Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Co ukázal přípravný kemp?

Co ukázal přípravný kemp?

Je po přípravných zápasech a v příštím týdnu se už rozběhne opravdový kolotoč zápasů zvaný NHL. Jezdci zúžili soupisku před posledním přípravným zápasem na osmnáct útočníků (včetně zraněného Lindberga a Fountaineho) osm obránců a tři brankáře. Zbývá tedy vyřadit ze soupisky prvního týmu dva až tři útočníky jednoho obránce a jednoho brankáře. Podívejme se tedy, kdo by mohl být mezi těmi, kteří vypadnou na poslední chvíli z týmu.
Brankáři:
Zde je celkem jasno a není moc co řešit. Jedničkou bude Henrik Lundqvist a záda mu bude krýt Antti Raanta. Magnus Hellberg už byl klubem umístěn na list hráčů volných pro ostatní týmy (waiver list) a dá se čekat jeho odeslání do záložního týmu.

Obrana:
Zde je nyní osmička obránců, ve které je i sedmička těch, kteří se před kempem očekávali. Jistotu má kapitán Ryan McDonagh, s „no move“ klauzulí je tu dvojice Marc Staal a Dan Girardi, kteří odesláni z týmu být nemůžou, pokud k tomu nedají souhlas. Nutno dodat, že Staal v kempu předvedl zlepšení výkonů oproti loňské sezóně. Girardimu se povedl právě jen poslední přípravný zápas, jinak se prezentoval jako loni. K jistotě patří i Kevin Klein, řekněme jistota zadních řad z loňského ročníku.

Dále je tu nově příchozí Nick Holden, Dylan McIlrath, který loni plnil roli sedmého obránce týmu, překvapení závěru loňské sezóny Bredy Skjei a překvapení z kempu Adam Clendening. Právě z poslední trojice se čeká, že bude jeden hráč odeslán do záložního týmu. Dle výkonů má navrch překvapivě Clendening, který přináší možnost řídit přesilové hry a být silný na puku. Srovnání to jistě není vhodné, ale nabízí se, svou pozicí by mohl nahradit Keitha Yandla z loňska.

Na opačné straně je překvapivě Brady Skjei, kterému se příprava nepovedla. Není to ten Skjei z loňského play off a nyní je největším kandidátem na odeslání do záložního týmu, minimálně pro úvod sezóny. McIlrath se opět trochu zlepšil, přípravu měl průměrnou, ale Skjei byl horší a navíc McIlrath umí týmu pomoct i svou tvrdostí a neohrožeností v zastání se spoluhráčů.

Pokud bude někdo odeslán z týmu, bude nejspíš Skjei. Jak by mohla obrana vypadat? Nevíme, žádná trvalá dvojice se v kempu neobjevila. Můj odhad: McDonagh-Klein, Staal-Clendening, Holden-Girardi/McIlrath.

Útok:
Zde je hráčů, kteří budou odesláni mimo tým nejvíce. Bojuje se však jen o pozici čtvrtého centra a zdravého náhradníka ať už jednoho nebo dvou. Začněme tedy po jednotlivých formacích. První řada je celkem jasná, sice Zuccarello neodehrál ani jeden zápas v přípravě kvůli účasti ve finále Světového poháru, ale i tak se s ním dá počítat ke dvojici Nash, Stepan. Druhá řada vykrystalizovala z přípravných zápasů ve složení Kreider-Zibanejad-Buchnevich. Buchneviche může případně nahradit v některých zápasech Pirri.

Třetí řada bude stát na dvojici Hayes, Miller a očekává se, že s nimi bude nastupovat nováček Vesey. I zde může být alternativou Pirri, nebo Fast. Křídla čtvrté formace nejspíše obsadí právě zmiňovaný Fast a Grabner. Šanci ale určitě má i „hodně populární“ Glass. Centra této defenzivní řady může hrát Gerbe objevoval se zde hodně v přípravě, ale má problémy u bodu pro vhazování. Další možností je Jooris, ale ten se zranil hned v prvním přípravném zápase a pak odehrál až poslední. Svou nepatrnou šanci má i koučem chválený Nieves, ale zde je pravděpodobná spíše cesta do záložního týmu.

Po uzdravení Lindberga se očekává jeho nastoupení na post čtvrtého centra, takže jde vlastně s největší pravděpodobností jen o záskok. Sestava by tedy mohla vypadat následovně: Nash-Stepan-Zuccarello, Kreider-Zibanejad-Buchnevich/Pirri, Vesey/Pirri-Hayes-Miller, Grabner-Jooris/Gerbe-Fast. Do záložního týmu by putoval jeden z dvojice Jooris, Gerbe dále pak Glass, Nieves a Fountaine po svém uzdravení.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 20:14:55