Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jezdci nabrali směr Los Angeles. Miller se by se dnes měl vrátit k tréninku

Jezdci nabrali směr Los Angeles. Miller se by se dnes měl vrátit k tréninku

Tréninkové a cestovní. Takové bylo pondělí pro hokejisty New York Rangers. Hráči se nejprve dopoledne vrhli na led v tréninkovém centru a poté zamířili do Los Angeles, dějiště prvních dvou zápasů finále NHL. Ačkoli včerejšek nebyl určen pro setkání s novináři, pár ohlasů se z kabiny Jezdců přeci jen podařilo získat. Například trenér Alain Vigneault prozradil, že s týmem odcestovali na západní pobřeží USA i záložní gólman Cam Talbot a útočník J. T. Miller. Oba trápí zranění. Zatímco o Talbotově uzdravení se zatím nemluví, Miller je k návratu do hry o poznání blíže. Hokejisté také prohodili pár slov o svém nadcházejícím a posledním soupeři.
Před osmi měsíci se začala naplno rozjíždět liga a Rangers při své dlouhé šňůře venkovních zápasů zavítali i na západní pobřeží. Zastavili se i v Los Angeles, kde vyhráli 3:1. Teď se v aréně, kde to všechno prakticky odstartovalo, začne sezona chýlit ke konci. „Na začátku sezony jsme na západě strávili asi čtyři nebo pět dní. Celé to připomíná kruh, zase nás to svedlo dohromady,“ řekl včera po tréninku Henrik Lundqvist. Od té doby oba týmy zažily mnohé. Rangers se snažili pod novým trenérem najít pevnou půdu pod nohama. To se jim začalo dařit až před Vánoci. Kings jsou po celou sezonu jedním z nejlepších týmů soutěže, v play off ale zatím byly ve všech dosavadních kolech nad propastí.

Rangers si mohli dopřát luxus v podobě pár volných dnů a všichni sledovali finále Západní konference. „Při sledování toho zápasu jsem byl docela nervózní. A pak nadšený z toho, že konečně víme, proti komu budeme hrát. Sedmý zápas šel do prodloužení, to bylo vzrušující,“ popsal své pocity Marc Staal. Ve stejném duchu se vyjádřil i obránce Ryan McDonagh. „Byl jsem moc rád, když jsem dozvěděl jméno našeho soupeře. Konečně jsem o něm mohl začít přemýšlet,“ řekl McDonagh.

Los Angeles se kvůli rozhodnutí až v sedmém zápase musí spokojit jen s minimem času na přípravu na finálovou sérii. Ta s Chicagem byla pro oko diváka vyloženě nádherná, pro samotné hráče pak neskutečně fyzicky i psychicky náročná. Kings jsou prvním týmem NHL, který prošel do finále, přičemž v předchozích třech kolech musel svůj postup pokaždé potvrdit až v sedmém duelu. Rangers ale nečekají, že by se ve středu před očima míhal unavený tým. „dostanou šanci na nějaký odpočinek,“ nechal se slyšet Brian Boyle.

Trenér Alain Vigneault řekl pár slov ke dvojici zraněných hráčů. Cam Talbot i J. T. Miller odjeli s týmem do Los Angeles. Talbot včera netrénoval, Miller si šel zabruslit před startem tréninku. Mladý útočník by podle zámořských novinářů měl dnes s týmem trénovat.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 10:41:54