Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kdy bude NYC jeho domovem? Snad brzy, přeje si Gropp a těší se do Traverse City

Kdy bude NYC jeho domovem? Snad brzy, přeje si Gropp a těší se do Traverse City

Poté, co na začátku sezony 2014/2015 ztratili svého nejproduktivnějšího útočníka, potřebovali Seattle Thunderbirds z Western Hockey League někoho, kdo by ho mohl nahradit. Ryan Gropp se chopil příležitosti a byl tahounem. Po úspěšné sezoně přišla velká odměna – na draftu po něm ve druhém kole sáhli Rangers. Jejich představitelé věří, že Groppův styl je přesně to, co chtějí razit. Nadějný hráč zase říká, že herní projev Blueshirts je pro něj ideální. První kroky pod hlavičkou organizace z Big Apple předvede na turnaji v Traverse City.
Když se forvard Mathew Barzal v listopadu zranil, Gropp řekl, že cítil, že je jeho povinností spoluhráče nahradit. „Bylo to pro nás těžké období. Barzal je jedním z našich nejlepších útočníků a mým spoluhráčem v lajně. Myslím, že jsem hrál dost možná svůj nejlepší hokej. Pozvedl jsem svou hru a snažil se vést ofenzivu,“ řekl Gropp.

A skutečně ji vedl. Během Barzalovy absence, který vynechal čtyřiadvacet zápasů, Gropp vstřelil devět branek a celkem nasbíral jednadvacet kanadských bodů. Byl to bezpochyby jeden z jeho nejlepších úseků v ročníku, během kterého zaznamenal za Seattle osmapadesát bodů (30+28). „Ukazuje to jeho schopnosti. Musíte mít schopnosti tohle dělat. Nepodlomila se mu kolena z tlaku. Tohle chcete vidět,“ chválil Groppa hlavní kouč Thunderbirds a někdejší hráč NHL Steve Konowalchuk.

Gropp je typ hráče, na které se Rangers zaměřili při posledních draftech. Organizace se soustředí na hráče s vícero schopnosmi. „Jeho hra je to, s čím chceme jít do budoucna. Velká část naší hry je spojení rychlosti a dovedností,“ uvedl Gordie Clark, ředitel hráčského personálu Rangers. Sám Gropp řekl, že cítí, že opravdu dokonale zapadá do herního projevu Jezdců. Líbí se mu rychlost hry svěřenců Alaina Vigneaulta.

Podle Konowalchuka se do tohoto systému Gropp skutečně skvěle hodí. „Je velmi rychlý. Možná nejrychlejší v naší lize. Má velmi dobrou a rychlou střelu. Když je u puku, má schopnost natáhnout na sebe obránce a přihrát pak volnému spoluhráči,“ podotkl Konowalchuk. S draftem za sebou se nyní Gropp může zaměřit na další sezonu v Seattlu. Osmnáctiletý talent očekává, že bude plnit roli lídra, a to zejména pro hráče, co přijdou. „Myslím, že jdu příkladem. Máme opravdu dobrý tým a já myslím, že budeme v této sezoně předvádět velké věci.“

Předtím, než odcestuje do Seattlu, bude reprezentovat Rangers na turnaji mladíků v Traverse City. Bude to pro něj první možnost vjet na led v barvách Blueshirts. „Je to skutečně konkurenční turnaj. Fakt dobrý hokej. Nejdůležitější je předvádět tam svou hru a nic zbytečně nekomplikovat. V každém utkání chcete udělat dojem, což uděláte jedině tak, že se budete držet své hry. Zaměřovat se na své silné stránky. Když takové zápasy vyhrajete, spousta kluků pak automaticky působí lepším dojmem, než kdybyste prohráli,“ řekl Ryan Gropp.

Zatímco letošní draft je už minulostí, Gropp ví, že práce pro něj teprve začíná. Chce zapracovat na své síle. „S rychlostí, jakou disponuji, je to nyní o tom, být trochu silnějším, abych mohl bojovat s většími hráči,“ podotkl Gropp s tím, že v této oblasti už určitého pokroku dosáhl. Podle svého názoru hraje podobným stylem jako Rick Nash. Z možné budoucnosti v New York City, o které řada expertů nepochybuje, je už teď nadšený. Doufá, že New York se stane jeho domovem co nejdříve.

Platnost uložené stránky vyprší: 16. 4. 2024 19:13:14