Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mělo to všechno, co jsem si mohl přát, smál se Skjei. Dnes je na programu Phildelphia

Mělo to všechno, co jsem si mohl přát, smál se Skjei. Dnes je na programu Phildelphia

Správně vstoupili Rangers do série přípravných zápasů na novou sezonu. V noci na dnešek porazili ve své Madison Square Garden New Jersey poměrem 6:3. V dobrém světle se ukázalo hned několik hráčů – mladíků, na které se chtěl trenér Alain Vigneault zaměřit. Brady Skjei, jenž měl na tribuně celou svou rodinu, prožil jedinečný okamžik – poprvé nastoupil za Rangers, poprvé v MSG.
Po pondělním ranním rozbruslení trenér Alain Vigneault řekl, že se při zápase chce zaměřit na mladíky, aby zjistil, zda a jak by mohli pomoci týmu v následující sezoně. Soudě dle toho, co se na ledě při zápase proti Devils odehrálo, musel být spokojený s tím, co viděl od těchto hráčů, kteří do utkání nastoupili. „Je spíše o ohodnocení hráče a snaze nastolit náš styl hokeje než o konečném výsledku. Je to ukázka. Veteráni se snaží získat timing a ostatní se snaží na nás zapůsobit a ukázat nám, že se patří,“ řekl Vigneault po zápase.

Hráčem zápasu číslo jedna byl vyhlášen Brian Gibbons, jenž jeden gól dal a na další dva přihrál. Dva kanadské body stihl mít na kontě už v 5. minutě. „Něco se mi povedlo, ale je tu stále spoustu věcí, na kterých musím zapracovat a zlepšit je. Bylo to dobré místo pro start,“ řekl Gibbons, jenž s Rangers podepsal smlouvu 1. července poté, co minulou sezonu strávil mezi farmou a prvním týmem Columbusu. Chválu na něj pěl Chris Kreider, který se s Gibbonsem potkal na univerzitě v Bostonu. „Na vysoké škole to byl nejlepší hráč, se kterým jsem hrál,“ řekl Kreider, další úspěšný střelec. „Je zábavné ho sledovat. Je nesmírně šikovný, dynamický. Vidí věci, které ostatním unikají.“

O dvě branky se v noci na dnešek postaral Jason Megna, jenž hrál v lajně právě s Gibbonsem. „Jaysonův útok má za sebou opravdu velkou hru,“ podotkl Alain Vigneault, jemuž určitě udělali radost i Brady Skjei, autor jedné asistence a majitel tří plusových bodů, a Oscar Lindberg, střelec jedné branky. „U Bradyho bylo vidět, jak se s postupujícím časem cítil stále lépe. Líbily se mi jeho dovednosti a jeho bruslení,“ nechal se slyšet Vigneault.

Brady Skjei hrál svůj vůbec první zápas v dresu Rangers, poprvé vyjel na led slavné Madison Square Garden. „Tohle bylo všechno, o čem jsem mohl snít. Mělo to vše, co jsem si jen od prvního zápasu mohl přát. Před rozbruslením jsem byl nadšený, natěšený. Byla to skvělá zkušenost a velká zábava. Myslím, že jsem hrál svou hru a vedl si docela dobře,“ řekl Skjei, jehož z tribuny sledovali rodiče i prarodiče.

Necelých devatenáct minut odehrál včera obránce Dylan McIlrath. Další hráč, který bojuje o své místo v týmu. Zápas začal po boku Keitha Yandlea a dokončil ho v páru s Chrisem Summersem. Statistici mu napočítali dva hity. V podstatě bojuje o místo kdekoli v NHL, protože pokud ho budou chtít Rangers poslat na farmu, bude muset projít přes waiver listinu. „Už jsem to řekl dříve. Můžu předvádět fyzickou hru, ale zároveň mohu být také efektivním obráncem. V lize neexistuje trenér, který by nechtěl velkého a efektivního beka,“ uvedl McIlrath, jenž musel v první třetině na trestnou lavici poté, co udeřil do hlavy Tylera Kennedyho. „Chtěl jsem jen dokončit souboj. Samozřejmě, že jsem ho nechtěl udeřit do hlavy. Rozhodně jsem se nesnažil mu ublížit.“

Alain Vigneault pochválil oba gólmany. Antti Raanta zastavil jedenáct z dvanácti střel. Magnus Hellberg obdržel dva góly ze čtrnácti střel. „Oba si vedli dobře,“ řekl Vigneault.


DNES HRAJÍ RANGERS PROTI PHILADELPHII

Jak už trenér Alain Vigneault uvedl dříve, i proti Philadelphii nastoupí gólmani Magnus Hellberg a Antti Raanta, přičemž Hellberg bude nyní chytat od začátku. Dalšími borci, kteří budou hrát i na ledě Flyers jsou obránci Dylan McIlrath, Kevin Klein a Raphael Diaz a útočníci Luke Adam, Jason Megna, Oscar Lindberg, Viktor Stalberg a Ryan Bourque.


Sestava pro zápas proti Philadelphii:


Brankáři: Magnus Hellberg, Antti Raanta
Obránci: Dylan McIlrath, Kevin Klein, Brett Bellemore, Mat Bodie, Ryan Mantha, Raphael Diaz, Ryan Graves
Útočníci: Jarret Stoll, J. T. Miller, Kevin Hayes, Luke Adam, Jayson Megna, Oscar Lindberg, Viktor Stalberg, Ryan Bourque, Kirill Kabanov, Richard Nejezchleb, Jayden Hart, Emerson Etem

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 4. 2024 00:10:37