Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Chceme tady vyhrávat, hlásí nový GM Rangers

Chceme tady vyhrávat, hlásí nový GM Rangers

Glen Sather strávil v pozici generálního manažera v National Hockey League 34 let, posledních patnáct pak sloužil pro organizaci New York Rangers. Nedávno ale tento uznávaný manažer, kterého však někteří fanoušci Rangers „vyhazovali“ už několik let, z této pozice odešel. Rozhodl se totiž, že křeslo šéfa organizace je potřeba obměnit. A pro náhradu nemuseli Blueshirts chodit daleko, protože jedenáctým generálním manažerem organizace se stal Jeff Gorton. Článek je převzat ze stránky nhl.cz, napsal ho však stejný autor.
„Jen jsem cítil, že je čas trochu se posunout, myslím, že hodiny tikají každému. Když se totiž podíváte na generální manažery v NHL, všichni mládnou, nestárnout. Takže si myslím, že vztahy mezi manažery se musí pro Jeffa zlepšit, než abych tam byl pořád já,“ vysvětloval Sather, jenž ve své kariéře slavil 4 Stanley Cupy v roli generálního manažera, pro stránky organizace.

Poslední čtyři roky působil Jeff Gorton jako asistent Glena Sathera, v organizaci působí let osm. A pomohl z Rangers udělat tým, který se každý rok řadí na favority na Stanley Cup. To je fakt, jenž Satherovi ulehčil odchod z pozice, který prý zvažoval už dva nebo tři roky. „Věci, které jsme tady dělali, pracovali jsme s Jeffem jako tým, Jeff tady každému sedí, do všeho se zapojuje, ví, co se děje, dobře zná personál. Mnohokrát se stalo, že přišel někdo nový a změnil celý personál. To jsme tady nechtěli vidět,“ pokračoval Sather.

Jeff Gorton souhlasí s tím, že stabilita ve vrchních patrech organizace je důležitá, což se v posledních čtyřech sezonách potvrdilo. Tým vyhrál osm kol v play-off, Presidnets´ Trophy, dva divizní tituly, dostal se do dvou finále konference a jednoho finále Stanley Cupu. To je jediné, co týmu chybí. To je důvod, proč je Gorton šťastný, že Sather zůstává prezidentem organizace, do role asistenta GM se posouvá další známá tvář Rangers - Jim Schoenfeld, který zůstal v křesle GM na farmě Rangers v Hartfordu.

„Budeme pracovat společně, neplánuji one-man show. Myslím, že máme úspěchy díky tomu, jací jsou tady lidé. Budu využívat Glena nejvíc, jak budu moct. Bude součástí toho všeho. Je pro mě i všechny okolo tady výhoda, že máme Glena na své straně,“ říkal už nový generální manažer Jeff Gorton, jenž působil i v Bostonu Bruins. Podle něj je týmová filozofie o stylu hry a o tom, jací hráči do něj sedí a to se, dle Gortovnových slov, nebude měnit jenom proto, že se mění lidé v koženém křesle. A nebyly snížené ani obrovská očekávání, ani trochu. „Chceme tým, který je šikovný a velmi soutěživý. Chceme tady vyhrávat,“ hlásí odhodlaně Gorton.

Ten pomohl vybudovat tým Bruins, který posléze vyhrál Stanley Cup, výrazně pomohl Rangers k úspěchům, kterých teď organizace z Manhattanu dosahuje. Teď bude mít poslední slovo při podpisech smlouvy, výměnách apod. Všichni fanoušci Rangers věří, že ukončí čekání na Stanley Cup, které trvá od roku 1994, že se slavný Pohár konečně vrátí do Madison Square Garden. Po tom Sather prahnul, chtěl se stát hrdinou.

„Předminulý rok jsme byli hodně blízko Stanely Cupu, letos jsme doufali, že to napodobíme. Myslím, že každý by chtěl odejít jako šampión, ale nestalo se to. Byli jsme dobří, ale mnoho věcí se spiklo proti nám. Takže ke konci sezony jsem cítil, vzhledem k těm skvělým lidem, co tu jsou, že bych měl odejít,“ zakončil Sather, který se bez svého doutníku snad ani nehne.

Teď ale doufá, že hráči si co nejdříve zapálí doutník po vítězství ve Stanley Cupu. A že si bude moci říct, že je prezidentem organizace, která je nejlepší v lize.

Zdroj: blueshirstunited.com
Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 12:23:16