Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Snad začnu tam, kde jsem v minulé sezoně skončil, doufá Boyle

Snad začnu tam, kde jsem v minulé sezoně skončil, doufá Boyle

Dan Boyle odehrál v NHL už šestnáct sezon. Mnoho z nich jako jeden z nejlepších ofenzivních beků své éry. Nyní, v devětatřiceti letech a před svým druhým ročníkem na Manhattanu, už sice nepatří do top páru All-Star obránců, jak tomu bylo před několika lety, místo toho se snaží být jakým si podpůrným kouskem do týmových „Stanley Cup puzzlí“.
„Je mi devětatřicet a nevím, jak dlouho ještě budu hrát,“ přiznal Boyle. „Dávám do toho všechno, protože člověk nikdy neví.“ V předchozí sezoně ho sužovaly zranění a nemoci. Nakonec odehrál v základní části pětašedesát zápasů. Vstřelil devět gólů, spolu s Kevinem Kleinem nejvíce v týmu. Třikrát rozvlnil síť v přesilovkách a tři jeho branky byly vítězné. K tomu přidal jedenáct asistencí a po základní části tak měl rovných dvacet bodů.

V play off se jeho produkce zvedla. V týmovém hodnocení skončil pátý s deseti body (3+7) v devatenácti duelech. Mezi obránci byl druhý. Jak se Rangers přibližovali k finále Stanley Cupu, byl stále důležitějším faktorem. Důkazem je šest kanadských bodů, které nasbíral v konferenčním finále, série, která pro Rangers znamenala konec sezony. „Doufejme, že tahle sezona začne tak, jako ta minulá skončila. Myslím, že jsem hrál svůj nejlepší hokej v tom úseku. Byla to kombinace zdraví a stylu hry. Rád bych v tom pokračoval,“ pokračoval veterán.

Vyřazení od Tampy, mimochodem týmu, s nímž v roce 2004 získal pohár, mu dlouho zabíralo přední místa v myšlenkách. Označuje to za promarněnou zlatou příležitost a dodává, že mu to pro následující ročník dodává ještě větší motivaci. „Chvíli se mě to drželo,“ řekl Boyle, jenž v základní části odehrál dosud 1019 utkání, v play off pak dalších 126. „Sedmý zápas doma, není místa, kde byste byl radši. Pár týdnů jsem pak cítil frustraci, následována je odhodláním vrátit se tam znovu.“

Teď je ani ne týden od vstupu do sedmnácté sezony NHL a dalšího běhu za mistrovským prstenem. Je pravdou, že v přípravných duelech nepodával zrovna vyrovnané výkony, ale trenéři za ním stojí a berou ho zkrátka trochu jinak. „Je to všechno o výkonech, o tom není pochyb, ale když je hráč v lize tak dlouho, dostane určitou výhodu. U člověka, jenž prošel tolik kempy, nekladu tolik důrazu na výsledky. Pracuje velmi tvrdě v tréninku, aby byl připravený. Jsem naprosto přesvědčen, že 7. října bude zcela ready,“ řekl kouč Alain Vigneault.

Obranu Rangers, v níž bude pravděpodobně nastupovat s Marcem Staalem, považuje Boyle za dobrý mix. „Je to dobrý mix mladých a starších, defenzivně smýšlejících a ofenzivně smýšlejících. A já myslím, že tohle všechno je potřeba. Navíc to vypadá, že tu jsou mladí kluci, kteří se hlásí o místo. Vypadá to, že pokud jde o zadní řady, je na tom organizace dobře,“ doplnil.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 06:33:31