Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Byl to skvělý zážitek, říká Marc o hraní s bráchou Ericem. Těší se na lepší sezonu

Byl to skvělý zážitek, říká Marc o hraní s bráchou Ericem. Těší se na lepší sezonu

Pro milovníky milých příběhů to byla velká událost minulé sezony. Rangers hledali borce, který by přinesl zkušenosti potřebné pro úspěšný hon za Stanley Cupem. Sáhli po Ericu Staalovi, kapitánovi Caroliny. Jednatřicetiletý centr stěhováním opustil nejen dlouholetý hokejový domov, ale i své dva bratry Jordana a Jareda, kteří s ním v organizaci také působili. Připojil se však k dalšímu bráchovi – Marcovi. Ten se tedy konečně dočkal a zahrál si se svým sourozencem v jednom dresu. Netrvalo to sice dlouho, ale Marc je i za tu krátkou epizodu moc rád.
„Byl to skvělý zážitek. Nevíte, jestli někdy v životě dostanete možnost zahrát si v NHL, když pak oblékneme dokonce stejný dres, je to neuvěřitelná zkušenost,“ řekl Marc Staal listu z jeho rodného kanadského města. Parťáctví však nemělo dlouhého trvání. Plán Jezdců nevyšel. Eric v novém působišti marně hledal formu a pro tým skončila sezona už po prvním kole play off, ve kterém ho vyřadili pozdější šampioni z Pittsburghu.

„Je jasné, že to nedopadlo tak, jak jsme si přáli, ale máme na to několik úžasných vzpomínek, na které určitě nikdy nezapomeneme,“ nechal se slyšet Marc. Krátce po otevření trhu s volnými hráči se Eric upsal Minnesotě, podepsal tříletou smlouvu na 10,5 milionu dolarů. Věří, že tam znovu oživí svou kariéru a dostane takovou roli, jakou chce mít, tedy hrát v jednom z prvních dvou útoků. Takový je zkrátka hokej. „Jasně, že by bylo super, kdyby tu zůstal, ale je to prostě byznys. Myslím, že je hodně šťastný za to, kde podepsal. Je to pro něj skvělá příležitost v dobrém týmu."

Marc Staal, jehož v minulosti potrápilo několik zranění, má za sebou sezonu, které neodpovídala představám fanoušků ani jeho samotného. V základní části nasbíral v 77 zápasech 15 bodů (2+13). V pěti duelech play off přidal 2 asistence. „Měl jsem už lepší sezony. Užívám si teď po zdravotní stránce zcela bezproblémové léto, během kterého můžu naplno trénovat a připravit se na tu další. Těším se na její začátek a na to, že bude lepší,“ pokračoval.

Vypadnutí z play off už po prvním kole označil za hodně hořkou pilulku. To už je ale minulost, ve které nemá cenu se dál šťourat. Za chvíli tu bude další sezona a Marc Staal věří, že bude povedená. „Náš tým se mi pořád hodně líbí. Přidají se k nám také dobří mladí hráči Brady Skjei a Pavel Buchnevich. Myslím, že před sebou máme optimistickou sezonu,“ dodal Marc Staal.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 12:39:59