Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Na All-Star Game jede Nash. Lundqvist by mohl být pozván dodatečně

Na All-Star Game jede Nash. Lundqvist by mohl být pozván dodatečně

National Hockey League včera potvrdila to, co už se dalo nějakou dobu odhadovat. A sice, že se Rick Nash zúčastní All-Star Game 2015. Zkušený útočník patří do skupiny 36 borců, které včera nominovalo vedení NHL. Bude to Nashova šestá účast na této významné události, která se letos uskuteční 24. a 25. ledna v Columbusu, tedy na místě, kde před příchodem k Rangers strávil celou svou předchozí kariéru. Spekuluje se i o účasti gólmana Henrika Lundqvista. Ten se sice do nominace nedostal, ale v noci se zranil brankář Detroitu Jimmy Howard, a pokud se nestihne uzdravit, nahradit by ho mohl právě Hank.
Rick Nash v této sezoně nastřílel už 26 branek. Naposledy se trefil v noci na dnešek v utkání proti San Jose. V současné době se tak v této statistice dělí o první místo s Tylerem Seguinem z Dallasu. Nash už má na kontě také 15 asistencí. Letošní sezona mu zatím vychází opravdu skvěle. Není proto divu, že se o něm mluví jako o velkém kandidátovi na zisk Hartovy trofeje pro nejužitečnějšího hráče nebo Selkeho trofeje pro nejlépe bránícího útočníka. Nash se tedy zase podívá do Columbusu, kde strávil devět let a kde stále vlastní dům. „Bude hezké strávit tam nějaký čas uprostřed sezony. Samozřejmě, že je to pro mě speciální místo,“ nechal se slyšet Nash.

Šest hráčů na All-Star Game zvolili fanoušci. Jedná se o: Zemgus Girgensons (Buffalo Sabres) Patrick Kane, Jonathan Toews, Duncan Keith, Brent Seabrook a Corey Crawford (všichni Chicago)


Seznam zbylých 36 nominovaných hráčů, které vybralo vedení ligy:

Brankáři: Sergei Bobrovsky (Columbus Blue Jackets), Jimmy Howard (Detroit Red Wings), Roberto Luongo (Florida Panthers), Carey Price (Montreal Canadiens), Pekka Rinne (Nashville Predators)


Obránci: Oliver Ekman-Larsson (Arizona Coyotes), Mark Giordano (Calgary Flames), Justin Faulk (Carolina Hurricanes), Erik Johnson (Colorado Avalanche), Drew Doughty (Los Angeles Kings), Ryan Suter (Minnesota Wild), Shea Weber (Nashville Predators), Brent Burns (San Jose Sharks), Kevin Shattenkirk (St. Louis Blues), Dustin Byfuglien (Winnipeg Jets)


Útočníci: Ryan Getzlaf (Anaheim Ducks), Patrice Bergeron (Boston Bruins), Nick Foligno (Columbus Blue Jackets), Ryan Johansen (Columbus Blue Jackets), Tyler Seguin (Dallas Stars), Ryan Nugent-Hopkins (Edmonton Oilers), Anze Kopitar (Los Angeles Kings), Patrik Eliáš (New Jersey Devils), John Tavares (New York Islanders), Rick Nash (New York Rangers), Bobby Ryan (Ottawa Senators), Claude Giroux (Philadelphia Flyers), Jakub Voráček (Philadelphia Flyers), Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins), Evgeni Malkin (Pittsburgh Penguins), Vladimir Tarasenko (St. Louis Blues), Steven Stamkos (Tampa Bay Lightning), Tyler Johnson (Tampa Bay Lightning), Phil Kessel (Toronto Maple Leafs), Radim Vrbata (Vancouver Canucks), Alex Ovechkin (Washington Capitals)

Kromě těchto 36 hráčů bylo vybráno také šest nováčků k účasti v dovednostních soutěžích, které se uskuteční 24. ledna. Tito hráči se nezapojí do samotného All-Star zápasu. Jsou to: Johnny Gaudreau (Calgary Flames), Aaron Ekblad (Florida Panthers), Tanner Pearson (Los Angeles Kings), Filip Forsberg (Nashville Predators), Mike Hoffman (Ottawa Senators), Jonathan Drouin (Tampa Bay Lightning)

Trenéry týmů budou Peter Laviolette z Nashvillu a Darryl Sutter z Los Angeles.

Do nominace se letos nedostal v podstatě tradiční účastník Henrik Lundqvist. „Plánuji pauzu. Konkurence je velká. Mohu využít čas k odpočinku, být se svou rodinou a připravit se na druhou polovinu sezony,“ řekl Lundqvist před utkáním se San Jose. Do Columbusu by ale nakonec přeci jen mohl jet. Podle novináře Andrew Grosse je spolu s Marcem-Andrem Fleurym z Pittsburghu favoritem na to, aby v nominaci nahradil Jimmyho Howarda z Detroitu, jenž si v noci poranil třísla a možná se nestihne uzdravit.

Platnost uložené stránky vyprší: 16. 4. 2024 18:55:08