Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website První kolo draftu se obešlo bez Rangers. Sather a spol. vstoupí do hry až dnes

První kolo draftu se obešlo bez Rangers. Sather a spol. vstoupí do hry až dnes

Slunné Sunrise na Floridě bylo vedením NHL vybráno jako kulisa letošního draftu, tedy události, při které si jednotlivé organizace vybírají do svých řad talentované mladíky. Včera se uskutečnilo první kolo, ve kterém však New York Rangers nefigurovali. Jejich velký rival z druhého břehu řeky Hudson sáhl po Čechovi. Devils si vybrali Pavla Zachu. Dalšího nadějného Čecha, Jakuba Zbořila, vzal do svých řad Boston. Jezdci se poprvé dostanou ke slovu dnes odpoledne východoamerického času.
Několik hodin před začátkem draftu se spekulovalo, zda Rangers nakonec budou mít možnost se zúčastnit prvního kola. Skloňovalo se při tom jméno Cama Talbota. Volbu v prvním kole organizace mohla získat v rámci jeho trejdu. Generální manažer Glen Sather byl nakonec v této snaze neúspěšný. Talbot by nicméně mohl být vyměněn ještě dnes za další volby.

Rangers se vzdali loňské a letošní volby v prvním kole ve prospěch Lightning při výměně Ryana Callahana za Martina St. Louise. Aktuálně nedisponují ani možností volby v prvním kole v příštím roce. Tu poslali do Arizony při obchodu, jehož výsledkem byl zisk Keitha Yandlea.

Do dnešního dne vstupují Rangers s pěti možnostmi volby. Začínat budou ve druhém kole jako 59. v celkovém pořadí. Pak je čekají volby číslo 89 (3. kolo), 119 (4. kolo), 179 (6. kolo) a 209 (7. kolo). Sobotní program startuje v Sunrise v 16 hodin našeho času.

Zatímco vedení Jezdců včera tedy žádný obchod neuzavřelo, některé jiné organizace byly čilejší. Během včerejška došlo v souvislosti s prvním kolem draftu například k trejdům jiných dvou brankářů. Ottawa poslala třiadvacetiletého Robina Lehnera spolu s útočníkem Davidem Legwandem do Buffala výměnou za 21. volbu na letošním draftu. Los Angeles Kings získali od Bostonu práva na Milana Lučiče za záložního gólmana Martina Jonese, nadějného beka Colina Millera a třináctou volbu. Bruins mohli v prvním kole vybírat hned třikrát. Zbavili se totiž také Dougieho Hamiltona a Carla Söderberga.

Celkově se však v pátek uskutečnilo ještě daleko víc obchodů. Tampa kupříkladu nevyužila volby v prvním kole získané od Rangers, když ji přenechala Islanders za volby ve druhém a třetím kole.


Aktuálně:
V zámoří se stále hodně spekuluje o budoucnosti Cama Talbota. Včera prý o něj mělo vážný zájem šest týmů – Calgary, Edmonton, Buffalo, Dallas, San Jose a Florida. Podle listu New York Post se o Talbota výrazně zajímají zejména Flames a také Panteři. Ti údajně nabízejí za jeho služby balíček, ve kterém nechybí Jimmy Hayes, pětadvacetiletý centr a starší bratr Kevina Hayese, jenž hraje právě za Rangers.

Platnost uložené stránky vyprší: 16. 4. 2024 08:36:38