Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Přestavení nově příchozích hráčů

Přestavení nově příchozích hráčů

Inventura v kádru a systému týmu po uzávěrce přestupů není jednoduchá. Odchodů je relativně málo obránci Holden a McDonagh a útočníci Miller, Nash a Grabner. Za to v kolonce příchodů je toho výrazně více. Volby v letošním draftu 1. kola od Bostonu a Tampy, 2. kolo od New Jersey a 3. kolo opět od Bostonu. Tomu se ale věnovat nechci. Rád bych vám přiblížil stručným popisem, koho Jezdci získali v podobě pěti obránců (Hájek, Rykov, LIndgren, Bigras a O’Gara) a tří útočníků (Spooner, Namestnikov a Howden).
Jegor Rykov (20 let, 189cm, 98 kg, levé držení hole)

Jegor je typický produkt ruského hokeje, tedy velmi dobře bruslící obránce, který se nebojí použít své fyzické předpoklady k tvrdé hře. Nečekejte od něj hromadu kanadských bodů, ale není žádný nešika s hokejkou a pukem to slušně umí a posouvat puk z obraného pásma ať už přihrávkou nebo vyvezením je slušné úrovni. Ač je mu teprve dvacet let má za sebou už dvě kompletní sezóny v KHL v dresu Petrohradu. Smlouva mu zde končí po příští sezóně a dá se očekávat jeho přesun za velkou louži právě po jejím skončení. Odhad jeho využití je oboustraný obránce do třetího nebo druhého páru.

Rob O'Gara (24 let, 193 cm, 94 kg, levé držení hole)

O'Gara nedostával v nabitém systému Bostonu moc příležitostí se prosadit. Hrál hodně přes ruku na pravé obranné pozici, což mu nevyhovuje. Na jeho výšku je slušným bruslařem. Je to moderní „stay at home“ obránce. Ofenzivní hra u něj není. Má šanci bojovat o post sedmého obránce, ale bude muset přesvědčit už letos, protože příští sezónu bude velká konkurence na postu levého obránce díky dalším příchodům.

Libor Hájek (20 let, 188 cm, 89 kg, levé držení hole)

Hájek byl požadovanou součástí největšího trejdu s Tampou. Urostlý zadák nemá nijak oslnivá čísla ve WHL, ale je to oboustranný obránce s výborným bruslením, tvrdou střelou. Na MS do dvaceti let odehrál v dresu Česka ke třiceti minutám za zápas a nasbíral pěkných 8 kanadských bodů (1+7) v sedmu utkáních a patřil tak k nejlepším obráncům turnaje. Pokud zlepší v příští sezóně v záložním týmu svou defenzivní hru, může být platným obráncem do druhého páru možná i prvního páru.

Ryan Lindgren (20 let, 183 cm, 90 kg, levé držení hole)

Ryan je typický produkt amerického výchovného systému mladíku. Skvěle bruslí, nepanikaří pod tlakem napadajících protihráčů a s pukem umí zacházet více než dobře. Má hodně silnou dolní polovinu těla a díky tomu se těžko překonává v soubojích jeden na jednoho. Ač to není žádný ryze defenzivní zadák, je defenziva jeho prioritou. Momentálně působí na univerzitě zde je spolehlivým obráncem bez velké produktivity. Podobně tomu bylo na univerzitě i u McDonagha a Skjeie a oba následně výrazně zlepšili produktivitu v profi hokeji. I pokud by produktivitu nezlepšil, má potenciál být obráncem druhého páru, který bude velice spolehlivý, ale naprosto nenápadný. Pokud je nenápadný na ledě je velkým vůdcem v kabině a právě proto pravidelně dělal kapitána nebo asistenta v mládežnických výběrech USA i na univerzitě. Ač má před sebou ještě jeden rok na univerzitě hodně se mluví o jeho podpisu smlouvy po letošní sezóně a předchod do profesionálního hokeje.

Chris Bigras (23 let, 185 cm, 88 kg, levé držení hole – umí hrát pravého obránce)

Bigras přišel výměnou za Ryana Gravese. Mají podobný osud, před dvěma lety patřili ve svých týmech k nejlepším prospektům, ale žebříčkem klesali díky stagnujícímu rozvoji. Bigrasovou výhodou může být mnohem lepší bruslení oproti Ryanovi a větší ofenzivní potenciál, což by mu mohlo dát šanci na uplatnění v nově budovaném týmu, protože to je moderní trend.

Brett Howden (19 let, 191 cm, 89 kg, levé držení hole)

Howden je urostlý centr, který má potenciál vyrůst v prvního centra kvalitního týmu. Není to střelec, ale branky střílet umí. Má výborné hokejové myšlení a výbornou hru na obou koncích hřiště, což jsou nejsilnější stránky jeho hry. Je přirozeným lídrem a i proto je kapitánem svého týmu v juniorské lize. Letos patřil k nejproduktivnějším hráčem Kanady na MS do dvaceti let (7 zápasů 3+4). Další výbornou vlastností je stupňování výkonů v důležitých zápasech.

Ryan Spooner (26 let, 178cm, 83 kg, levé držení hole)

Spooner už toho má za sebou dost v NHL v dresu Bostonu (5 sezón). Není žádným ofenzivním klenotem, ale spíše pracovitým útočníkem se slušnou produktivitou mezi 40 – 50 body. Je zodpovědný při bránění a solidně umí tvořit hru. Může nastupovat na pozici centra nebo levého křídla. Po sezóně je chráněným volným hráčem. Zda li jde jen o krátkou epizodu v dresu Jezdců, se rozhodne po sezóně.

Vladislav Namestnikov (25 let, 180cm, 82 kg, levé držení hole)

Vladislav hraje na pozici centra nebo levého křídla podobně jako Spooner. V Tampě letos nastupoval na křídle první formace s Kucherovem a Stamkosem. Spolupráce fungovala dobře, ale produktivita Namestnikova byla pouze průměrná. Je celkem zodpovědný v obraně. Kde bude nastupovat, a jaké úkoly bude mít, zjistíme až po pár zápasech v prvním týmu. Po sezóně je chráněný volný hráč jako Spooner proto se o jeho dalších krocích rozhodne podobně po sezóně.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 08:20:56