Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Brassard bude trénovat, ale příušnice se šíří po celé organizaci

Brassard bude trénovat, ale příušnice se šíří po celé organizaci

Největší strach pro hokejisty? Prohra to momentálně není, alespoň pro Jezdce. Ty teď straší něco z jiného soudku, a to ze soudku zdraví. Nikdo si teď v organizaci nemůže být jistý, že by nemoc jménem příušnice, které se bojí celá liga, nechytl. Vždyť pronikla už do AHL. První tým přistál v New Yorku ve středu okolo osmnácté hodiny tamního času a trenér se rozhodl dát čtvrteční trénink jako dobrovolný, aby si tým odpočinul. Na tréninku, který trval zhruba čtyřicet minut, se objevilo jedenáct hráčů, včetně obou gólmanů.
Největší novinkou dne se týkala hráče, jenž nebyl ani na tréninku, ani na stadionu. Alain Vigneault totiž novinářům zaktualizoval stav centra Dericka Brassarda, který byl od týmu izolován od neděle, a to kvůli příušnicím. Vigneault řekl, že očekává, že se Brassard zapojí do pátečního tréninku a poté odletí s týmem do Raleighu. „Dnes s námi bude bruslit,“ potvrdil kanadský trenér. „Pětidenní období včera skončilo a dnes bude trénovat se spoluhráči a odletí s námi. S Brassardem jsem nemluvil, ale co vím z rozhovoru s trenérem Ramsayem, tak včerejší ráno bylo poslední, co se týče karantény. I on očekává, že s námi bude dnes bruslit.

I když tento sedmadvacetiletý centr vynechal poslední dva zápasy, tak je v týmu stále na druhém místě bodování s 24 body z 27 zápasů. J. T. Miller ho dokázal solidně zaskočit v lajně s Rickem Nashem a Matsem Zuccarellem. Miller v Calgary odehrál zhruba 14 minut. J. T. se opravdu snaží, protože na včerejším dobrovolném tréninku byl. Společně s ním Henrik Lundqvist, Cam Talbot, Matt Hunwick, John Moore, Jesper Fast, Mats Zuccarello, Chris Kreider, Carl Hagelin, Kevin Hayes a Tanner Glass. Ostatní hráči byli také přítomní v tréninkovém středisku, ale rozhodli se netrénovat.

Po tréninku si našel Vigneault i chvilku, aby pochválil Matse Zuccarella. „Mats teď hraje velmi dobře, trénuje na hře na obou koncích ledu. Vypadá dobře,“ řekl trenér. „Je opravdu na vzestupu. Minulý rok, když jsem si s ním sedl a všechno probral, měl velkou formu. Myslím, že teď je to na podobné cestě.“ Zuccarello vyhrál minulý rok bodování týmu s 59 body. V této sezoně je na pátém místě s 14 body v 27 zápasech. Nicméně jeho forma – ostatně, jak už Vigneault poznamenal – začíná jít nahoru. Proti Canucks dal dva góly, proti Flames zase vystřelil pětkrát na bránu, což bylo maximem v zápasu v týmu. Zatím má v celém ročníku solidní bilanci v +/- +7.

Nejen Brassard a Glass si prožili příušnice. Ve čtvrtek tým oznámil, že do pětidenní karantény vstupuje i křídlo Lee Stempniak, takže bude chybět v dvojzápase s Carolinou a možná proti Capitals. Jak už bylo zmíněno, tak dobrou zprávou je, že by se měl vrátit Derick Brassard. Pokud by mohl Brass hrát, tak by bylo na soupisce 12 zdravých útočníků, i když zdravých je relativní pojem. Pokud by to tak nebylo, tak by buď musel nastoupit sedmý obránce, nebo povolat někoho z Hartfordu. Ale zdá se, že Wolf Pack také není imunní vůči nemoci. Příušnice totiž dorazily i do nižší soutěže, což znamená, že mimo hru je v Hartfordu útočník Joey Crabb a trenér Ken Gernander. I tak by ale do prvního týmu mohl být povolán někdo z těchto hráčů: Chris Bourque, Chris Mueller, Oscar Lindberg, Danny Kristo, Ryan Bourque, Marek Hrivík, Ryan Haggerty.

Hank ví, jak se vypořádat s únavou a příušnic se nebojí

Zatím nebylo vydáno žádné oficiální prohlášení, ale zdá se, že v back-to-back zápasech s Hurricanes se vystřídají Henrik i Cam Talbot. Lundqvist vyhrál všechny tři zápasy ve čtyřech dnech na kanadské půdě a dostal jenom tři góly. Po slabším startu to vypadá, že by se dával zase do pohody. „Hraje velmi dobře,“ nechal se slyšet Vigneault. „Hraje tak, jak to tým potřebuje, aby vyhrával. Ale jako trenér na to musím mít také pohled z většího úhlu. Máme dva dobré brankáře. Každý ví, že naše jednička je Hank, ale i Cam potřebuje odehrát nějaké zápasy a je naším úkolem mu to umožnit. Já vím, jaké bude rozložení sil o víkendu, ale ještě jsem jim to neřekl.

Lundqvist není stydlivý v tom, že chce chytat každý zápas, ale zvykl si i na skutečnost, že v základní části musí odchytat 50-60 utkání, aby byl připravený na vyřazovací boje. „Myslím, že v mých prvních sedmi osmi letech tady jsem chytal nahoru dolů,“ přiznala švédská hvězda. „Ale posledních pár let je to trochu jinak. Hrajete, pak sedíte. Když není rozpis tak natřískaný, tak máte týden, kde moc akce není. Takže se musíte soustředit i v trénincích a zlepšovat se tímhle způsobem. Sezona je dlouhá, takže je to pro mě lepší. Je to prostě jiný přístup.

Král Henrik také řekl, že byl proti příušnicím očkován zhruba třemi až čtyřmi týdny. Tu samou prevenci navíc provedl i před olympiádou v Soči. „Nechci nic zakřiknout, ale nic jsem nezměnil,“ uvedl Hank. „Trenéři se teď snaží dělat svou práci na maximum, aby udrželi vše čisté. Nemůžete na to pořád myslet. Když to dostanete, tak to budete mít. Samozřejmě, že není pěkné, že onemocnělo tolik hráčů. Myslím, že kluci se toho moc nebojí. Není to dobré, není sranda, že to koluje po celé lize. Je to něco, s čím se budou muset hráči vypořádat.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 15:17:51