Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Chceme být rychlým, fyzickým, neúprosným týmem, říká nový kouč Quinn

Chceme být rychlým, fyzickým, neúprosným týmem, říká nový kouč Quinn

Ve stínu velké novinky v podobě přestupu hvězdného obránce Erika Karlssona z Ottawy do San Jose odstartovali hokejisté Rangers přípravný kemp na nový ročník. A bez nadsázky lze říct, že to bylo vykročení do nové éry. Jezdce procházející přestavbou čekal v tréninkovém centru nový kouč – dvaapadesátiletý David Quinn, jenž k organizaci přišel po štaci na bostonské univerzitě. Právě on byl hlavní postavou včerejšího dne. Absolvoval totiž tiskovou konferenci.
Quinn stojí bezesporu před obrovskou výzvou. NHL si zatím zkusil jenom coby asistent před pěti lety v Coloradu. Teď povede slavnou značku. Mužstvo z Manhattanu, které je ve stadiu „rebuildu“. „Chceme vyhrát každý zápas,“ řekl včera Quinn, jenž se s hráči vydá na led poprvé dnes. Hokejisté totiž měli ve čtvrtek na programu fyzické testy mimo hrací plochu. „Chceme být každý den tím nejlepším týmem, jakým můžeme být. Máme zde spoustu hráčů, pro které nebyla minulá sezona tou zrovna nejlepší, a chtějí to napravit. Naším úkolem je pomoci jim v tom, usnadnit jim to,“ pokračoval.

„Chceme být rychlým, fyzickým, neúprosným hokejovým týmem. Takto budeme moci hrát jenom v případě, že takto budeme trénovat. Musíme toho dosáhnout společně. Pokud chceme mluvit o zlepšování, trénink je nesmírně důležitý. Naším úkolem je, aby si kluci osvojili náš systém, a to ve všech oblastech,“ uvedl nástupce Alaina Vigneaulta, čímž jasně naznačil, že hráče čeká nejen jiný styl hry ale i přístup k trénování. „Každý trenér to dělá jinak. A jen proto, že to děláte jinak vy, neznamená, že nerespektujete předchozí způsob,“ dodal.

Quinn nepředpokládá, že by mu přestup k profesionálům měl dělat nějaké problémy v oblasti komunikace. Od nadějí přichází do kabiny, kde je už léta největší hvězdou brankář Henrik Lundqvist. Na něj se bude tým opět nejvíce spoléhat. Trenér se s ním setkal v červenci ve Švédsku. „V hlavě to má nastavené úžasně. Chce být součástí nového týmu a vyhrát tu Stanley Cup. Má neuvěřitelnou formu, je to neuvěřitelně soutěživý typ a je jedním z nejlepších,“ podotkl Quinn, jenž už se v New Yorku zabydlel. Pořídil si byt ve čtvrti Chelsea. Do Madison Square Garden to má deset minut pěšky.

Zatím prý neví, kdo bude novým kapitánem. Quinn novinářům také řekl, že se rychle spřátelil se svým asistentem Lindy Ruffem. Ten má pro změnu zkušeností z koučování v NHL na rozdávání. Mohli by tak vytvořit ideální dvojku.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 16:35:09