Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zuccarello na prodej? Tohle je můj tým, brání se Nor

Zuccarello na prodej? Tohle je můj tým, brání se Nor

Poslední den přestupů, který je v pondělí, se řítí závratnou rychlostí. A začíná přituhovat. Ostatní kluby už s výměnami začaly, namátkou se stěhoval Jágr, Timonen, Clarkson nebo Andrej Sekera. Jezdci ještě žádný trade neudělali, ale spekuluje se mohutně. Jak jsme psali před pár týdny, tak je otázkou, kdo zůstane z dvojice St. Louis – Zuccarello. Právě druhý jmenovaný je podle všeho nabízeným zbožím, tedy alespoň to uvádějí zámořské zdroje. U týmu jsou ale i další novinky. Ty jsou, stejně jako vyjádření trenéra a samotného Nora, v článku.
Stejně jako minulý rok, tak i letos přicházejí zatím největší informace o potencionálních výměnách z Wells Fargo Center z Philadelphie. Na ranním rozbruslení informovala reportérka ESPN Katie Strang o tom, že Mats Zuccarello by měl být nabídnut na výměnu. Sedmadvacetileté norské pravé křídlo, které nyní hraje pod jednoletým kontraktem na 3,5 milionu dolarů, není blízko k tomu, aby se s organizací dohodlo na nové smlouvě. Po sezoně by byl nechráněným volným hráčem. V minulé sezoně se za podobného scénáře uskutečnil trade Ryana Callahana za St. Louise a Dan Girardi podepsal novou smlouvu. Zuccarello chce údajně dlouhodobou smlouvu (pět, šest let), nejméně pět milionů za sezonu. Blueshirts nabízejí o půl milionu méně. Tohle je Matsova pátá sezoně v Americe, ale teprve druhá plná.

„V mojí mysli je to naprosto jasné, bez debat. Jsem Matsův velký fanoušek“ řekl trenér Vigneault. „Vím, že pokud Glen (Sather) nedokáže uzavřít s hráčem novou smlouvu, se kterou bude spokojená organizace i hráč, nemá problém kohokoliv vyměnit. Jenom držím palce, aby se obě strany - jak hráč, tak i organizace – dohodly. Tohle je byznys, s tím nemůžu nic dělat. Řekl bych, že pokud si někdo myslí, že Glen blafuje, tak se mýlí. Ti, co si to myslí, by měli vědět, že minulý rok vyměnil svého kapitána těsně před uzávěrkou. Musí to být nějak, aby si myslel, že je to spravedlivé. V době stropu – nevím, jestli je to zdraví rozum nebo prostě dát a brát – je dynamika obchodu různá. Doufám, že se dohodnou.

Zuccarello, který mnohokrát vyjádřil touhu hrát za Rangers, po ranním rozbruslení řekl, že má zápas a na to jediné se soustředí a že byznys prostě nemůže ovládat. „Snažím se na to nemyslet,“ uvedl Zuccarello. „Dnes večer budu tvrdě pracovat a dělat všechno pro to, abychom vyhráli. Na to se soustředím. Tohle je můj tým.“ Zuccarello má v 58 zápasech 12 gólů a 23 asistencí, hraje v prvním útoku s Nashem a Brassardem. Minulou sezonu si stanovil osobní maximum s 59 body v 77 zápasech, ale v létě se s Rangers nedohodl na dlouhodobé smlouvě. Pokud ho Blueshirts vymění, tak budou potřebovat nové křídlo do prvních dvou útoků. Nebo všestranného centra, to by se na křídlo vrátil Kevin Hayes.

V souvislosti s přestupem do New Yorku je spojován i centr Tyler Bozak, jenž nyní hraje za Toronto. To se ho snaží mermomocí dostat do největšího města USA. Dle Larryho Brookse to není tak, jak to prezentuje většina médií, tedy že Rangers stojí o něj. Maple Leafs prý už několikrát klepali u Sathera na dveře, jestli ho nechce. Očividně, zatím, ne.

Dvojice hráčů ze systému prý vyprovokovala zájem v lize. První je třiadvacetiletý švédský centr Oscar Lindberg, který nedávno proti Flames v NHL debutoval. Druhý je Rus Igor Shesterkin, kterému je devatenáct. Letos byl na juniorském mistrovství světa, hrál v KHL za Petrohrad a v draftu 2014 byl vybrán jako číslo 118.

V KHL se skrývá i velmi talentovaný Pavel Buchnevich. Ten by se měl ještě tuto sezonu přesunout do Spojených států, jelikož jeho klub, kterým je Severestal Čerepovec, Severstal se v ruské lize nedostal do playoff. Blueshirts se ho budou chtít snažit podepsat, nebo mu nabídnout tryout smlouvu. Šel by do AHL. Jeho příchod do zámoří je – minimálně v létě – nutný, tedy pokud se chce prosadit v nejslavnější lize světa.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 16:41:15