Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Brassard jde pryč, přichází Zibanejad. Budeme díky tomu lepší, říká Gorton

Brassard jde pryč, přichází Zibanejad. Budeme díky tomu lepší, říká Gorton

Generální manažer Rangers Jeff Gorton přiznává, že poté, co pro tým předchozí sezona skončila už v prvním kole play off, cítil potřebu udělat změny, jejichž výsledkem bude mladší a rychlejší mužstvo. Teď má obrovskou radost z trejdu, který udělal včera. Z Ottawy získal třiadvacetiletého centra Miku Zibanejada a volbu ve druhém kole draftu v roce 2018. Opačným směrem putoval Derick Brassard a volba v sedmém kole stejného draftu.
„Je to příležitost být lepší. Proto jsem to udělal. Je to mladší hráč, téměř o šest let mladší než Brassard. Má za sebou dvě dvacetigólové sezony. Věříme, že se blíží nejlepší léta jeho kariéry. Možnost získat mladšího hráče, který je rychlý, velký, který hraje dobře ve svém pásmu a může toho pro nás tolik dělat, to je lákavé," řekl Jeff Gorton klubovým stránkám.

Zibanejad si v uplynulé sezoně stanovil nové osobní maximum, když nastřílel 21 gólů a celkem nasbíral 51 kanadských bodů. V obou kategoriích byl pátý v bodování Ottawy. Dvě branky vstřelil při přesilovce, dvě při oslabení. Sedm jich bylo vítězných, což bylo nejvíce z mužstva Senators. Jeho ofenzivní statistiky se sezonu od sezony zlepšují. „Ten potenciál je obrovský,“ poznamenal Gorton. Zibanejad dosud odehrál v NHL 281 utkání. Na kontě má 151 bodů (64+87). „Není tu příliš kluků, kteří by si v tomhle věku takhle počínali,“ podotkl GM Rangers.

Gorton poukazuje také na to, že je dobrý na vhazování. I v tomto ohledu má rok od roku lepší statistiky. Zmiňuje i jeho spolehlivou obrannou práci a schopnost odvádět dobrou práci při přesilových hrách i oslabení. „Když děláte trejd, nedíváte se jen na jednu věc, ale na všechny scénáře. Kam by nejlépe zapadl v naší sestavě? Může hrát při přesilovkách? Jak dobrý je při hře v oslabení? Všechny tyto záležitosti se zvažují. Měli jsme pocit, že je to obchod, díky kterému budeme lepší,“ nechal se slyšet Gorton.

Tento trejd byl druhým, který Gorton během tohoto léta zatím udělal. Při draftu Rangers přivedli z Colorada obránce Nicka Holdena výměnou volbu ve čtvrtém kole draftu v roce 2017. Jezdci také podepsali volné hráče Michaela Grabnera, Nathana Gerbeho, Joshe Joorise, Adama Clendeninga a Michaela Paliottu. „Žijeme ve světě platového stropu, blíží se rozšíření soutěže. Najít obchodního partnera není tak úplně jednoduché. Řekl bych, že je poněkud obtížné uzavřít dohody, které by nám pomohly ke zlepšení. Budeme se ale i nadále snažit.“

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 02:57:04