Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hayes letos září. Ale co s ním?

Hayes letos září. Ale co s ním?

Od té doby, co byl Filip Chytil převelen na křídlo, se mu začalo neskutečně dařit. Jeho gólová série je už známým tématem, nicméně hraje dobře i bez toho, aniž bychom se dívali na statistiky. Hraje s lehkostí a sebevědomím. Také nutno dodat, že hra na křídle je v mnohém jednodušší než ve středu formace. Tuto roli místo něj totiž obstarává skvěle hrající Kevin Hayes.
Hayes vstoupil do letošního ročníku opravdu velmi dobře, v 25 zápasech má zatím 17 bodů. Nejen řečí čísel patří k nejlepším útočníkům Rangers. Když ke skvělému startu připočteme také fakt, že jeho lajna s Kreiderem a Chytilem prostě válí, naskytne se stejná otázka jako v létě. Co s ním?

Pro připomenutí – Rangers podepsali Hayese v létě na jeden rok s platem 5,175 milionů dolarů, čímž se obě strany vyhnuly arbitráži. To znamená, že se v létě stane Hayes nechráněným volným hráčem (UFA). Jakmile se veřejnost dozvěděla podrobnosti kontraktu, bylo všem jasné, že to je poslední Hayseova štace na Broadwayi a v únoru se bude při nejbližší příležitosti stěhovat. V týmu se totiž najednou udělal přetlak na jeho pozici. Andersson byl poslán do Hartfordu, Chytil do čtvrté lajny a Howden do třetí.

Teď je situace zcela jiná. Andersson byl před časem povolán do NHL a sbírá minuty ve čtvrtém útoku a devatenáctiletý Chytil hraje na křídle druhého, centra mu dělá právě Hayes. Od okamžiku, kdy dal Quinn dohromady tuto lajnu, patří tato trojice (s Kreiderem) pravidelně k nejlepším hráčům na ledě. Je očividné, že přesun Chytilovi na křídlo extrémně pomáhá ve vývoji, hraje s dobrými hráči v důležitých okamžicích.

Tahle trojka si jednoduše vytvoří šanci pokaždé, co je na ledě. To nás opět dostává na začátek. Podepsat Hayese, nebo jej vyměnit?

Je jednoduché říct, aby jej Rangers vyměnili za výběr v prvním kole a nějakého mladíka. Ale opravdu je to tak hodnotné, jak to zní? Podívejte se na nějaké týmy, co by měly o Hayese zájem. Určitě by šlo o nějakou organizaci, co myslí na titul, takže jí bude vyhovovat velmi solidní hráč s končící smlouvou. Mohl by jí být třeba Winnipeg. Kdyby do New Yorku poslali první kolo a prospekta, nic moc by to teda nebylo.

Proč? Dá se počítat s tím, že Jets půjdou daleko, takže by jim v draftu byl přisouzen výběr někde v rozmezí 24. a 31. místa. A rozhodně by se nevzdali jednoho z nejlepších mladých v systému Kristiana Vesalainena. Pořád si myslíte, že to stojí za to? Nebo je lepší podepsat šestadvacetiletou stálici vychovanou Boston University?

Možná myslím až moc dopředu, nicméně troijce Kreider-Hayes-Chytil může být jednou z těch, co přežijí výprodej a přestavbu a možná budou klíčovými články úspěchů týmu. Hayes před sebou má ještě pár dobrých sezon, když mu Rangers nabídnou pětiletou smlouvu s ročním platem kolem šesti milionů, nikdo by se asi moc nezlobil.

To samé platí o Kreiderovi, jenž bude mít status UFA v létě 2020. Pokud bude hrát ve stejné nebo podobné formě jako nyní, bude požadovat, dejme tomu, sedmiletý kontrakt s o něco větším finančním ohodnocením než Hayes. Těžko tipovat, jak se bude vyvíjet vyjednávání o smlouvě u Chytila, jelikož ten ještě bude hrát pod nováčkovskou smlouvou.

Podepsat Hayese by bylo tedy pro tým více logické, než ho mermomocí vyměnit.

Ještě na konec vám do hlavy přidám ještě jednoho brouka. Jak víme, v létě příštího roku se možná volným hráčem stane Artěmi Panarin z Columbusu. Také víme, že by se v New Yorku moc rád objevil, zvláště pak, když vezmeme v potaz, že v Rangers je poměrně dost Rusů. Současné informace jsou takové, že v nejbližších týdnech začne v Columbusu rokování o nové smlouvě, nicméně možnost, že zamíří na trh s volnými hráči, je stále velká.

Ale jen si představte ty nové útoky:
Panarin – Zibanejad – Buchnevich
Chytil – Hayes – Kreider
Vesey – Howden – Kravstov
Fast – Andersson – Strome/Namestnikov

Co vy na to?

Zdroj: foreverblueshirts.com
Platnost uložené stránky vyprší: 19. 4. 2024 03:31:29