Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vysoká škola „zvykací“ pro Jarreta Stolla. Není to jednoduché, říká o hraní na křídle

Vysoká škola „zvykací“ pro Jarreta Stolla. Není to jednoduché, říká o hraní na křídle

Není to ono. A on to ví. Jarret Stoll je zkušený hokejista. Ve svých třiatřiceti letech má na kontě stovky odehraných zápasů v nejslavnější hokejové lize světa. S Los Angeles dvakrát získal Stanley Cup, přičemž byl v obou případech velice důležitou součástkou. Teď si ale musí zvykat na velkou novinku. Zatímco prakticky celou svou předešlou kariéru odehrál na postu centra, u Rangers, k nimž v létě přišel, se dostal na křídlo. Stoll se netají tím, že se rozhodně nejedná o plynulý přechod. Ve čtvrtek se při utkání s Canadiens ocitl tam, kde žádný hokejista být nechce – mezi náhradníky.
„Je tu spousta zvykání si a přizpůsobování se – zvykání si na nové spoluhráče v lajně, na hraní na křídle. Snažím se přizpůsobit. Není to jednoduché. Jsou to rozdílné situace. Pak prohrajete zápas a na řadu přijdou nějaké změny, do sestavy se dostanou noví hráči. Jen se snažím být na ledě v pohodě, snažím se najít svou cestu. Hraní na křídle je něco, na co si musím zvyknout. Obnáší jiné čtení hry, hraní v jiných částech kluziště,“ řekl Stoll novinářům před zápasem s Montrealem poté, co si byl dopoledne v Bell Centre zabruslit s dalšími náhradníky.

Třiatřicetiletý Stoll hrál v prvních čtyřech zápasech ve čtvrtém útoku. Nebyl jen na křídle. On a jeho spoluhráč Dominic Moore se snažili vyvážit své role v jedné formaci, protože oba jsou „přírodní“ centři. Vedle nich se objevili Jesper Fast i Tanner Glass. „Chcete být na postu, na který jste celá léta zvyklý. Ale více kluků v týmu má méně či více podobné role, což musíte pochopit. Snadněji se to ale řekne, než udělá,“ pokračoval útočník, jenž má zatím na kontě jeden bod za asistenci. Něco si ale přeci jen pochvaluje. „Jak si s Dominicem měníme posty, někdy při každém střídání, je klíčem dobrá komunikace. Myslím, že ta mezi námi byla.“

Stollovi se nejlépe vedlo v úvodním utkání s Chicagem, při kterém byl uprostřed. V dalších třech zápasech se jeho hra zhoršila, přičemž svá poslední dvě utkání – doma proti Columbusu a Winnipegu – strávil především na křídle. Kouč Alain Vigneault nebyl po domácí prohře s Winnipegem z herního projevu čtvrté lajny nijak nadšený. Řekl, že měl pocit, že Stoll, Glass a Moore strávili až příliš mnoho času v obranném pásmu Rangers. Stoll odehrál proti Jets více než deset minut. Byl na ledě, když kanadský tým vstřelil při početní výhodě svůj třetí gól.

Proti Habs Stolla vystřídal Emerson Etem, jenž si tak odbyl debut v dresu Rangers. „Trenér a já jsme spolu měli dobrý rozhovor. Emerson dostal příležitost. Hodně se snažil dostat do týmu, tvrdě pracuje, takže je pro něj dobré, aby dostal šanci hrát a pomoci svému týmu,“ řekl Stoll ke změně, se kterou Jezdci ve čtvrtek v Montrealu vyrukovali. Tam si připsali druhou prohru v sezoně, druhou v řadě. Lze tedy očekávat, že Alain Vigneault opět udělá nějaké změny. Jarret Stoll by se tak mohl po jednozápasové pauze vrátit do sestavy.

Platnost uložené stránky vyprší: 16. 4. 2024 19:39:41