Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nevěřil jsem svým očím, řekl Vigneault o Henrikovi

Nevěřil jsem svým očím, řekl Vigneault o Henrikovi

Jezdci se po náročném zápase s Pittsburghem další noc dozvěděli svého soupeře pro finále Východní konference. Soupeřem je kanadský Montreal, který taktéž v sedmém zápase porazil Bruins. Speciální zápas pro Alaina Vigneaulta, který mimochodem včera oslavil své třiapadesáté narozeniny a jako dárek si nadělil postup svého týmu do finále konference. Před tím, než se dostal do Vancouveru, tak trénoval právě Montreal, ale to už je hodně let dozadu.
Alain Vigneault odpovídal po zápase novinářům například na to, jak moc by byly mizerné narozeniny, kdyby jeho tým vypadl: „Rozhodně by to nebylo dobré. Byl to neskutečně vzrušující sedmý zápas. Skoro všichni kluci podali výborný výkon a těšíme se proti budeme hrát. (ještě se nevěděl soupeř - pozn. red.).“ I přes to, že se nevěděl soupeř, tak bylo jasné, že si Jezdci tři dny odpočinou. „Pro příštích pár dní dostává celý tým volno,“ řekl trenér. „Měli jsme velmi náročný program. Rozpis byl vyzývavý a kluci to zvládli skvěle. Myslím, že v zápase pět proti Penguins jsme předvedli vůbec nejlepší výkon v playoff. Neměli jsme na výběr, navíc Marty den před tím ztratil matku, což semklo celý tým.

Kromě rodinné tragédie Martina St. Louise musel Jezdce nakopnout i hrozivý výkon v druhém domácím zápase. „Bohužel vím, jak jsme hráli,“ uvedl Alain. „Z nějakého důvodu jsme si na pravděpodobně nejhorší výkon sezóny vybrali ten nejhorší čas. Dalo by se říct, jakoby kluci narazili do zdi. Nevím, co se stalo. Kluci měli svoje sezení za zavřenými dveřmi a muselo to pomoci, protože jsme na ledě dobrým týmem.“ I Vigneault si ale myslí, že Martyho maminka rozhýbala tým. „Rozhodně. Pro Martina to muselo být těžké. Přistáli jsme v Pittsburghu a on hned letěl do Montrealu za rodinou. Pak se vrátil a odehrál skvělý zápas. To ráno jsem mu řekl, že existují důležitější věci, než hokej. Péče o rodinu, sestru, tátu. Ale on mi hned obratem napsal, že máma by chtěla, aby hrál. Neuvěřitelně to semklo a sblížilo tým.

Do zmiňovaného zápasu čtyři zasáhl poprvé po svém zranění i Chris Kreider. „Důležitý faktor,“ shrnul jednoduše Alain. „Ztratili jsme ho na 19 zápasů, přitom byl velkou součástí našeho týmu.Je v skupině našich šesti nejlepších útočníků. Je členem přesilovky, je vysoký a rychlý. Když se vrátil, možná nebyl v top formě, ale po jednom ranním rozbruslení a hned byl vidět jeho přínos, který nám pomohl přetlačit favorita série Pittsburgh.

Pittsburghu moc nepomohla hvězdná dvojice Crosby - Malkin, zvláště prvně jmenovaný. „Neřekl bych, že se změnili. Věděli jsme, že musíme hrát tvrdě, vzít jim jejich čas a prostor na ledě. Prostě jsme věděli, jak na ně.“ V posledním zápase trenér praktikoval dvaceti sekundové střídání, což je podle něj ideální. „Dokáže to skloubit nejlepší schopnosti hráče a ten čas je akorát. Museli jsme se ujisti, že budou mít odpočinuté nohy, protože jsme věděli, že v třetí třetině budou tlačit. Tak se také stalo a náš brankář byl neuvěřitelný. To, co předváděl, bylo naprosto skvělé. Skvělý sportovec a doslova zavřel dveře od branky. Jak jsem to viděl z lavičky, nevěřil jsem svým očím.

Před tím, než se tým dozvěděl soupeře, tak kouč přemítal, jakého soupeře by bral radši. „Pro mě jsou zvláštní oba týmy. V Montrealu jsem začal. Proti Bostonu jsem ztratil všechnu možnost získat Stanley Cup, takže proti oběma týmům to bude vzrušující a očekávám tvrdou a skvělou sérii.

V sedmém zápase znovu zafungovalo kouzlo čtvrté lajny, která zařídila první gól. Tento gól vstřelil centr Brian Boyle, kterému asistovali obě křídla - Dominic Moore i Derek Dorsett. Pro Boyla to je pravděpodobně životní gól. „Musím říct, že jsme makali (Boyle, Dorsett i Moore),“ řekl střelec Boyle. „Rychle jsme se dostali do tempa, měli jsme pár střídání. Samozřejmě to pro nás byl zábavný zápas. Je docela lehké nadchnout se pro něco jako je sedmý zápas. Oni mají ofenzivní hráče, kteří hráli celou sérii. Bylo to pořád stejné - dostat se rychle za obránce. Udělali jsme skvělou práci tím, jak jsme dokázali otočit sérii.

Chystejte pasy, míříme do Kanady!

Dnes brzo ráno už bylo známo, že si celý tým bude muset připravit pasy, protože Montreal dokázal porazit v sedmém zápase Boston 3:1. Série začne v sobotu v 19:00 našeho času, což je pro evropské fanoušky velice přijatelné. Znám je také čas druhého zápasu, který začne v noci z pondělí na úterý v 02:00. Tuto sezónu mají Jezdci bilanci s Habs 1-1-1 (vítězství, porážka, porážka v prodloužení). Posledním soupeřem pro Rangers před playoff byl právě Montreal.

Martin St. Louis se vrací domů. Narodil se sice v Lavalu, ale jeho rodina zde žije a není pochyb, že budou přímo na stadionu. Jezdce může srašit špatná bilance v tamním Bell Centre. Poslední zápas základní části prohráli v prodloužení, ten předchozí jako hosté vyhráli 1:0, když výhru zařídil úžasný Cam Talbot. Je ale jasné, že začne Lundqvist, kterému bude oponovat Carey Price. Závod o mistra konference může začít!

Radost členů vedení z postupu:

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 13:23:21