Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 5 důvodů, proč Rangers nezískali Stanley Cup

5 důvodů, proč Rangers nezískali Stanley Cup

Jezdci se po dlouhých dvaceti letech podívali do finále Stanleyova poháru, ale nedokázali v něm porazit Krále z LA. V sérii prohráli 4:1, což ale nic nenapovídá, protože série byla vzácně vyrovnaná, vždyť v třech z pěti zápasů rozhodovalo prodloužení, přičemž dvakrát dokonce to druhé. Teď se díky žebříčku redaktora nhl.com, Tala Pinchevského, podíváme na pět důvodů, proč Jezdci nezvedli nad hlavu nejslavnější hokejovou trofej světa.
1. Chybějící góly hvězd
Jezdci odehráli ve finále 5 zápasů a vstřelili deset gólů. Nejlepšími střelci v základní části byli Brad Richards a Rick Nash, ale ani jeden z těchto hvězdných hráčů ve finále neskóroval. Co víc, ani hvězdy druhého sledu, jako jsou Zuccarello, Brassard, Pouliot nebo Hagelin ve finále spíše zklamali, než zaujali. Kdyby si alespoň přenesli formu z předchozích sérií, tak by finále mohlo vypadat úplně jinak. Všichni tito hráči jsou velmi mladí, což se zkušenostně prokázalo v celé sérii. Samostatným důkazem budiž faul Zuccarella na Muzzina.

Na druhé straně jsou hvězdy typu Nash a Richards. Zatímco prvně jmenovaný prvně vzkřísil, ale pak zase pohřbil naděje, že by byl ten střelec, o kterého se tým může upřít, tak o tom druhém se spekuluje o vykoupení, což už je ale skoro faktem. Nash zakončil playoff, ve kterém odehrál 25 zápasů, s třemi góly, což je na útočníka jeho kalibru tristní. Na druhou stranu se mu nesmí upřít snaha v defenzivě. Richards byl tahounem pouze v první sérii, ale to samozřejmě nestačí. Například za posledních sedm zápasů posbíral pouhopouhé dva body - oba dva byly za sekundární asistence.

2. Držení náskoku
Možná nejdůležitější faktor této série. V prvních dvou zápasech vedli Jezdci rozdílem dvou branek, ale oba dva zápasy Kings otočili. Kdyby ne, tak by se do New Yorku odlétalo za stavu 0:2 proti Králům, což by ohromně nahrávalo Newyorčanům. Dalším příklad by mohl být čtvrtý zápas. Jezdcům se dostali do vedení 2:0, jenže rychlou odpovědí Dustina Browna se dostali do ošemetné situace, když celý zbytek zápasu bránili vedení 2:1 a nebýt obrovského štěstí, které hráčům pomohlo, tak by Králové oslavovali zisk Stanley Cupu už v MSG.

3. Třetí třetiny a prodloužení
Jezdci vstupovali do finále s bilancí 10:0, když vstupovali do třetí třetiny s vedením. Jenže to se bohužel změnilo. Skoro vždy se Jezdcům vymstilo, že když šli do třetí třetiny s vedením, tak hráli hluboký defenzivní blok. Druhý zápas, vedení 4:2, vstupuje se do třetí třetiny. Jezdci se zatahují a Kings si vyžadují prodloužení, ve kterém zvítězí. Rozhodující zápas, vedení 2:1, ztráta zápasu ve druhém prodloužení.

Jezdci tedy měli bilanci ve finálových prodlouženích 0:3, což je důvod smutku. Možná je to kvůli nezkušenosti, možná kvůli nedostatku koncentrace, ale tyto výpadky stály Jezdce zápasy a nakonec i sérii.

4. Využití chyb
Dalším důvodem je schopnost Králů potrestat chyby soupeře. Pro první příklad nemusíme chodit daleko. V prvním zápase chyba Dana Girardiho v prodloužení, kterou využil Justin Williams. Tahle chyba byla z kategorie zbytečných, protože sjetí z čepele by se nemělo stávat.

Další chybou je zaváhání Ricka Nashe, který ke konci první třetiny nedokázal vyhodit puk z pásma, s čímž si nedokázala obrana poradit a Jeff Carter tak mohl dát vítězný gól v čase 0,8 sekund před koncem první třetiny. Možná nejzbytečnější chybou byla McDonaghova, který v druhém zápase ve třetí třetině za vlastní brankou ztratil puk, což umožnilo lehce skórovat Gáboríkovi. Tohle se prostě nesmí stávat, ale už je pozdě.

5. Hra pět na pět
Rangers bojovali se svými přesilovkami, ale větší výzvou bylo poražení Kings ve hře pět na pět, což se jim ale nepodařilo. Borci z Los Angels byli snad ve všech ohledech lepší. Střelba, bruslení, zkušenosti, využívání šancí atd.

Souhlasíte se vším? Pokud ne, tak rozhodně napište svůj názor do komentářů!

Zdroj: nhl.com
Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 11:26:28