Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zá pár dní je tu letošní draft, odtajní něco k budoucí sestavě týmu?

Zá pár dní je tu letošní draft, odtajní něco k budoucí sestavě týmu?

Už jen pár dní nás dělí od letošního vstupního draftu. Stejně jako v posledních letech jsme v pozici týmu, který nemá právo žádné volby v prvním kole a letos dokonce ani v kole druhém. Vše se může změnit v průběhu nadcházejícího týdne nebo přímo v průběhu vlastního výběrů budoucích nadějí v pátek a v sobotu. Pro organizaci jezdců může být napovězena otázka, jakou cestou se vydá generální manažer Jeff Gorton při budování soupisky pro budoucí sezónu.
V čem může draft napovědět?

Vedení klubu už oznámilo po ukončení sezóny po vypadnutí v prvním kole vyřazovací části, že chce tým omladit a zrychlit. Jenže jak hodně to hodlá naplnit, zatím nevíme. Co se omlazení týče, už samo o sobě splňuje nepodepsání veteránů Moora, Erica Staala, Keitha Yandla a možná i Viktora Stalberga. Zároveň trvalá pozice v prvním týmu pro Bredyho Skjeie a podpis talentovaného Rusa Pavla Buchneviche.

Určitě nejsem sám, kdo čeká něco víc. Hlavní trenér Alain Vigneault zůstává na svém místě a odchod Ulfa Samuelssona nenaznačuje výraznou změnu v herním stylu. Pro mě bylo toto rozhodnutí zklamáním, ale pořád jdou provést změny v kádru, které pomůžou k lepším výsledkům. Začít by se mělo právě náhradou za odchozího Samuelssona. Trenér odpovědný za defenzivní hru a oslabení, by měl mluvit do změny týmu. Rozhodně by tedy měl být znám před draftem, při kterém dochází pravidelně k výměnám hráčů mezi kluby.

neodmyslitelnými částmi nebo dokonce oporami týmu. Objevuje se řada spekulací ohledně výměn hráčů a dost to podpořilo prohlášení Gortona, že bude naslouchat nabídkám za všechny hráče mimo Henrika Lundqvista, Ryana McDonagha, Bredyho Skjeie a Pavla Buchneviche.

Podle všech informací je celkem slušný zájem o Ricka Nashe, který má ale omezenou „no trade klauzuli“ a už se i objevili informace, že bude požádán o specifikaci týmů, kam může být vyměněn. Píše se i o možné výměně jednoho z trojice středních útočníků Derek Stepan, Derick Brassard a Kevin Hayes. O Stepana a Brassarda bude určitě zájem, ale nabídne někdo tak zajímavou protihodnotu, aby klubu pomohlo v relativně rychlém časovém horizontu? Hayes zase nepřinese sám o sobě výrazné vylepšení sestavy. Posledním o kom se zmíním, je Marc Staal. Také o něm se hodně mnluví, ale jeho případná výměna nebude určitě snadná.

Pokud se má tým výrazněji změnit, dá se čekat, že nějaká změna proběhne už během nebo před nadcházejícím víkendem. Pokud k ničemu nedojde, neočekávám velkou změnu v týmu celkově a vstup do sezóny ve velmi podobné sestavě jako letos. Díky případným výměnám by mohl klub získat i vyšší volbu pro výběr hráčů než současnou osmdesátou pozici. Šéf skautingu Gordie Clark, by pak měl určitě jednodušší pozici, než v minulých letech, kdy se snažil ve třetích a pozdějších kolech vybrat hráče, kteří v budoucnu budou hrát nejslavnější ligu světa.

A pro nás fanoušky snad na nějaký čas skončí nudné období, kdy se neděje vůbec nic a pouze se spekuluje o budoucích tazích vedení klubu. Uvidíme, o jakých novinkách se bude diskutovat za týden touto dobou.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 05:43:46