Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Smíšené pocity

Smíšené pocity

Tento týden je u nás fandů týmu ze středu Manhattanu, jako zemětřesení. Konec výsledkově nadprůměrných časů je pryč. Klub oznámil oficiálně fanouškům, což kvituji, totální výprodej a totální přestavbu týmu.
Dlouho jsem volal po začátku pozvolné přestavby a zachování možných úspěchů týmu. Abych se přiznal i myšlenky toto radikální řešení mi nepřišlo mimo mísu. Nyní po bezmála třiceti letech fandění jsem v rozpacích. Na jednu stranu mi to dává šanci na světlou budoucnost (podívejme na Toronto), ale mám i myšlenky, že toto nebylo úplně nutné.

Stačilo začít před pár lety (po účasti ve finále Stanley Cupu) s pozvolnou přestavbou nebo možná jen neobětovávat nejvyšší draftové pozice a prospekty za hotové hráče, kteří nám měli pomoc v bojích o další pohár. Bohužel nepomohli ani Yandle, Staal a další. Klub přišel o čtyři volby v prvním kole po sobě a navíc dost krát v kole druhém. To je minimálně injekce čtyř hráčů, kteří mohli mít vliv na směřování týmu.

V týmu mohl třeba Stepanovo místo zastoupit mladý centr draftovaný v těchto letech a podobně je tomu na více pozicích. Bohužel nestalo se. Kýžený úspěch to taky nepřineslo, to by tu tento článek nebyl.

Na jednu stranu mám radost z vidiny lepších zítřků za minimálně tři roky spíše za pět let. Je mi ale smutno, protože vzpomínky na roky před první výlukou, mi a věřím, že i většině ostatních fandů, kteří tuto dobu pamatují, nejsou příjemné.

Ještě více jsem smutný, že hrdina posledních 12 let Henrik Lundqvist ten kýžený pohár v dresu našeho týmu nevyhraje. Možná dokončí kariéru jako Jezdec a já na něj budu hrdý jako na hrdiny z roku 1994. Možná půjde zkusit vyhrát onu trofej do jiného týmu. Nebudu mu to mít za zlé, ale mrzí mě, že to nedokáže v tomto týmu.

Na závěr snad jen povzdech, snad nebude přestavba trvat dlouho a nedopadne jako třeba v Buffalu. Rád bych se dočkal v dalších deseti letech dalšího Stanley cupu a připomněl si pocity z roku 1994.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 23:59:22