Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hokej se pomalu vrací. Jak by měl vypadat zbytek sezony a los draftu?

Hokej se pomalu vrací. Jak by měl vypadat zbytek sezony a los draftu?

Již v minulém týdnu hráčská asociace kývla na návrh playoff s 24 týmy. Dnes ve 21 hodin našeho času proběhl konferenční hovor generálních manažerů a ve 22:30 vydala NHL prohlášení týkající se formátu zbytku sezony a draftu. Jak by to tedy mělo vše být?

Základní část je oficiálně ukončená.

Playoff 2020

Formát playoff 2020 s 24 týmyFormát plyoff tedy počítá s 24 týmy.

Z 12 týmů konference se nejlepší čtveřice utká mezi sebou (1x každý s každým) o nasazení pro první kolo (dle pravidel zápasů základní části - např. prodloužení a nájezdy).

Zbylých osm týmů je nasazeno do pavouka jakéhosi předkola, ve kterém se hraje na tři vítězné zápasy dle regulí playoff zápasů. Vítězové předkola pak narazí na tým z top 4. Zatím se stále jedná, zda první kolo bude forma pavouka z obrázku nebo zda dojde k úpravě pavouka dle pořadí postupivších týmů.

Také se zatím jedná o tom, zda první a druhé kolo playoff bude na 3 nebo na 4 vítězné zápasy a zda se nebude do druhého kola nasazovat (místo pavouka).

Konferenční finále a finále ligy se bude hrát na 4 vítězné zápasy.

Předkolo a první dvě kola playoff by liga ráda zvládla během jednoho měsíce.

Pro zápasy (tréninky...) budou určena dvě města, ve kterých se vždy soustředí týmy jedné konference. Tato města zatím liga nemůže definitivně oznámit, nicméně v seznamu figurují města jako Chicago, Columbus, Dallas, Edmonton, Las Vegas, Los Angeles, Minneapolis, Pittsburgh, Toronto, Vancouver.

Důležitá data

  • první polovina června - začínají tréninky týmů ve skupinách v jejich domovských místech, tréninky jsou dobrovolné
  • v průběhu července - oficiální tréninkové kempy
  • jakmile to umožní situace, dojde k přesunu týmů do dějišť zápasů (konkrétní data budou včas upřesněna)

Zdraví a bezpečnost jsou priorita... Fanoušci a hráči si přejí dokončení sezony... NHL bude postupovat podle instukcí civilních a lékařských autorit...

Gary Bettman

Draft 2020

Loterie bude, jak jinak, poněkud komplikovaná, ale snad se to dá pochopit:

Do loterie o první volbu v draftu se automaticky dostává 7 týmů, které nepostoupily do playoff a k nim se přidá osm týmů, které vypadnou z předkola playoff.

První fáze losu se odehraje před předkolem playoff (již 26. června) a proto místo osmice týmů, které neprojdou do prvního kola playoff, bude v osudí osm žetonů.

Pokud se vylosuje (na první, druhou či třetí volbu) tým ze sedmice týmů bez playoff, tomuto týmu volba zůstane. Pokud všechny tři volby padnou na týmy z této sedmice, nebude potřeba druhá fáze losování draftu.

Bude-li druhá fáze losu potřeba, proběhne po skončení předkola playoff. V takovém případě se dolosují volby právě z týmů, které vypadly z předkola.

Jakmile budou obsazeny první tři volby, budou zbylé týmy seřazeny dle procentuálně získaných bodů v sezoně 2019/2020.

Zdroj: nhl.com, sportsnet.ca
Platnost uložené stránky vyprší: 19. 4. 2024 01:10:59