Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers? Skvělá volba, říká nadšený Stalberg

Rangers? Skvělá volba, říká nadšený Stalberg

Sezonu 2014/15 nebude švédský útočník Viktor Stalberg řadit mezi ty úspěšné. Naopak. Jen dva góly za Nashville, farma, zranění. Vrcholem všeho bylo vyplacení ze smlouvy, a tak musel hráč, jenž byl vybrán v draftu 2006 jako 161. v pořadí, na trh volných hráčů. A netrvalo to moc dlouho a měl nové angažmá. Dostal totiž šanci od Rangers, kteří mu dali jenom jednoletou smlouvu. To znamená jediné – dostal příležitost ukázat, že má na dlouhodobý kontrakt.
Strasti a starosti ohledně toho, jestli bude někde příští rok hrát, má Stalberg za sebou. Teď si užívá dovolenou v rodném Švédsku a dříve tento týden si zašel v Göteborgu do restaurace na večeři. A kdo že to seděl u stolu vedle něj? Nebyl to nikdo jiný než jeho nový spoluhráč Henrik Lundqvist. „Neznám Hanka moc dobře, během léta jsme spolu trénovali, ale to je všechno. Jsem si jistý, že se s ním poznám líp hodně brzo,“ řekl Stalberg webu Rangers.

Devětadvacetiletý Stalberg podepsal, jak už bylo zmíněno, s Jezdci smlouvu první červencový den, což mu dává příležitost poprosit Lundqvista o to, aby mu v příštích týdnech a měsících ukázal město a tým. Stalberg však svůj „domácí úkol“ splnil – a má rád, co o organizaci ví. „Když jste v posledních letech hráli proti Rangers, mohli jste vidět, že jsou jedním z nejlepších týmů ligy. Myslím, že je to pro mě skvělá volba. Jejich styl hokeje mi sedí, navíc mají šanci na samotný triumf. To pro mě tvoří perfektní volbu,“ povídal Stalberg, jenž už hrál v Maple Leafs, Blackhawks a Predators.

Když už mluvil o samotném vítězství Stanley Cupu, tak věděl, o čem mluví. Moc dobře. V roce 2013 pomohl Chicagu k vítězství. A Švéd doufá, že to dokáže v New Yorku napodobit. „Vyhrát Stanley Cup je neskutečné. Je to ve vašem životě skvělý moment. Chcete ho znovu, protože je to tak úžasné. Chci ho znovu. To je důvod, proč jsem tady,“ mluvil odhodlaně útočník, jehož oblíbeným hráčem je bývalý hráč Maple Leafs Mats Sundin.

Stalberg v rozhovoru pro Blueshirtsunited.com zdůraznil, že zkušenosti, které získalo jádro hráčů, které prošlo až do finále konference a finále Stanley Cupu, budou pro další hon za Pohárem v ročníku 2015/16 neocenitelné. To je hlavní důvod, proč se po dvou špatných sezonách v Nashvillu upsal Rangers. „Věci nešly tak, jak jsem si představoval já nebo Predators, ale teď mám velkou příležitost hrát v New Yorku se skvělými hráči. Od prvního setkání jsem věděl, že mě Rangers opravdu chtějí, to mi ulehčilo rozhodování. Mám šanci hrát na velké scéně ve velkém městě. Je to pro mě obrovská příležitost a je to jen na mně, jak se jí chopím,“ řekl.

Pokud jde o to, jaká bude jeho role nebo v jakém útoku by byla jeho role nejlepší, Stalberg si myslí, že jeho role bude známa v průběhu tréninkového kempu před sezonou. Teď se ale chce jen připravit na výzvu, která před ním leží, a doufá, že se bude jednat o odraz. „Trochu jsme o mé roli mluvili předtím, než jsem podepsal, ale teď musím soutěžit a vybojovat si místo v kempu. Pak se zbytek postará sám o sebe,“ vysvětloval.

A jaké jsou plány? Trénovat a makat ve Švédsku, ke konci srpna se vrátit do New Yorku, aby byl ve městě několik týdnů před kempem. „Nemůžu být více nadšený,“ uzavřel.

Zdroj: blueshirstunited.com
Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 13:55:28