Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers povolali Millera a potvrdili jméno brankáře pro čtvrteční zápas

Rangers povolali Millera a potvrdili jméno brankáře pro čtvrteční zápas

Včera bylo v tréninkovém centru Rangers vskutku živo. Tým měl naplánovaný trénink, podívat se přišli olympionici, přičemž Derek Stepan si dokonce jako jediný z nich zabruslil. Je jasné, že navrátivší se reprezentanti na sebe poutali obrovskou pozornost. Tu si ale vysloužil i kouč Alain Vigneault, jenž zodpověděl dotaz visící již několik dní ve vzduchu. Potvrdil, že do branky se ve čtvrtečním klání proti Chicagu postaví Cam Talbot. Pořád je tu ale pár otazníků. Několik hodin po tréninku povolali Jezdci z farmy útočníka J. T. Millera a do role zdravého náhradníka tak nejspíše pasují Dereka Dorsetta, který i včera hlásil, že se cítí v pořádku. Po čtyřech dnech se vrátil na led Marc Staal. Jeho naskočení do hry ještě není vyjasněné.
Někoho to překvapilo, někoho vůbec. Alain Vigneault se rozhodl, že ve čtvrtek si proti aktuálnímu držiteli Stanley Cupu zachytá Cam Talbot. Henriku Lundqvistovi tak chce dát ještě nějaký oddech po náročném cestování. Podle zámořských novinářů by se švédský gólman mohl představit v obou víkendových zápasech. Přesto ale zůstávaly další nevyřešené otázky kolem sestavy. K tréninku se vrátil Marc Staal, jenž novinářům, řekl že minulý čtvrtek se na konci tréninku špatně otočil a pak si dva dny nemohl ani zavázat boty. Ani on ani Vigneault pak nechtěli spekulovat, zda si ve čtvrtek zahraje. Víc se snad dozvíme po dnešním tréninku. „Dneska jsem byl trochu pomalý. Pár dnů jsem nebrusli,“ uvedl Staal.

Mezitím se Derek Dorsett znovu usmíval a rozhlašoval, že je neskutečně optimistický ohledně čtvrtečního duelu. Kouč Vigneault ale řekl, že pokukuje po nějakém útočníkovi z farmy, aby byla sestava více flexibilní. A za pár hodin do toho skutečně praštil a povolal J. T. Millera. „Líbila se mi rovnováha, kterou naše čtyři útoky v přítomnosti Matse měly. Zucca se ale vrátí za nějaký čas,“ uvedl Vigneault. Koketoval s myšlenkou, že půjde do hry jen s 12 útočníky, ale pak přeci jen zavolal do Hartfordu. Málokdo pochybuje o tom, že by Miller, jenž má daleko větší ofenzivní potenciál, proti Chicagu nehrál, takže se Dorsett se z návratu asi radovat nebude.


Olympionici zpátky doma

Šestice Jezdců, kteří se v pondělí vrátili z dějiště zimní olympiády, se včera přišli podívat do tréninkového centra. Jeden z nich, Derek Stepan, nazul brusle a s ostatními si zatrénoval. Ti zbylí se na led chystají až dnes, už včera si ale udělali čas na novináře a povyprávěli jim o uplynulých týdnech, které strávili v Soči bojováním za své národní barvy. Co řekli?


Lundqvist:
„Být tam byl velký zážitek. Všechno bylo perfektní, není na co si stěžovat,“ řekl Hank. Finálovou prohru s Kanadou zčásti připisuje absenci tří důležitých centrů, což odhalilo, že Švédsko nemá tak široký kádr. Lundqvist řekl, že se necítil pod tlakem, i když jako jediný gólman na turnaji nastoupil ke všem zápasům. Už včera se prý cítil v pohodě, naladěný na newyorský čas. Teď už se prý soustředí jen na to, co je před ním a Rangers.


Callahan:
Také kapitán uvedl, že časový posun o devět hodin ho nijak nevykolejil. „Není to tak zlé, myslel jsem si, že to bude horší.“ Spojené státy, za něž válčil skončili na nepopulární 4. příčce. „Je to těžké. Nemyslím si, že jsme naplnili očekávání, s nimiž jsme šli do turnaje. První tři zápasy jsme hráli podle našich představ. Stále jsme se zlepšovali, což je důležité. Kanada nás pak ale většinu zápasu přehrávala. To je nejtěžší na tomto turnaji – jedna prohra jste venku.“ Nejvíce ho zaujal výkon spoluhráče Ryana McDonagha. „Hrál tam naprosto neuvěřitelně. Odehrál tam jedny z nejlepších zápasů ve své dosavadní kariéře.“


McDonagh:
Šikovnému obránci vůbec nevadilo, že se na olympiádě po prvním zápase přesunul na pravou stranu obrany, aby mohl vytvořit pár s Ryanem Suterem. Prý to pro něj bylo jednodušší díky většímu hřišti, na kterém má obránce více času rozmyslet si další kroky. Olympiádu a všechno kolem ní popsal jako velkou zkušenost. Všechny zápasy po odehrání základních skupin přirovnal k sedmým duelům z play off NHL. Sám uznal, že 4. místo pro ně j docela frustrující a šokující poté, co tým předváděl v základní skupině. „Chtěl jsem zlato. Každý ho chtěl. Je škoda, že jsme nezískali ani jednu z medailí.“ Podle McDonagha bylo nesmírně těžké pro jeho velkého kamaráda Dereka Stepana, že nastoupil jen k jednomu utkání, a to ještě jen na pár minut.


Nash :
Také Nash si musel zvyknout na zcela odlišnou roli. Žádné místečko v top útoku, forvard se musel spokojit se čtvrtou lajnou. „Jednou z velkých součástí takového turnaje je, že všichni v týmu přijmou své role, které se od těch klubových můžou hodně lišit.“ Přiznal, že největším rozdílem byl počet odehraných minut. Teď prý chce svou pozornost zaměřit na Stanley Cup.


Hagelin:
Byla to je ho první olympiáda a prý mu pomůže k větší drzosti na ledě. Lépe se mu prý ale hraje na hřišti menší velikosti. Část svého volného času v Soči trávil v horách, kde sledoval lyžařské soutěže, třeba běh, který má ve Švédsku obrovskou tradici. Jídlo a ubytování bylo podle něj prvotřídní. V jídelně prý měli sportovci k dispozici neuvěřitelně širokou škálu jídla, včetně McDonald´s. Hagelin přiznal, že v průběhu těch dvou týdnů, do něj zahučelo pár Big Maců.


Stepan:
Byla to skvělá zkušenost. Bylo super sledovat to všechno kolem,“ uvedl. Pochopitelně by se mu mluvilo lépe, kdyby si více zahrál. Jeho mise u týmu USA ale určitě bude pokračovat na dalších turnajích.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 15:49:40