Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Spravilo to pár stehů, řekl Klein po úrazu ucha

Spravilo to pár stehů, řekl Klein po úrazu ucha

Včerejší utkání označilo spoustu hráčů jako obrovsky důležité, že ho museli vyhrát. Což se povedlo, Jezdci porazili Penguins 4:3 v prodloužení a rozhodl Kevin Klein, dalo by se říct netradiční střelec, ale on dává góly v poslední době poměrně pravidelně. Ještě předtím ale v první třetině přišel o kus ucha, když ho vysokou holí zasáhl jeden z hráčů Pens. Podle jeho slov to spravilo zhruba 14 stehů. Jakoby se nic nestalo, američtí novináři přidali fakt, že takhle by se zachoval i Brandon Prust. Ohlasy ze zápasu přidal také trenér i pár hráčů.
Před tím, než Jezdci vyrazí na čtyřzápasový trip, který začne na konci týdne, si Jezdci našli skvělý čas, aby porazili Pittsburgh Penguins v nejslavnější hale světa 4:3 po prodloužení. Druhý bod zařídil svou dělovkou Kevin Klein, který prostřelil klubku hráčů z modré čáry. Byl to Kleinův šestý letošní gól, čímž dosáhl nejvyšší počet vstřelených gólů v jedné sezoně v kariéře. Byl to také jeho druhý letošní gól v prodloužení. „Jen jsem křikl na Ryana (McDonagha), protože jsem viděl, že jsem měl trochu prostoru. Nahrál mi skvěle – naznačil střelu a já jsem se snažil střílet na vzdálenější tyč. Naštěstí to vyšlo,“ popisoval po zápase šťastný střelec. „Jsem za ten gól moc rád.

„Je to kombinace obojího,“ odpověděl Klein na otázku, zda střílí se sebevědomím, a to je důvod, proč má zatím na kontě šest gólů, nebo zda má sebevědomí díky tomuto počinu. „Útočníci mají příležitosti v podstatě pořád. Je jich hodně, mají hodně času na ledě. Když nám nahrají na modrou, tak se musíme pokusit vystřelit, protože se vždycky nahrnou před bránu, čímž vzniká velký chaos. Pokud se vám střela povede dostat skrz – dnes jsem měl dvě, tři zblokované -, tak se musíte snažit mířit mimo hráče, protože ti dělají skvělou práci. Poslední střela byla to nejlepší na konec.

Kleinův projektil zapadl za Fleryho, ale významnou práci odvedl již zmíněný McDonagh a Dominic Moore, který si připsal druhou asistenci večera. „Myslím, že má zdaleka nejlepší ránu z týmu, bez pochyb,“ řekl Lundqvist o Kleinovi, který zatím z devíti gólů obránců vstřelil hned šest. „Vždycky to dostane až do brány. Je těžké to chytat. V tréninku to není nic dobrého, bolí to, ale vážím si toho v zápasech. Myslím, že si teď hodně věří.“ Vítězství přišlo po frustrující prohře s Detroitem 2:3 a týden po prohře s Tampou Bay. Že se to stalo proti skvělému Pittsburghu ve velkém dramatu přidává na specialitě včerejšího zápasu. „Je dobře, že jsme teď zvítězili,“ potvrdil Hank. „I proto, že jsme je nechali srovnat z 3:1 na 3:3, by bylo těžké vyrovnávat se s prohrou. Myslím, že jako tým jsme hráli dobře. Věděli jsme, jak důležitý je tento zápas. Sami vidíte, jak se může změnit vývoj zápasu, když trochu polevíte, a to zejména proti dobrému týmu.

Ano, přesně ta ztráta koncentrace, kvůli které Rangers přišli o dvougólové vedení během 24 vteřin, navíc bylo pět minut do konce. Poprvé Malkin, podruhé potrestat obrovskou chybu Staala Steve Downie. Mnohé napovídalo tomu, že Rangers napodobí sobotní výkon a prohrají. „Existují dva způsoby, jak se k tomu postavit,“ popisoval Lundqvist, který týmu pomohl 32 zákroky. „Můžete být zklamaní a smutní, nebo se přeskupit a soustředit se a pochopit, že jsme stále ve hře a můžeme vyhrát. Myslím, že jsme udělali dobrou týmovou práci. Potřebovali jsme výhru z několika důvodů. Samozřejmě pro naši důvěru, ale také pro dva body, abychom se vrátili zpět do hry. Teď jsme stále trochu naštvaní z toho, jak jsme je nechali vyrovnat, ale teď zase bojujeme v tabulce proti jiným týmům, které nechtějí rozdávat body.

Jak už bylo řečeno, hodně zajímavý moment měl Kevin Klein už v první třetině, když ho vysokou holí zasáhl Zach Sill. „Nevím, jestli někdo na ledě viděl kus ucha, ale Kevin ho ztratil,“ vtipkoval Vigneault po zápase. „O hokejistech si říkejte, co chcete, ale jsou to sakra tvrdí chlapi.“ Trenér také zhodnotil celý zápas: „Myslím, že první i druhá třetina, i když bylo přes dvacet střel, byla taková nemastná, neslaná. Oba týmy neměly moc prostoru. Ani na jedné straně nebylo moc kvalitních příležitostí. Třetí třetina byla jiná. Šli jsme do vedení, ale okamžitě srovnali. Pořád nemůžu pochopit, jak jsme nemohli ubránit třetí gól. Byl podobný, jako dal Nash. Je to těžké, když puk skáče. Při druhém gólu jsme byli všichni na svých pozicích. Nějak jsme tam byli zmatení a hned z toho byl gól.

Platnost uložené stránky vyprší: 16. 4. 2024 19:50:56