Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stepan o Zuccarellovi: Nevím, jestli je právě teď v NHL někdo, kdo by hrál lepší hokej

Stepan o Zuccarellovi: Nevím, jestli je právě teď v NHL někdo, kdo by hrál lepší hokej

Vyhráli už devětkrát za sebou a jsou lídrem NHL. Kdo to je? Tahle hádanka je teď nejjednodušší a také nejkrásnější pro fanoušky Rangers. Tým z Broadwaye i v této sezoně ukazuje, že na to má. V noci na dnešek našeho času si na svém ledě poradil s Torontem a připsal si už podeváté za sebou dva body za vítězství. Celkem jich má na kontě třicet, což mu umožnilo osamostatnit se na špičce soutěže, posunout se před Montreal i Dallas. V kabině se pěly ódy zejména na tříbodového Matse Zuccarella.
Devítizápasová vítězná šňůra je nejdelší sérií výher od sezony 1972/1973. Schází jedna výhra, aby Jezdci vyrovnali v tomto ohledu absolutní maximum v historii organizace. Svěřenci Alaina Vigneaulta navíc triumfem nad Maple Leafs prodloužili také domácí neporazitelnost a to už na osm duelů. To se naposledy povedlo v sezoně 1990/1991. Mužstvo bodovalo již třináctkrát za sebou.

A co nějaký rekord? Stanovili Blueshirts nové maximum organizace? Ano, nová nejvyšší čísla stanovili hned ve dvou ohledech. Ještě nikdy neměli Rangers po odehrání prvních osmnácti zápasů na kontě čtrnáct výher a třicet bodů. „Vyhráli jsme devětkrát v řadě a v kabině je to cítit. Každý se cítí skvěle. Nebyl to náš nejlepší zápas, ale našli jsme způsob, jak znovu vítězit. To je super. Když si více důvěřujete, můžete zvládnout i to, co se bez sebedůvěry zvládá těžko,“ řekl po zápase s Torontem Mats Zuccarello.

To on způsobil v Madison Square Garden radostné šílenství, když třiapadesát vteřin před koncem třetí třetiny využil přihrávku Ryana McDonagha a poslal Rangers do vedení. A rozhodl o dalším triumfu. „Viděl jsem Maca, jak dostal puk a jen jsem se chopil šance, že se chystá vystřelit na branku a možná pak dojde ke šťastnému odrazu. A bylo to šťastné odražení. Je skvělé oplývat takovou sebejistotou. Celý tým je na tom stejně. Je to dobrý pocit,“ doplnil Zuccarello. Gólman Javorových listů Jonathan Bernier si za to, že nelapil puk do bezpečí, sypal popel na hlavu. „Bohužel, došlo z mé strany ke špatnému odrazu a ztrátě dvou bodů,“ pokrčil rameny Bernier.

Zuccarello si vedle gólu připsal i dvě asistence a nyní vede týmové bodování s osmnácti body. Zároveň se posunul na osmé místo v kanadském bodování soutěže. „Není pochyb o tom, že je na vrcholu své hry. Našel způsob, jak dělat v zápasech rozdíl. Dnes zase se ukázal v tom nejdůležitějším momentu a vstřelil vítěznou branku. Hraje velmi dobře. Jeho nadšení je nakažlivé. Je velmi oblíbený a respektovaný u spoluhráčů. Každý je moc rád, že teď hraje právě takhle,“ chválil norského útočníka trenér Alain Vigneault.

Zuccarello pomohl ke gólu Dericku Brassardovi a Ryanu McDonaghovi. Ten se prosadil potřetí v sezoně. Nastřílel tři góly v posledních čtyřech zápasech. Za ten nejčerstvější chválil, není to žádné překvapení, Zuccu. „Odvedl skvělou práci. Vše, co jsem musel udělat, bylo trefit branku,“ podotkl McDonagh. Nadšeně o svém spoluhráči z Norska mluvil po utkání také Derek Stepan. „Je skvělé vidět, jak hraje. Nevím, jestli je právě teď v NHL někdo, kdo by hrál lepší hokej než Mats Zuccarello,“ řekl Stepan.

On sám se také zapsal mezi střelce. Za Bernierova záda prošla jeho střela z poloviny hřiště. „Měli vzadu čtyři hráče, takže ve středním pásmu nebylo moc co vymýšlet, takže jsem si řekl, že bych mu mohl poslat nějaký tvrdý oříšek. V nejhorším případě by puk odrazil někam do rohu a my bychom byli schopni si pro něj dojet,“ nechal se slyšet Stepan. Pro Jonathana Berniera tedy nebylo utkání v Madison Square Garden vůbec jednoduché. „Vím, že tým hrál velmi dobře, když jsem byl zraněný. Dnes jsem je zklamal,“ podotkl brankář Toronta.

Rangers zvládli i páté utkání, které se v sériích back-to-back hrálo jako druhé. Počtvrté jim k tomu pomohl gólman Antti Raanta, jenž ještě neprohrál. Vyrovnal tak Glena Healyho. „Dnes nebyl led ideální. Puk se hodně odrážel. Šlo jen o to nějak to přežít. Ale dva body jsou všechno, co jsme chtěli a dostali jsme to. Takže je to dobrý den. Musíme s tím být spokojeni,“ řekl Raanta, jenž měl třiadvacet zásahů.


DALŠÍ PROGRAM TÝMU:
Teď Rangers čeká trip na Floridu, kde ve čtvrtek střetnou s Tampou a v sobotu s Panthers. Tři dny tedy nebudou hrát zápas. V pondělí mají hráči volno, v úterý se vrátí k tréninku.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 03:35:20