Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jestli Dorsett nebude moci hrát, sedneme si s Glenem a uvidíme, řekl Vigneault

Jestli Dorsett nebude moci hrát, sedneme si s Glenem a uvidíme, řekl Vigneault

Zatímco pozornost hokejového světa se upírá směrem k Soči, kde vrcholí olympijský turnaj, v zámoří se týmy ze slavné NHL po menší pauze vrací k tréninkům. Výjimkou pochopitelně nejsou ani Rangers. Ti zahájili přípravu na nejdůležitější součást sezony ve čtvrtek klasickým tréninkem. Stejný program měli i v pátek. Až včera, tedy v sobotu, trenéři sáhli k trochu jinému charakteru tréninku. Dost drsnému. Nejdříve se borci na ledě podrobili fyzickým testům, které jako kdyby z oka vypadly zářijovým kempům, a pak následoval pětačtyřicetiminutový běžný trénink. Absentérem byl opět Marc Staal. I když tedy mají Blueshirts své práce dost, zvládají sledovat i olympiádu.
Do restartu NHL po olympijské pauze zbývá pořád ještě v podstatě pět dnů, proto nikdo nevidí jako velký problém, že Marc Staal kvůli křečím v zádech vynechal druhý trénink v řadě. Všichni mají být v klidu, protože se jedná jen o odpočinek na úplné zotavení. „Tohle je obvykle záležitost několika dní. Nevidím to jako nic zásadního,“ řekl trenér Alain Vigneault. Staal by se měl vrátit k trénování možná už v pondělí.

To Derek Dorsett pokračuje v cestě ke comebacku, bruslil už čtvrtý den za sebou. Občas se zapojil i do kontaktních cvičení. Dobrým znamením bylo už jen to, že bez problémů zvládl kondiční testy. Robustní útočník po tréninku řekl, že vše probíhá podle plánu a že je plný optimismu vůči svému možnému startu ve čtvrtečním duelu proti Chicagu. Ještě ale musí počkat, jak bude jeho tělo reagovat na plně kontaktní trénink. Podle Vigneaulta by tým mohl udělat rozhodnutí ohledně jeho schopnosti jít hrát v úterý. Dorsetta by zpět v akci viděl rád i kvůli zranění Matse Zuccarella. „Pokud existuje šance, že Dorse bude hrát, pak máme 12 zdravých útočníků a takhle bychom to asi nechali. Jestli nebude moci hrát, sedneme si s Glenem Satherem a uvidíme, co budeme dělat,“ nechal se slyšet Vigneault.

Po tréninku stál Brian Boyle v šatně s rozpaženýma rukama a hlásil: „Jsme číslo čtyři!“ Odkazoval tak samozřejmě na prohru USA s Finskem 0:5. V kabině už od středy vládne smích a dobromyslně se glosují olympijské výsledky. Proto jistě všichni přivítali, že dnes mají volno. Dá se očekávat, že drtivá většina mančaftu si přivstane a podívá se na finálový zápas, ve kterém se představí tři jejich spoluhráči – Henrik Lundqvist, Carl Hagelin a Rick Nash. Všech šest Rangerů, kteří se v Rusku dostali až do bojů o medaile přiletí do New Yorku zítra kolem šesté hodiny ráno. V úterý se dostaví do tréninkového centra, ale nepůjdou na led. Do tréninku se zapojí až ve středu.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 08:43:05