Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website „Jsem hrdý,“ říká Lundqvist po 302. výhře

„Jsem hrdý,“ říká Lundqvist po 302. výhře

Rangers doslova vybuchli čtyřmi góly ve druhé třetině. Při vítězství 8:4 to byla tedy klíčová část. Největší postavou večera v Canadian Tire Center byl Henrik Lundqvist, který překonal rekord Mikea Richtera v počtu vítězství.
Lundqvist inkasoval dva góly z prvních šesti střel, kterým čelil. Zápas dokončil s 35 zákroky, včetně 16 zásahů ve druhé třetině. „Je to neuvěřitelný pocit, jsem hrdý,“ říká Lundqvist. „Být tam nahoře s těmi kluky, co v organizaci hráli - a klub je velmi dlouho. Když se nad tím zamyslím, je to skoro absurdní. Samozřejmě ale budu chtít pokračovat. Zbývá mi hodně let, abych tento náskok zvýšil. Bude to skvělá jízda.

Nejen Lundqvistův rekord, ale i důležitá dva body byly součástí včerejšího dne. „Byl to divný zápas,“ říká Lundqvist. „Byl to boj. Byl to boj pro každého. Divná byla hlavně třetí třetina. Jsem rád, že je po všem. Jsem šťastný, že jsme vyhráli.

Šest rozdílných střelců se našlo v zápase s Ottawou. Tři ze šesti gólů byly bez asistence. Derick Brassard skončil zápas se dvěma góly, tak jako Rick Nash. Mats Zuccarello si připsal dvě asistence. „Dva body jsme potřebovali,“ říká Nash. „Byli jsme zoufalí. Dali jsme spoustu gólů, takže to byl dobrý zápas, ale musíme zapracovat na defenzivě.

Rangers zásluhou Dericka Brassarda vyrovali na 2:2. „ Henrik chytal proti San Jose opravdu dobře,“ říká Brassard. „Takže když jsme dali osm gólů, byla to pro něj úleva. Myslím, že nás několikrát podržel. Chytá dobře celou sezónu, takže je dobrý pocit, získat pro něj další vítězství. Myslím, že druhá třetina určitě rozhodla. Měli jsme dobrou první třetinu, jenže jsme prohrávali. Naštěstí jsme našli způsob, jak dát góly. Ve druhé třetině jsme rozhodli.

Ve třetí třetině se také prosadil Derek Stepan. „Zucc dal nahrávku napříč a snažil jsem se něco udělat,“ uvedl Stepan. „Zapřel jsem se, takže moje noha neudělala žádný pohyb - nekopl jsem do toho.

Trenér Rangers Alain Vigneault se vyjádřil na pár témat.

O osmi gólech: „Pro tým je to velmi důležité, ale bylo to nějaké jiné utkání s šancemi na obou stranách. Samozřejmě to nebylo defenzivní galapředstavení, ale našli jsme způsob, jak dát góly. Doufáme, že si to přeneseme do dalších zápasů.

Na obranu: „Byl to tak nějak symbol utkání. Vedli jsme o tři góly a oni se k nám snažili přiblížit. Tam jsme z brejků měli pár příležitostí. Pro naše fanoušky to muselo být vzrušující, protože jsme vstřelili osm gólů. Pro jejich to bylo asi zklamání.

Rangers dnes netrénovali. Letí do Columbusu, kde budou mít zítra trénink.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 13:03:31