Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kam s ním aneb Jakou cenu na trhu má Cam Talbot?

Kam s ním aneb Jakou cenu na trhu má Cam Talbot?

Budeme-li věřit úvahám o návratu Henrika Lundqvista již v příštím týdnu, ať v zápase s LA Kings, nebo těsně po tom, bude to logicky znamenat konec Cama Talbota jako začínajícího gólmana. Popravdě, série zápasů, kdy nemohl Henrik chytat, bylo to nejlepší, co mohlo potkat jak Talbota, tak celou organizaci.
Cam Talbot dostal jedinečnou příležitost dokázat, že může být gólmanem číslo jedna v lize jako NHL. Do poslední kapky vše naplnil a přitom nastupoval proti nejlepším týmům soutěže. A statisticky? Od Lundqvistova zranění 12-2-4. Průměr obdržených branek na zápas má 2.15 a úspěšnost zákroků 92.8%. Tyto dvě statistiky ovšem zahrnují horší začátek sezóny.

Na druhé straně pro Rangers, kteří jsou nyní bez volby v prvním kole draftu, a s tím, že další volby poslali za Keitha Yendela do Arizony a nemají tak zrovna dvakrát široké možnosti výběru, bylo Talbotovo představení jistě výrazným signálem pro zbytek NHL a dává Jezdcům na letní přestávku páky, pokud by chtěli Talbota vyměnit.

Podle některých zpráv se Rangers velmi zajímají o FA Bostonské Univerzity, brankáře Matta O’Connora. Právě on by mohl krýt v příští sezóně záda Henriku Lundqvistovi. A přestože Mackenzie Skapski předvedl dva fantastické zápasy, Rangers nebudou chtít, aby vysedával na lavičce jako druhý gólman. Období bez Lundqvista zřejmě poněkud vylekalo vedení s ohledem na další Skapského vývoj. Není dobré nechat prospekta sedět a nehrát, ikdyž některé situace, jako tato, jsou nevyhnutelné.

Co se O'Connora týče, čert ví, jak se to vyvine. Zajímají se o něj nejen Rangers, ale také dalších alespoň 15 týmů (a to je dost možná jen minimální počet). Nicméně už jenom skutečnost, že právě tým jako Rangers se zajímají o hráče typu O'Connora, halí situaci kolem Talbota do ještě větší mlhy.

Jak to s Talbotem bude s blížícím se draftem? A především, jakou má cenu?

Jakékoliv sny o Connoru McDavidovi a Jacku Eichelovi mohou končit touto větou. Tohle nehrozí. Ale již není nereálné, že Rangers nabídnou Tabota týmu, který hledá novou jedničku a mohli by si tak tím zvýšit pozici v draftu. Možná někde ke konci prvního kola. Nebo možná sáhnou po prospektovi. Nebo se jen dostanou do druhého kola.

Pouze čas ukáže, jak agresivní bude trh v oblasti brankářů. Talbot se smlouvou na příští sezónu za 1.45 mil. dolarů je jistě atraktivní hráč jak na led, tak i mimo něj (co se cap hitu týče).

Stejně tak by nás nemělo překvapit, pokud si Rangers Tablota podrží (zvláště pokud neuspějí v boji o hráče jako O’Connor a nenajdou levnější náhradu) další sezónu, když se jim nebude zamlouvat jeho hodnota. Přes všechny tyto úvahy je Talbot fantastickým článkem týmu, Lundqvist ho má rád a spolu tvoří vynikající dvojku. A jak Lundqvist stárne, je důležité mít hráče, který mu pomůže nést tíhu odpovědnosti, aby Henrik nebyl po každé sezóně vyprahlý jako Sahara. V tento okamžik Alain Vigneault dělá skvělou práci udržováním Lundqvista svěžího pro playoffs a Talbot je toho nedílnou součástí.

Zůstane tedy Jezdcem nebo změní dres? Dozajista je to něco, o čem diskutovali a diskutovat budou i během zbytku sezóny. Nyní by měla být pozornost dále soustředěna na dokončení této šňůry a na to, aby se Henrik dostal rychle zpět.

Ale stejně stále musíme přemítat – bude těch několik dalších zápasů s Talbotem v bráně jeho posledním představením na Broadwayi?

Zdroj: http://www.blueshirtbanter.com
Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 14:09:52