Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Další Staal na Manhattanu. Rangers získali kapitána Caroliny Erica

Další Staal na Manhattanu. Rangers získali kapitána Caroliny Erica

Uzávěrka přestupů v NHL se blíží, týmy budou muset dát konečnou podobu svým sestavám pro závěr sezony zítra. Dnes na to zareagovala organizace New York Rangers a přivedla do svých řad dosavadního kapitána Caroliny Erica Staala. Opačným směrem zamíří prospekt Aleksi Saarela a také dvě volby ve druhém kole draftu, konkrétně volba ve druhém kole letošního draftu a volba ve druhém kole draftu 2017.
Eric Staal, jenž k obchodu musel vzhledem ke své no-trade klauzuli nejprve sám svolit, tak opouští svého mladšího bratra Jordana a stane se spoluhráčem svého dalšího mladšího sourozence Marca. „Bylo by to samozřejmě něco, co by se mi hodně líbilo,“ řekl Marc po pátečním tréninku v Dallasu, když se novináři ptali, jak by se mu zamlouvalo, kdyby se Eric přestěhoval na Manhattan. O tomto přesunu se totiž několik dní hodně spekulovalo.

Jednatřicetiletý Eric Staal hrál u Hurikánů na všech útočných postech. Po této sezoně mu vyprší jeho sedmiletý kontrakt na 57,75 milionu dolarů. Padesát procent jeho platu z tohoto ročníku uhradí Carolina, takže Rangers na něj budou potřebovat 4,1 milionu dolarů.

Eric byl draftovaný v roce 2003. Tehdy si ho Carolina vybrala jako celkově druhého. O tři roky později s týmem získal Stanley Cup. Čtyřikrát hrál na All-Star Game. V této sezoně zatím odehrál třiašedesát zápasů, v nich nastřílel deset branek a třiadvacetkrát se nahrávkou podílel na gólech spoluhráčů.

Je to podruhé za sebou, co Jezdci učinili významný krok na přestupovém trhu den před uzávěrkou přestupů. Loni tak získali z Arizony obránce Keitha Yandlea.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 11:26:49