Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Střelec Yandle: Trefit se poprvé v sezoně je vždy zábavné, výjimkou je bývalý tým

Střelec Yandle: Trefit se poprvé v sezoně je vždy zábavné, výjimkou je bývalý tým

Když ho ve druhé třetině zabraly kamery a objevil se na kostce nad ledem, tribuny začaly bouřit. Aby ne. Vždyť sahá po obrovském a nečekaném úspěchu. Utkání mezi Rangers a Arizonou navštívil Matt Harvey, baseballista newyorských Mets, kteří postoupili do Světové série a zahrají si tak o titul v MLB. Hvězdný host, který je velkým fanouškem Jezdců, tak byl svědkem hodně pozitivního večera. Rangers vyhráli, podpořili iniciativu zvyšující povědomí o rakovině, dva hráči, od nichž se hodně očekává, se konečně dočkali premiérových zásahů, a jeden borec se také prosadil poprvé a navíc proti svému bývalému celku. V šatně Blueshirts měli jasno: tohle bylo těžce vybojované vítězství.
Pro Rangers to byla druhá výhra v řadě. Podle gólmana Henrika Lundqvista jí dosáhli díky trpělivosti. „Byl to zvláštní zápas. Když jsme se na něj chystali, sledovali jsme nějaké video. Věděl jsem, že nejsou příliš ofenzivní a že to může být opravdu těsné. Tak to bylo v prvních třiceti minutách. Pak se hra trochu změnila, více se otevřela a na obou stranách bylo více šancí. Nikdy nevíte,“ řekl Lundqvist o utkání, ve kterém inkasoval jako první. Nakonec měl čtyřiatřicet zásahů.

„Se stylem, jakým hrají, je to těžké. Když vstřelili první gól, zavřeli to, začali čekat na naše chyby. Bylo důležité zůstat trpěliví a věřit, že se to otočí. Myslím, že jsme odvedli dobrou práci. Po vyrovnání se naše hra zvedla. Do třetí třetiny jsme šli s vírou v to, co tady děláme. Po tom gólu jsme začali hrát rychleji a vytvářeli jsme si šance. Oni udělali pár chyb a my jsme toho využili. Při stavu 1:1 ve třetí třetině jim nechcete nic darovat. Musíte to udělat tak, aby vaše dovednosti a trpělivost byly rozhodujícím faktorem a myslím, že tohle jsme ukázali,“ doplnil Hank. V podobném duchu hodnotil průběh utkání i J. T. Miller. „Měli jsme dobrou první třetinu, opravdu dobrý začátek. Oni to sice trochu zavřeli, ale my jsme se stále snažili. Ve třetí třetině jsme odvedli dobrou práci, pokud jde o jejich nahánění,“ uvedl Miller.

Domácí tým Kojoty dlouho nepustil ke střele. Poprvé vystřelil až Shane Doan v 15. minutě. Hned v další minutě se hosté prosadili. „Byla to ode mě trochu pomalá reakce. Byl jsem v dobré pozici. Byla to dobrá střela, já jsem čelil výzvě zůstat soustředěný při tak nízkém vytížení. Součástí mojí práce ale je zůstat v pozoru,“ podotkl Lundqvist.

Zatímco on byl opět stabilním článkem, jiní teprve teď začali dělat to, co od nich všichni chtějí. Chris Krieder a Rick Nash se poprvé gólově prosadili. Kreiderova trefa byla extrémně důležitá, protože díky ní tým vyrovnal. „Gól Kreidse byl pro nás moc důležitý. Byl to rychlý přechod. Byl to styl, jakým chceme hrát,“ hodnotil po utkání trenér Alain Vigneault. Zápas popsal podobně jako Henrik Lundqvist. „Při tomto stylu, jakým se Arizona prezentuje, tedy silnou, defenzivní hrou, je velmi těžké projít přes střední pásmo, pokud neztečujete puk do správného místa. Jejich brankář odehrával puky a posílal je dopředu. Je těžké dostat se do rytmu. Když se podíváte na první půlhodinu, tak i když jsme byli v jejich pásmu, nic jsme z toho nevytěžili. Po jejich gólu jsme takzvaně zpřísnili, ale musíte zůstat u toho, co je potřeba. Tento tým jsme dopředu dobře prozkoumali. Kluci věděli, co musejí na ledě dělat,“ řekl Vigneault.

Zatímco Kreider se postaral o trefu první, Nash o tu poslední. Do prázdné branky. Po rozvlnění sítě bylo vidět, jak moc už tento pocit potřeboval. Na tváři se mu objevil velký úsměv. Byl to jeho 700. bod v kariéře. „Šlo to standardním způsobem,“ vtipkoval Nash po utkání s novináři. „Cítím se celou dobu dobře, šance jsou. Je to jen otázka času. To přijde. Pokud jde o zápas, jednou z věcí, které jsme si navzájem vysvětlili, bylo, jako moc důležité tyhle dva body jsou. Jdete hrát zápas proti týmu, který není ve vaší divizi, ani ve vaší konferenci. Je říjen. Snažili jsme se klást důraz na to, jak moc důležité ty body jsou a že je potřebujeme,“ pokračoval vážnějším tónem.

Prvního gólu se dočkal i Keith Yandle, jenž se tak trefil do branky svého bývalého zaměstnavatele. „Trefit se poprvé v sezoně je vždy super a zábavné, výjimkou je, když je to proti bývalému mančaftu… Je ale skvělé vyhrát, to je nejdůležitější,“ řekl Yandle. Na středečním tréninku reportérům řekl, když je člověk trejdovaný, je to se vším všudy a význam zápasu bagatelizoval. Po včerejším rozbruslení už byl o něco emotivnější a po zápase přiznal, že úplně běžný mač to nebyl. Hlavně tedy na začátku. „Bylo to trochu emotivní, ale po prvních pár střídáních se vše vrátilo do normálu. Bylo zábavné zahrát si takový zápas,“ podotkl. O Yandleovi a jeho prvním utkání proti Kojotům promluvil i obránce Marc Staal: „Hrál tam dlouho a jsem si jistý, že to bylo pro něj trochu divné, ale myslím, že odehrál skvělý zápas.“

Baseballista Matt Harvey, jenž se hodně kamarádí s Henrikem Lundqvistem, po závěrečném hvizdu arénu neopustil, šel se podívat do kabiny Jezdců. Alain Vigneault pro něj měl jen krátkou zprávu: „Hodně štěstí, jsme s tebou.“ Světová série začíná v úterý.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 20:20:55