Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Projeví se, když je to nejvíce potřeba. Carl Hagelin znovu dává důležité góly

Projeví se, když je to nejvíce potřeba. Carl Hagelin znovu dává důležité góly

Chcete se v play off dostat co nejdál? Pak musíte disponovat dobrým hokejem napříč sestavou. Tohle neúprosné pravidlo platí v National Hockey League od nepaměti. A newyorští Rangers ho splňují. Důkazem jsou třeba nedávné výkony a s tím související přínosy od Carla Hagelina.
„V této lize se nemůžete dostat jen tak někam, pokud nemáte tu takzvanou hloubku. Tu a tam máte některé hráče potlučené. Budete tak potřebovat některé jiné, aby vystoupili ze stínu a odehráli důležité minuty a našli způsob, jak přispět,“ řekl trenér Alain Vigneault. Právě ta zmiňovaná hloubka je možná v posledních dvou sezonách největší přednost Rangers. A Vigneault říká, že nebyla žádná náhoda, že tým vyhrál vždy alespoň jednu sérii play off každý rok od příchodu Carla Hagelina, jenž se k Rangers připojil v sezoně 2011/12. „Jeho rychlost skutečně testuje soupeře. Dělá to v pravý čas,“ podotkl kouč.

Hagelin vstřelil v pětizápasové sérii s Pittsbughem dva góly, včetně toho rozhodujícího v prodloužení pátého mače. Zároveň pomáhal při hře v oslabení – Pens ze třinácti početních výhod využili jen dvě. V páru s Dominicem Moorem byl důležitou součástí formace pro oslabení. „My si užíváme spolupráci, jsme sehraní. Oba máme na ledě podobnou mentalitu – být agresivní a dávat do hry rychlost. Zejména v posledních dvou letech je velice důležitou součástí týmu. Pokračuje v předvádění toho, co umí,“ řekl Dominic Moore.

Hagelin byl vždy elitní, co se početních nevýhod týká. Je při nich gólově úspěšnější než při přesilovkách. Používá kombinaci rychlosti a vytrvalosti, aby blokoval střely a vytvářel hru v obranném pásmu. Někdy ale postrádá vyrovnanost útočné hvězdy. Coby nováček zaznamenal 38 bodů v 64 zápasech. Od té doby na toto číslo nedosáhl.

V play off v roce 2013 o něm tehdejší kouč John Tortorella řekl, že za moc nestojí a zmínil jeho nervozitu při přesilovkách. Hagelin, člen prvního útoku z play off 2012, spadl v této sezoně do třetí formace k Martinu St. Louisovi a Kevinu Hayesovi. Ale Hagelinovi příspěvky ve vyřazovacích bojích vynahrazují jeho útočné nedostatky ze základní části. Pokud jde o trefy v play off, od začátku vyřazovacích bojů 2013 jich nastřílel dvanáct. to je nejvíce z týmu.

Loni při cestě do finále Stanley Cupu nastřílel sedm gólů. Letos je se dvěma brankami druhý za Derickem Brassardem. „Play off je vždy nejzábavnější část sezony a já mám to štěstí hrát ho pokaždé od doby, co jsem přišel. Zkrátka se to snažím přijmout a dělat to, co je v mých silách, abych pomohl týmu,“ nechal se slyšet Hagelin. „Možná máte tu a tam špatné střídání, ale musíte přemýšlet v dlouhodobém horizontu. Musíte myslet na to, že jedno dobré střídání a mžete být hrdina.“

Stal se jím v pátek večer. Pomohl za brankou Dominicu Mooreovi, získal puk, obkroužil branku a rozhodl. Poprvé v play off se trefil v prodloužení. Po zápase řekl, že si toho moc nepamatuje. „Měl jsem husí kůži. Byl to jeden z nejšťastnějších okamžiků mého života.“

Týmu se nyní zranil Mats Zuccarello. K tomu se blíží druhé kolo play off a další várka tvrdých zápasů. Hloubka sestavy Rangers tak bude opět pořádně testována. Ale tým ví, že může nadále počítat s Carlem Hagelinem. „Hags je efektivní ve všem, co dělá. Při hře pět na pět, je chytrý v defenzivě, dobré obousměrné křídlo. A pak je tu část, ve které je nedoceněný. Je velmi ofenzivně zručný,“ řekl Derek Stepan.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 18:57:43