kdy se k Rangers přidal, vystřídal Jim Schoenfeld několik rolí. Aktuálně byl senior vice president a asistent GM. Jaké signály tím Rangers vysílají?

Přestupy uzavřeny. Rangers mění zkušenost za prospekty

Přesně ve 21 hodin našeho času v pondělí 25. února vypršel termín pro přestupy. Podle očekávání Rangers opustili Mats Zuccarello, Kevin Hayes a Adam McQuaid. Co Rangers získali? Druhým rokem po sobě se vedení soustředilo výlučně na mladé hráče a to, až na dvě výjimky, v podobě voleb v draftech.

Hayes letos září. Ale co s ním?

Od té doby, co byl Filip Chytil převelen na křídlo, se mu začalo neskutečně dařit. Jeho gólová série je už známým tématem, nicméně hraje dobře i bez toho, aniž bychom se dívali na statistiky. Hraje s lehkostí a sebevědomím. Také nutno dodat, že hra na křídle je v mnohém jednodušší než ve středu formace. Tuto roli místo něj totiž obstarává skvěle hrající Kevin Hayes.

Strome, Chytil, Nylander. Jaká je situace u Rangers?

Rangers překvapují všechny okolo, jelikož nyní sedí na pozici, která zaručuje playoff. Samozřejmě, je půlka listopadu, takže žádné závěry pochopitelně nelze dělat, nicméně po špatném startu do sezony je to určitě povzbudivé. Zvláště pro mladé jádro týmu, kterému se také začalo dařit, stejně jako borcům, kteří mají být mentory. I tak se ale spekuluje o výměnách. A některé už se dokonce provedly. Pojďme se podívat, co se v posledních dnech u Rangers děje.

Představujeme: nový web

Léto se netýkalo pouze přestavby týmu, ale také přestavby našeho webu. Po dlouhých letních večerech a víkendech jsme se rozhodli jej dnes spustit a to přesto, že některé věci stále chybí a jiné budeme muset ladit. Ale protože víc očí více vidí, pouštíme stránky na veřejnost, věříme, že po úvodním šoku z nastalé změny si zvyknete a prosíme, abyste dali vědět, pokud narazíte na nějaké podivnosti. V následujícím článku bych rád představil změny a další plány.

Nová posila McQuaid: V kabině je spousta potenciálu a šikovnosti

Hokejisté Rangers včera nazuli brusle a poprvé v rámci letošního přípravného kempu vyjeli na led. Na hrací ploše borce čekaly testy. A některé pak také rozhovory s novináři. Mezi vyvolenými, kteří promlouvali směrem k žurnalistům, byl například Adam McQuaid. Dalo se to očekávat. Vždyť zkušený obránce je hráčem slavné organizace teprve pár dní. Přichází v časech, kdy na Manhattanu myslí vzhledem k oznámené přestavbě obrazně řečeno spíše na zítřek než na dnešek. On sám si prý ale rozhodně nepřipadá, že by vstoupil právě do takové kabiny.

Chceme být rychlým, fyzickým, neúprosným týmem, říká nový kouč Quinn

Ve stínu velké novinky v podobě přestupu hvězdného obránce Erika Karlssona z Ottawy do San Jose odstartovali hokejisté Rangers přípravný kemp na nový ročník. A bez nadsázky lze říct, že to bylo vykročení do nové éry. Jezdce procházející přestavbou čekal v tréninkovém centru nový kouč – dvaapadesátiletý David Quinn, jenž k organizaci přišel po štaci na bostonské univerzitě. Právě on byl hlavní postavou včerejšího dne. Absolvoval totiž tiskovou konferenci.

Začíná tréninkový kemp. Zúčastní se ho 52 hráčů včetně tří Čechů

Na ostré bitvy, při nichž si hokejisté slavné zámořské NHL nic nedarují a srdnatě bojují o každý bod pro svůj tým, si musíme ještě pár týdnů počkat. Úvodní buly prvního zápasu padne až v říjnu. Přesto už se ale fanoušci cítí veseleji. Jednotlivé mančafty totiž postupně zahajují oficiální přípravu. Dnes odstartují tréninkový kemp také newyorští Rangers. Na počáteční soupisce je dvaapadesát borců, kteří zabojují o sestavu. Své schopnosti budou předvádět novému hlavnímu trenérovi, Davidu Quinnovi.

Blíží se otevření trhu. Co čekat?

Draft za námi, podání kvalifikačních nabídek chráněným volným hráčům také, čas je tedy na jediné. Ano, hádáte správně, zase po roce tu je léto a s ním spojený trh s volnými hráči. John Tavares do Rangers? Ale jděte. Tak snad zkusíme zavolat do Ottawy, co by chtěli za Karlssona! Ne ne, ani tohle není možnost. Rangers totiž letos budou hledat jen doplňující články pro nově se rodící mladý kádr. Žádné velké podpisy určitě nečekejte.

Začíná hektické období. Gorton má plné ruce práce

Ano, po roce je to opět tady. S končící sezonou a blížícím se draftem a trhem s volnými hráči se ke slovu hlasitě hlásí všichni generální manažeři. Přeci jenom začíná období, kdy oni musí být nejvíc vidět, teď to není o výkonech hráčů. Během playoff se o samotných Rangers moc nemluvilo, pochopitelně. Po vítězství Capitals se ale pozornost obrací na všemožné výměny a pohyby v kádru. U Rangers, které čeká přestavba, je to o to výraznější.

Seznamte se: David Quinn

Ve středu 23. května, téměř měsíc a půl po odvolání Alaina Vigneaulta, oznámil generální manažer Jeff Gorton jméno nového kouče. Historicky 35. hlavním trenérem Rangers se stal David Quinn.

Dohoda s univerzitním trenérem Quinnem na spadnutí

Už je to šest týdnů, co New York Rangers v čele s Jeffem Gortonem vyhodili trenéra Alaina Vigneaulta. Pro přicházející přestavbu týmu si vedení newyorského celku vybralo trenéra Bostonské univerzity Davida Quinna.

Přestavení nově příchozích hráčů

Inventura v kádru a systému týmu po uzávěrce přestupů není jednoduchá. Odchodů je relativně málo obránci Holden a McDonagh a útočníci Miller, Nash a Grabner. Za to v kolonce příchodů je toho výrazně více. Volby v letošním draftu 1. kola od Bostonu a Tampy, 2. kolo od New Jersey a 3. kolo opět od Bostonu. Tomu se ale věnovat nechci. Rád bych vám přiblížil stručným popisem, koho Jezdci získali v podobě pěti obránců (Hájek, Rykov, LIndgren, Bigras a O’Gara) a tří útočníků (Spooner, Namestnikov a Howden).

Smíšené pocity

Tento týden je u nás fandů týmu ze středu Manhattanu, jako zemětřesení. Konec výsledkově nadprůměrných časů je pryč. Klub oznámil oficiálně fanouškům, což kvituji, totální výprodej a totální přestavbu týmu.

Rangers po letech trénovali v Central Parku. Tři hráči přijeli v plné výstroji metrem

Z trenéra Alaina Vigneaulta doslova sálala spokojenost. „Je to skvělý den. Počasí se až neuvěřitelně povedlo, led byl super, hráči absolvovali dobrý 45minutový trénink a fanoušci vypadali, že si to užívají. Z mého pohledu to bylo prostě vynikající,“ zářil zkušený kouč, když přišel k novinářům po netradičním tréninku svých svěřenců. Hokejisté slavného týmu totiž včera nazuli brusle přímo v Central Parku. Sledovaly je tisíce fanoušků. Organizace tím oficiálně odstartovala odpočítávání do novoročního venkovního zápasu Winter Classic, při kterém se Rangers na Citi Field utkají s Buffalem.

Report jinak: víkendové zápasy aneb je to proces

Promiňte nám, prosím, nevydání Reportu jinak po každém zápase. Uvidíme, jak to bude během sezony, ale bohužel tento víkend to nevyšlo. A tak je tady souhrn dvou utkání, která se o víkendu hrála. Úplná spokojenost s nimi jistě není, ale to druhé s Montrealem Canadiens doma alespoň konečně přineslo dva body. Vrhněme se tedy na to, tady je dvanáct postřehů z víkendu!

Report jinak: Rangers 2-4 Avalanche

Jednu reportáž už z dnešního zápasu na webu máme, jako vždy odvedl skvělou práci Darkhelm. Zkusme se ale na zápas podívat odlehčeným pojetím. Velké díky zasluhuje americký kolega Kevin DeLury, který právě tento typ reportů píše. Po domluvě s ním jsme se rozhodli vám (snad) pravidelně tyto články přinášet. Tak se do toho pusťme!

Jezdci zúžili kádr pro sezónu, Chytil zůstává

Vedení oznámilo poslední škrty hráčů před sezónou a nepřímo tak určilo kádr pro začátek soutěže. Největším překvapením je setrvání mladíka ze Zlína Filipa Chytila v prvním týmu. Ten zároveň vyhjrál Lars-Erik Sjoberg Award udělovanou nejlepšímu nováčkovi přípravného kempu. V minulosti toto ocenění získali Kim Johnsson, Derek Stepan, Henrik Lundqvist, Marc Staal, Brandon Dubinsky, Jimmy Vesey nebo Oscar Lindberg.

Tým trénoval v následujícím složení:

Výměna s Arizonou byla příležitostí. Co Rangers přinesla?

"Byla to pro nás příležitost." Těmito slovy komentoval Jeff Gorton, generální manažer Ragners, výměnu, ve které ke Coyotees poslal centra Dereka Stepana s branářem Antti Raantou. Na Manhattan putuje obránce Anthony DeAngelo (21) a sedmý výběr v prvním kole drafu (o draftu se dočtete zde). Především se ovšem uvolnilo místo pod platovým stropem.

Rozšiřující draft je tu. Koho si Rangers chrání před Vegas?

Do včerejšího večera severoamerického východního času týmy odevzdaly seznamy chráněných hráčů před rozšířeným draftem. Dnes před polednem byly seznamy odtajněny. Kdo je u Rangers chráněným hráčem? Kdo je naopak na seznamu těch, které si může nový tým vybrat? Jaká jsou vlastně pravidla pro rozšiřující draft?

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 00:38:12