Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jsme tu rodina, říká Zuccarello po prodloužení smlouvy

Jsme tu rodina, říká Zuccarello po prodloužení smlouvy

Křídlo prvního útoku Mats Zuccarello včera před zápasem oficiálně prodloužilo smlouvu. Glen Sather a oblíbený Nor se sice na čtyřleté smlouvě na 18 milionů dolarů dohodli už v neděli, ale včera dolaďovali detaily. Jedním z nich byl například ten, který zaručuje to, že v příští sezoně nebude Mats vyměněn. Od začátku bylo Zuccarellovi jasné, že chce zůstat tam, kde i začal. V New Yorku. V pondělí bylo jeho přání tedy vyslyšeno. K všeobecnému fanouškovskému nadšení.
„Samozřejmě, že tohle je místo, kde chci být. Chci být součástí tohoto týmu,“ řekl Zuccarello po zápase s Nashvillem v MSG, které se mu povedlo. Připsal si dvě asistence. Byl to jeho sedmý zápas v sezoně, ve kterém dokázal posbírat více bodů. „Chci tady zkoušet vyhrát. Tady je místo, kde jsem byl od příchodu celou dobu. Tohle je domov a je pěkné, že budu mít možnost vyhrávat s tímto týmem po celou dobu. Jsem velmi, velmi rád.

Zuccarello je velkou součástí úspěchu, který tým zaznamenává od příchodu Alaina Vigneaulta. V minulé sezoně vedl tým s 59 body v 77 zápasech. Tenhle rok mu to zase tak nešlo, ale od ledna se rozjíždí jako mašina. Zatím má v 60 utkáních 37 bodů. Je na čtvrtém místě v týmu v asistencích, a to díky 25 přihrávkám, ze kterých bylo hned 14 primárních. Také má 12 gólů. Duo Zuccarello - Brassard patří mezi ty nejnebezpečnější letos, stejně jako minulý rok.

Ale statistiky jsou jenom jedna věc, samozřejmě velmi podstatná. Ale zkuste se párkrát podívat na Zuccarella se spoluhráči v kabině, po rozcvičce, na lavičce, nebo úplně mimo led a uvidíte, že jeho cena v týmu je nezměrná. Sečteno podtrženo, Zuccarello udělal na organizaci velký dojem. „Líbí se mi na něm všechno,“ řekl prezident a GM Rangers v jedné osobě Glen Sather o Norovi. „Jeho houževnatost, tvrdá práce, přehled na ledě, způsob, jakým hraje, chemie, kterou přináší do týmu a způsob, jakým působí v kabině. Je to pro nás úžasný hráč.

Vigneault se od začátku nestyděl mluvit o tom, jak doufá, aby se obě strany dohodly ještě před koncem přestupů. „Jsem rád, že to vyšlo,“ liboval si před zápasem Vigneault. „Je to mladý hráč, který je v NHL teprve pár let. Je to velmi soutěživý kluk, velmi šikovný. Bude lepší a lepší. Jsem velmi šťastný, že jsme ho udrželi.

I když přišel do Ameriky v sezoně 2010/11, tak je fakt, že hraje teprve druhou plnou sezonu. Jeho zápasová porce se postupně navyšovala, až se stal jedním z klíčových hráčů celého týmu. Dopad na jeho spoluhráče je evidentní. „Už dlouhou dobu je velkou součástí našeho týmu,“ uvedl Marc Staal, který je se Zuccarellem od začátku. Mimochodem, taky nedávno podepsal dlouholetou smlouvu. „Jsem velice rád, že se spolu domluvili a rozhodl se zůstat. Je to pro nás důležité. Je velkou částí kabiny. Je tu dlouhou dobu a ukázal velkou odhodlanost. Všichni jsme nadšení.

Henrik Lundqvist, Dan Girardi a Marc Staal jsou spolu už osm let. Za pár let se k nim přidali např. Ryan McDonagh, Carl Hagelin, Chris Kreider a Derek Stepan. Pro Zuccarella je to jako rodina, nechtěl ji opustit. „Hráč je jen tak dobrý, jako jeho spoluhráči,“ řekl skromně Zuccarello. „To, že jsem s New York Rangers podepsal nový kontrakt, je také zásluha mých spoluhráčů. Jsem vážně šťastný. Cítím se tady, jako by to byla rodina.

Zdroj: blueshirstunited.com
Platnost uložené stránky vyprší: 30. 3. 2024 02:43:45