Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Smutné období po smrti dědečka překonáno. Kreider už zase dává do hokeje srdíčko

Smutné období po smrti dědečka překonáno. Kreider už zase dává do hokeje srdíčko

Řezník, pekař, kadeřnice. Tohle se děje všem bez ohledu na povolání. Každému občas zasáhne osobní život do toho pracovního. Hokejisté nejsou výjimkou. Důkazem je i Chris Kreider. Hráč, jenž umí být na křídle rychlý jako blesk a silnější než lokomotiva, ale který není imunní vůči bolesti způsobené smrtí blízkého člověka. Třiadvacetiletému útočníkovi v listopadu zemřel dědeček a Kreider na to reagoval měsíčním gólovým půstem. Smutné období podepisující se na jeho produktivitě se ale nyní zdá být definitivně minulostí. Kreider znovu našel svou hru a v úterý proti Ottawě byl dost možná nejlepším borcem na ledě.
Byl to pro něj krásný zápas. Statistici napočítali Chrisu Kreiderovi sedm střel na branku Ottawy, nejvíce z týmu Jezdců. Mladý útočník svoji aktivitu korunoval gólem, pátým z posledních deseti zápasů. Po utkání vyzdvihl své spoluhráče, zejména kolegy z lajny Dereka Stepana a Martina St. Louise. „Myslím, že naší trojce to začíná pořádně klapat. Byl to opravdu dobrý duel pro Dereka a Martyho a já byl v podstatě jen na konci příjmu těchto šancí,“ vysekl poklonu dvěma aktuálně nejbližším spolupracovníkům s velkým úsměvem ve tváři.

Ještě před několika týdny se na ledě spíše trápil. Na přelomu listopadu a prosince bojoval sám se sebou. Od 9. listopadu do 14. prosince nedal gól. Krátce byl dokonce degradován do čtvrtého útoku, do jednoho utkání vůbec nezasáhl. Údajně kvůli křečím v oblasti krku. Kreider se zdál být ztracený. A ve skutečnosti vlastně ztracený byl. „Byl to opravdu náročný časový úsek pro mě a mou rodinu,“ přiznal Kreider, jemuž 27. listopadu zemřel děda. „Nikdy bych tohle nechtěl použít jako nějakou berličku, ale bylo pro mě nesmírně těžké soustředit se na hokej.“

„Nedával jsem do toho skutečné srdíčko, a to nebylo fér pro mé spoluhráče ani pro mne samotného. Bylo to těžké. Ale způsob podpory tady v kabině, od organizace a od rodiny doma byl tak silný. Nyní už je všechno za mnou, jsem plně soustředěný na hokej,“ vyprávěl po vyhraném utkání nad Senátory s Broadway Hat na hlavě. Stepanův útok si vysloužil hromadu pochval. Nejvíce pak právě přímo Kreider. „Když hraje takhle, se svou rychlostí, je těžké ho zastavit. Vidím každý den na tréninku, jak bruslí po křídle a je velký a silný a tak rychlý. Je těžké ho bránit. Byl to pro něj skvělý zápas,“ nechal se slyšet Lundqvist.

Kreider nasbíral v posledních šestnácti zápasech jedenáct bodů (6+5). V jeho „obrodě“ mu mohutně pomáhá právě spoluhráč z útoku Martin St. Louis, jenž třiadvacetiletému forvardovi předává své zkušenosti. Mentor a žák, to je charakteristika jejich vztahu. Na ledě i na střídačce je obrázek stejný: Marty mluví směrem k Chrisovi. „Je to dávej-ber vztah. On dává, já beru. On mluví, já držím hubu a poslouchám. Marty je tak intelektuální,“ řekl Kreider o zkušeném harcovníkovi, jenž v minulém play off také prožil osobní tragédii, když se musel vyrovnat se smrtí maminky.

Derick Brassard se stran nedělní výhry nad Pittsburghem, při níž jeden gól dal a na jeden přihrál, nechal slyšet, že top útok s ním, Rickem Nashem a Matsem Zuccarellem nedělá v poslední době maximum. O to je pro trio Kreider – Stepan – St. Louis důležitější, aby zůstalo produktivní. „Je trochu brzy to hodnotit, ale je to jen pocit. Přišli jsme na to, co funguje a co ne a snažíme se zůstat u toho fungujícího,“ podotkl Kreider, jenž má snad to nejlepší před sebou. „Chci se zlepšovat každý den. Chci být každý den lepší,“ burcuje sám sebe. Takový je život.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 06:44:29