Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kemp začal. Girardi hýří sebevědomím, Nash se bojí o místo v týmu

Kemp začal. Girardi hýří sebevědomím, Nash se bojí o místo v týmu

Nadšení, odhodlání, obrovská natěšenost. Tohle teď přímo sálá z každého koutu tréninkového centra newyorských Rangers. Ve čtvrtek odpoledne východoamerického času tam totiž začal přípravný kemp na novou sezonu. Definitivně se tak otočila stránka za tou předchozí, která z pohledu slavného týmu nebyla povedená, skončila už v prvním kole play off, což se na Manhattanu v posledních letech považuje za průšvih. Teď je tu zase ta pomyslná startovní čára.


Čtvrtek: Trenérova tiskovka a testy

„Z hráčů, s nimiž jsem mluvil, lze cítit velkou energii. Všichni se těší, všichni jsou nadšení z těch, které jsme přivedli,“ řekl trenér Alain Vigneault ve čtvrtek novinářům poté, co hráči úspěšně dokončili lékařské testy. Kouč řekl, že se těší na souboje o místo v sestavě. Nadšený je z příchodu třiadvacetiletého Miku Zibanejada. „Je to mladý hráč a naši skauti a vedení cítili, že je na vzestupu. Je rychlý, šikovný. Věříme, že ještě není zcela vyvinutý, a že správným kolektivem, správným trénováním z něj můžeme dostat víc,“ nechal se slyšet Vigneault.

Novináři se ho pochopitelně ptali na Jimmyho Veseye a Pavla Buchneviche, dvojici mladých útočníků, kteří zazářili na turnaji prospektů v Traverse City. Vesey tam byl s pěti brankami nejlepším střelcem. „Pro oba je to první zkušenost, pokud jde o profesionální kemp. Oba si v Traverse City vedli opravdu dobře. Myslím, že to jim při příchodu sem pomůže,“ pokračoval Vigneault.

Pokud jde o obranu, ve které už nebudou Dan Boyle a Keith Yandle, zmínil, že beci rozhodně mají o co bojovat. „V obraně je k dispozici herní čas. Celkově jsou k dispozici role v obraně. Je tam příležitost.“ Fanoušci s napětím očekávají, co budou předvádět Dan Girardi a Marc Staal, kteří mají za sebou nepovedenou sezonu. „Obrátili stránku a soustředí se jen na současnost. Po dlouhé době se mohli pořádně zotavit. Mám z nich pocit, že chtějí dokázat, jak dobří jsou,“ podotkl a promluvil v tomto ohledu i o Ricku Nashovi. „Nerad se hrabu v minulosti, ale minulou sezonu byl skoro dva měsíce mimo se zlomenou nohou. Rick je kompletní hráč. Pevně věřím, že to tak je. Myslím, že dobře ví, co od něj očekáváme. On to samé očekává od sebe. Věřím, že přesně to bude dělat.“

A brankoviště? Vigneault naznačil, že Henrik Lundqvist by měl odchytat 50 až 58 zápasů. Inspirovalo ho k tomu nasazování gólmanů v týmech, které vyhrály Stanley Cup. V předchozí sezoně Lundqvist nastoupil 65 utkání. Švédský gólman je nyní na světovém poháru. Trenér se nechal slyšet, že hráčům, kteří se ho účastní, plánuje dopřát trochu odpočinku. Ti, co už vypadli, tedy Ryan McDonagh, Derek Stepan a J. T. Miller by měli být u týmu v pondělí, ale nepůjdou na led. Na ten naskočí zřejmě až v úterý nebo ve středu.


Pátek: Poprvé na led

Včera se hráči poprvé na kempu dostali na led při fyzických testech. A také poprvé promluvili s novináři. Někteří se ještě vrátili k minulé sezoně, která byla kvůli předčasnému konci zklamáním. „Nebyli jsme na takové úrovni, na jaké jsme být měli,“ podotkl Marc Staal. Rick Nash se nechal slyšet, že po bídné sezoně rozhodně nemá místo v sestavě jisté a že si svůj čas na ledě bude muset zasloužit. „Jsem tu, abych dokázal, že mám na to být u tohoto týmu. Je tu tolik útočníků. Já chci být Ranger, chci být v New Yorku,“ řekl Nash. Podle Alaina Vigneaulta je to správný postoj. „Hráč by měl chtít přijet a ukázat, co v něm je. Rick je výborný two-way hráč, ale my ho potřebujeme na listině střelců,“ uvedl včera Vigneault.

Dan Girardi před novináři mluvil hodně sebevědomě. „Znám se. Dokážu hrát dobře. Příliš se nestarám o to, co říkají jiní. Vůbec nepochybuji o tom, že zase mohu být elitním bekem,“ řekl Girardi. *galerie titulek="Galerie" zarovnani=dolu obrazky=7509,7510,7511,7512,7513,7514,7515*

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 14:42:12