Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nejprve Boyle a J. Moore. Nyní oslabila Rangers i ztráta McDonagha a Kleina

Nejprve Boyle a J. Moore. Nyní oslabila Rangers i ztráta McDonagha a Kleina

Obrana New York Rangers byla už tak oslabena vinou zranění ruky Dana Boyla a pět zápasů dlouhé suspendace Johna Moora. V neděli se ovšem situace během utkání proti Winnipegu Jets radikálně zhoršila, když kvůli problémům se zdravím během první třetiny předčasně odstoupili kapitán Ryan McDonagh a Kevin Klein.

McDonagh si vykloubil rameno poté, co ho v čase 11:46 v rohu obranného pásma velmi tvrdě narazil na mantinel útočník Jets Evander Kane. Klein zase odkulhal do kabin již v čase 3:12, přičemž problém mu dělala pohmožděnina levé nohy, za kterou stálo předchozí zblokování střely winnipežského obránce Jacoba Trouby. Ve smolném utkání nakonec Jezdci prohráli fotbalovým výsledkem 0:1 po samostatných nájezdech.

Dnes McDonagh a Klein mají podstoupit vyšetření magnetickou rezonancí, avšak již nyní je jasné, že vedení Rangers bude muset podniknout nějaké kroky k tomu, aby bylo mužstvo z Manhattanu schopné nastoupit k zítřejšímu domácímu zápasu proti St. Louis Blues.

Dan Boyle sice dnes poprvé trénoval v bezkontaktním dresu, avšak do hry se nejspíše vrátí až později během listopadu. John Moore zase nebude k dispozici až do 11. listopadu, kdy se po trestu bude moci vrátit do akce proti Pittsburghu Penguins.

„Všichni z nás teď musíme pomoci,“ řekl brankář Henrik Lundqvist. „Myslím, že když máte mimo hru tak skvělé hráče, pak všichni musí o trochu víc zabrat, aby o něco více přispěli v různých aspektech. To se nám zatím povedlo [proti Winnipegu, pozn. autora].“

Dan Girardi strávil na ledě 34 minut a 50 sekund, nejvíce ze všech newyorských hokejistů. Marc Staal byl druhý s 29 minutami a 33 vteřinami, ale Matt Hunwick a Mike Kostka - kteří jsou v týmové hierarchii obránců až na sedmém a osmém místě - bravurně zvládli své rozšířené role a byli klíčovými důvody k zajištění jednoho bodu s Winnipegem i přesto, že se Jezdcům nepovedlo vstřelit ani jeden gól.

*galerie titulek="Obranné řady Jezdců zažívají krušné časy" zarovnani=vlevo obrazky= 6374,6375* Hunwick odehrál 27 minut a 58 vteřin a Kostka si odbruslil 21 minut a 56 sekund. Dohromady si připsali šest z celkem 38 týmových střel a společnými silami zblokovali čtyři z 20 střel soupeře.

Pro Hunwicka to byl nejvyšší ice-time od doby, kdy 11. dubna 2013 odehrál ještě jako člen Colorada Avalanche 28 minut a 22 vteřin. Pro Kostku to zase bylo nejvíce práce v základní části od 25. dubna 2013, kdy si do svých statistik připsal 23 minut a 43 sekund v dresu Toronta Maple Leafs.

„Podle mě Hunwick s Kostkou odehráli oba velmi, velmi povedené zápasy,“ uvedl na adresu svých obranných kolegů Marc Staal, který hrál bez 27 vteřin celou půlhodinu. „Byli spolehliví, sebevědomí a velmi dobře se rozhodovali ve všech situacích. Bylo to super vidět. Samozřejmě od nich potřebujeme, aby zvládli přijmout důležitější role do doby, než se opět uzdravíme. Myslím, že hráli výborně.“

Girardi uvedl, že on, Staal, Hunwick a Kostka byli schopni odehrát prakticky celé utkání jen ve čtyřech hráčích i díky dlouhé pauze, kdy poslední zápas hráli v pondělí proti Minnesotě Wild. I díky tomu Rangers byli schopni po většinu střetnutí kontrolovat hru a přestřílet Jets poměrem 38:25.

„Pokud bychom hráli dva zápasy ve dvou dnech, dost možná by to byla úplně jiná story, ale během volnějšího týdne jsme si dostatečně odpočinuli,“ řekl novinářům Girardi. „Teď jen potřebujeme nějaký odpočinek navíc.“

Staal také prozradil, že je přesvědčený, že Rangers mohou úspěšně překonat problémy spojené se zdecimovanou obranou, jako to zvládli v neděli, kdy úspěšně praktikovali agresivní napadání a obráncům svědomitě pomáhali útočníci svým backchekingem:

„Jako tým jsme byli lepší v našem vlastním pásmu. Hodně střel vyslali jen od mantinelů. Když se naši útočníci vrací s takovou vervou, pak to naší hru hodně zjednodušuje a my jsme pak zase schopní mnohem více podporovat útok. V útoku jsme strávili hodně času, což rozhodně pomohlo.“

Pokud McDonagh a/nebo Klein nebudou v pondělí schopni nastoupit, Rangers budou mít dvě možnosti: Buď se porozhlédnou po jednom či dvou obráncích skrze trejd, či zaloví ve vodách svého farmářského celku, Harfordu Wolf Pack.

Pokud se vydají cestou AHL, pak pravděpodobnými náhradníky budou mladíci Connor Allen a Dylan McIlrath. Allen má letos pět bodů a -1 v +/- hodnocení během osmi zápasů; McIlrath zatím nebodoval a stejně jako Allen má během osmi utkání -1 v hodnocení pobytu na ledě při vstřelených a obdržených brankách svého týmu.

„Budeme se s touhle situací muset vyrovnat ne jen jako obránci, ale jako celý tým a ujistit se, že společnými silami budeme hrát víc spolehlivě směrem dozadu v našem obranném pásmu, a že se celkově budeme více soustředit na tyto části naší hry,“ řekl Staal. „Je teď na každém, aby zlepšil svou hru.“

Zdroj: Dan Rosen, nhl.com
Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 15:11:52