Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website McDonagh si v Nashvillu užívá splnění snu. Dnes ho čekají dovednostní soutěže

McDonagh si v Nashvillu užívá splnění snu. Dnes ho čekají dovednostní soutěže

Obránce Ryan McDonagh oslaví letos v červnu sedmadvacáté narozeniny. Ve své hokejové kariéře už toho dokázal opravdu hodně. S newyorskými Rangers, kterým dělá kapitána, došel třikrát v rozpětí čtyř let do konferenčního finále, jednou do finále Stanley Cupu. V dresu Spojených států se přede dvěma lety objevil na olympiádě. Hromada zkušeností. Spousta let, během kterých předvedl celou řadu vynikajících výkonů. Na jednu věc si ale musel počkat až do teď. Tento víkend je v roli nováčka. A zdá se mu to, i když už toho má za sebou dost, „prostě neuvěřitelné. McDonagh je poprvé na All-Star Game. Na akci, kterou jako dítě hltal.
„Je to splněný sen,“ řekl kapitán týmu z Manhattanu včera novinářům v Nashvillu, kde se letos exhibice hraje. „Je to obrovská čest. Chci si užít tu možnost být v kabině s těmi nejlepšími hráči. Pamatuji si, jak jsem sledoval dovednostní soutěže a pak si to zkoušel. Bude prostě neuvěřitelné zažít to na vlastní kůži,“ Rangers reprezentuje jako jediný. Z New Yorku je pak na soupisce Metropolitní divize ještě John Tavares, kapitán Islanders. Ten je sice o rok mladší než McDonagh, na All-Star Game už ale přijel potřetí. A účastí by měl s největší pravděpodobností ještě víc, jenže jednou akci vymazala z kalendáře výluka a jednou olympiáda. Na rozdíl od McDonagha letos přiznal, že by mu přišla vhod spíše přestávka.

Tihle dva se znají jen ledabyle, ale nezapomněli si projevit respekt. „Je v lize hodně respektovaný, a to z jasného důvodu. Mluvíte o chlapíkovi, který má obrovský vliv na to, zda jeho tým vyhraje, nebo ne,“ řekl McDonagh. Tavares mluvil podobně: „Chovám k němu obrovský respekt. Tolikrát hrajeme proti sobě. Dělá toho pro svůj tým hodně. Je to skvělý bruslař,“ nechal se slyšet kapitán Metropolitní divize. Tavares totiž nahradil zraněného Alex Ovečkina z Washingtonu.

Je to trochu ironie. McDonagh už měl i lepší sezony. Aktuálně má po devětačtyřiceti odehraných zápasech na kontě 24 bodů (6+18). „Jo, začátek sezony nebyl takový, jaký jsem po individuální stránce očekával, ale také jsem se zaměřil spíše na to, abych pomáhal týmu vyhrávat,“ podotkl McDonagh. Nejlepší byla z jeho osobního pohledu sezona 2013/14. Tehdy nasbíral třiačtyřicet bodů (14+29). Jak ale sám řekl, jeho hra se zlepšuje. V posledních devíti zápasech před přestávkou vstřelil jeden gól a šestkrát nahrál.

Svou roli ve statistikách ale určitě sehrál i fakt, že se musel oklepat ze zranění. Minulý ročník dohrál se zlomenou nohou. Otázky na zdravotní stav se proto daly očekávat. „Cítím se opravdu svěží a silný. Byl jsem schopen dostat svou sílu tam, kde je potřeba. Je to pro mě vzrušující. Mám pocit, že v tom poledním úseku od Vánoc jsem znovu našel svou hru,“ vyprávěl. Kolem jeho místa nebyla žádná mačkanice. Za velké hvězdy jsou tu jiní. Něco takového ale kapitána z Manhattanu vůbec netrápí. On nepřijel proto, aby byl středem pozornosti. Přijel zrealizovat dětský sen.


CO BUDE NA ALL-STAR GAME?

Exhibice se letos koná v Nashvillu. A bude úplně jiná než v předchozích letech. Dnes budou na programu dovednostní soutěže. Zítra pak miniturnaj, kdy proti sobě nastoupí jednotlivé divize. Hrát se bude systémem tři na tři, tedy jako v prodloužení zápasů základní části.

Ryan McDonagh dnes bude soutěžit mezi leváky ve „střelách z první“. Chybět nebude ani v nájezdech.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 13:44:24