Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Report jinak: víkendové zápasy aneb je to proces

Report jinak: víkendové zápasy aneb je to proces

Promiňte nám, prosím, nevydání Reportu jinak po každém zápase. Uvidíme, jak to bude během sezony, ale bohužel tento víkend to nevyšlo. A tak je tady souhrn dvou utkání, která se o víkendu hrála. Úplná spokojenost s nimi jistě není, ale to druhé s Montrealem Canadiens doma alespoň konečně přineslo dva body. Vrhněme se tedy na to, tady je dvanáct postřehů z víkendu!
1) Obrana měla být letos silnou stránkou týmu, pamatujete?


















Sobotní zápas v Torontu se tak hrubě nepovedl, že se Alain Vigneault rozhodl radikálně změnit sestavu, do utkání s Canadiens zasáhlo pouze jedenáct útočníků a sedm obránců.

S posazením Smithe nemám problém, jeho velmi špatná forma se přenesla z přípravy i do sezony. Nejsem ale fanda toho, když musí nutně hrát náhradní obránce. Což byl případ Tonyho DeAngela v neděli. Abych to vysvětlil – jasně, DeAngelo předvedl v sobotu velkou hrubici, která přímo vedla ke gólu Toronta, ale jinak byl skvělý, zvláště pak, co se týče útoku. Takže to, že v neděli hrál jen přesilovky a místo něj hrál jinak Kampfer, je pro našeho trenéra naprosto typické.

Jenom proto, že je na soupisce osm beků, neznamená, že šanci musí nutně dostat každý z nich.

A i když v neděli nedostali Rangers gól, určitě se nedá říct, že by to bylo nějaké defenzivní galapředstavení, Canadiens celkově vyslali 63 střel, z toho 34 na bránu.

2) Takže teď bude hrát radši Alain Vigneault s jedním útočníkem míň, než aby dal šanci Filipu Chytilovi. Proč vlastně ještě není v letadle zpět do Česka. No, pravděpodobně už se chystá, Rangers stáhli z waiver listu dallaského Cracknella.

Nechápejte mě špatně, jestli trenér a organizace cítí a vidí, že na NHL zatím není dostatečně připravený, tak budiž, pošleme ho zpátky do Česka, ale čtyři minuty za zápas a následně úplně sedět… Takhle se s talenty nezachází.

3) Co bych preferoval já? Aby se vrátil do Česka a pokračoval ve vývoji tak, jak tomu činí Lias Andersson ve Švédsku.

Sice jsme Chytila moc neviděli, skoro vůbec, ale v mých očích ještě není úplně připraven na NHL a byl na něj naložen poměrně velký tlak.

Mimo to, vypadá to, že na jeho pozici hrající J. T. Miller si nějak začíná rozumět s Rickem Nashem, což dává teď Rangers mnohem větší šanci na výhry.

Pokud se Rangers opravdu rozhodnout poslat Chytila do Evropy, vzápětí by měli povolat Vinnieho Lettieriho do té doby, než se uzdraví Jesper Fast.

4)Není se čeho bát. Navzdory ne úplně konzistentnímu začátku není důvod k panice ani zavrhování šancí na playoff. Jedním z důvodů je smrtící přesilovka Rangers. Ano, je to tak. Slova “smrtící“ a “přesilovka“ byla použita v jedné větě.

















Nevěříte?

Je až k neuvěření, jak velký rozdíl dokáže udělat jeden hráč s přesilovkou. Shattenkirkova schopnost dostat puk rychle přes střední pásmo umožňuje Rangers vniknout do útočného pásma s rychlostí. A jakmile se tam usadí, nová posila okamžitě ví, kam a jak nejlíp rozdat puk.

5) Samozřejmě také velmi pomáhá, že před očima nám roste centr do první formace Mika Zibanejad. Další z jeho gólů:

6)Jenom taková otázka. Jak moc dobrý byl Zuccarello proti Torontu? Tak moc, že udělal z Marca Staala Briana Leetche:

7) Alain Vigneault své hráče mnohdy využívá špatně a je to proti srsti mnoha fanouškům. Co se musí nechat, někdy opravdu trefí v průběhu zápasu, jak sestavu pozměnit. Krásně to bylo vidět v sobotu, kdy se hra Rangers změnila o 360 stupňů. Ale jak napsal jeden z pozorných fanoušků na twitteru: Prsty v tom má určitě asistent Lindy Ruff.

I on si zaslouží kritiku, jeho nasazování obránců a celkově práce s nimi se teď ze začátku nevede, ale jeho devatenáctiletá zkušenost s trénováním v NHL přijde trenérovi vhod během přestávek, když bude potřebovat změnit sestavu.

8) Myslím, že teď už je bezpečné říct, že je Lundqvist ve své části kariéry, kdy je tak dobrý, jako jeho obrana. Dříve na tom moc nezáleželo. Vždycky zachránil tým nějakým zázračným zákrokem nebo solidním výkonem. Je mi líto, ale tohle už je za námi. Nic není lepším důkazem než první třetina v Torontu. Jistě, všech pět gólů bylo těžkých a moc za ně nemohl, ale troufám si tvrdit, že dříve by alespoň tři chytl a držel by tím tým nad vodou.

To nutně neznamená, že Lundqvist je díra, jak dokázal 34 zákroky proti Montrealu, ale upřímně, střel bylo sice hodně, ale těch nebezpečných o hodně míň. Lundqvist letos Rangers několikrát zachrání, to je jisté, ale kdo čeká, že tomu bude zápas co zápas, je naivní.

9)Hodilo by se naučit chodit více před bránu, zní jeden z mnoha pokynů pro útočníky. A taky že jo! Rangers to tak praktikují a daří se to.


















10) Jsme ti nejlepší kámoši na světě!


















11)K nezaplacení byl také úsek z pozápasového studia v americké televize, kdy se Dave Maloney snažil v kabině Rangers najít někoho, s kým by udělal rozhovor. Všimněte si na konci výraz Millera… k nezaplacení.


















12) Jenom pro připomenutí. Jsme teprve po třetím zápase sezony. Alain Vigneault nedostane padáka, alespoň pro zatím. Formace se budou motat do té doby, než se najde ta správná souhra a pověstná chemie. Noví hráči potřebují chvilku času, aby pochopili trenérův systém. Je to proces a pořádně dlouhý. Řím se nevybudoval za den a stejně tak ne vítězové Stanley Cupu. Na nadávání počkejte alespoň do Nového roku.

Zdroj: thesportsdaily.com, Kevin DeLury
Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 05:24:13