Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ryan McDonagh už se cítí ve své kůži

Ryan McDonagh už se cítí ve své kůži

Rangers zvládli první zápas playoff 2014 proti Flyers v poměru 4:1. Výsledek vypadá jednoznačně, ale pomohly tomu hlavně dva slepené góly v přesilovkách. Podle mnohých Rangers udělali velký krok k postupu do druhého kola, protože zvládnout první zápas je vždy ohromně důležité.
Flyers dokázali vstřelit první gól utkání, ale poté Henrik Lundqvist uzavřel svoji branku a další puk za sebe nepustil, ale hodně mu k tomu pomohli samotní hráči Flyers, protože na něj za celý zápas vyslali pouhopouhých 15 střel. „Udělali jsme pár dobrých věcí a budeme na tom stavět,“ uvedl Henrik. „Je to jen první zápas a začínáme zase v neděli. Musíte získat každý zápas. Nemůžete být závislí na tom, co se stalo dnes večer.

O vývoji zápasu rozhodly už dvě zmiňované přesilovky. Faul Akesona na Carla Hagelina byl oceněn na čtyři minuty a Richards ji dokázal využít v prvních dvou minutách, takže následovala další početní výhoda, kterou využil Derek Stepan. „[Akeson] mě trefil, takže to musely být čtyři minuty, ve které jsme udělali skvělou práci a využili obě dvě,“ řekl faulovaný Hagelin. „Kluci, kteří byli na přesilovce, to udělali skvěle. Rychlý gól Richieho nám dodal důvěru a byl to klíč k vítězství.

První hvězdou byl po právu zvolen Brad Richards, který vstřelil vítězný gól a na dva nahrál. „Richards hrál dneska dobře na obou stranách hřiště,“ ocenil Brada Alain Vigneault. Právě po boku Richardse získal svůj první bod v kariéře v NHL Jesper Fast. „Udělal dvě skvělé akce, které vedly ke gólu. Proto je tady. Samozřejmě, je to zkušený hráč, který už prošel mnoha zápasy.

Vyrovnávací branku vstřelil Mats Zuccarello, který si dorazil vlastní střelu. „Kontrolovali jsme zápas,“ řekl norský reprezentant, který získal ocenění třetí hvězda zápasu. „Hank nás držel vzadu, když měli šance. Dobře jsme napadali a vytvářeli chytré šance. Je to pro nás důležitý zápas a doufáme, že na něj navážeme.

K výhře pomohla také disciplína, kterou na druhé straně neměli hráči soupeře, protože trpěli mnohdy zbytečnými vyloučeními. „Prostě nemůžete,“ řekl na zbytečné vyloučení Marc Staal. „Oni jsou vážně dobří na přesilovkách. Nemůžete se nechat hloupě vylučovat. V tomto směru jsme dnes večer odvedli skvělou práci.

Po celý rok jsme měli dobrou disciplínu,“ pochválil svůj tým trenér. „Nikoho by nemělo překvapit, že hrajeme od začátku do konce. To je jedna z našich silných stránek po celý rok.

Po pěti zápasech se na led vrátil Ryan McDonagh, který zvláště v první třetině nevypadal, jako by byl plně ve své kůži. „Mám pocit, že jsem ho měl nechat hrát už proti Montrealu,“ přemýšlí Alain Vigneault. „Našel svoje ruce, našel rytmus. Byl mimo pár zápasů. To je normální. Zlepší se.

Už se cítím ve své kůži,“ řekl McDonagh, který zaznamenal největší porci minut na ledě. „Když jsme šli na druhou třetinu, tak jsem se uklidnil a to trvalo po zbytek zápasu.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 10:20:07