Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers se vrátili k tréninku. Na ledě nechyběl ani Derek Dorsett

Rangers se vrátili k tréninku. Na ledě nechyběl ani Derek Dorsett

Rangers jsou zpátky. Tedy alespoň ti, kteří ještě stále nebojují v Soči o olympijské medaile. Jezdci se včera dopoledne po několika dnech volna znovu sešli v tréninkovém centru, kde nazuli brusle a vyrazili do práce. Někteří hráči byli pořádně opálení, a to včetně trenéra Alaina Vigneaulta. Na ledě se sešli všichni, včetně Dereka Dorsetta. Nezapojil se jen Mats Zuccarello, jenž si z olympijské mise přivezl menší zlomeninu v levé ruce a musel na kontrolu k týmovému lékaři. Bližší aktualizace zatím ale chybí.
Mats Zuccarello podstoupil ještě v Rusku rentgenové vyšetření, které potvrdilo, že v levé ruce má drobnou zlomeninu. Včera k večeru útočník navštívil týmového lékaře Martina Posnera. Podle doktora norské reprezentace nemělo být jeho zranění nijak závažné a měl být v pořádku již pro utkání s Chicagem, právě to chtěl ale Poster ještě včera zkontrolovat a sám jeho stav zhodnotit. Protože se spolu sešli kvůli pozdějšímu hráčovu příletu až téměř večer, organizace nevydala žádnou aktualizaci. „Nebudu vůbec o ničem spekulovat, dokud ho neprohlédne náš doktor,“ uvedl kouč Vigneault s tím, že doufá, že zbylá šestice hráčů se vrátí plná energie. „Hráč dostane jednou za čtyři roky takovou příležitost a ta zranění jsou rizika, které hra přináší. Je škoda, že se to přihodilo Matsovi, doufejme, že to nebude na dlouho.“ Podobně klidný nebyl GM Islanders Garth Snow, protože útočník Ostrovanů John Tavares se v Soši zranil tak vážně, že naskočí na led až při zářijovém kempu.

Po ledě kroužil i Derek Dorsett, jenž si 3. ledna v Pittsburghu zlomil nohu a vynechal 17 zápasů v řadě. Robustní člen čtvrtého útoku bruslil v bezkontaktním dresu. Vigneault po tréninku přiznal, že je velice blízko návratu a možná naskočí už proti Chicagu. „Dneska vypadal dobře, ale dlouho nebruslil, takže potřebuje nabrat nějakou kondici. Uvidíme, jak na tom bude zítra. Další čtvrtek by měl být blízko… hodně blízko… ne-li připraven jít hrát,“ uvedl Vigneault ke stavu jednoho ze svých tvrďáků.

Byl to docela únavný čtvrteční trénink, i když každý hráč ujišťoval, že během přestávky na své kondici pracoval. A většina si prý i našla čas si jít alespoň trochu zabruslit. Zároveň všichni působili, že je návrat do práce těší a že jsou připraveni na velkou výzvu, jakou bude těch posledních několik týdnů základní části představovat. „Taková přestávka pochopitelně není přirozenou věcí. Já jen doufám, že se všichni vrátí v pořádku. Kluci, kteří jsou tady, dneska říkali, že se cítí dobře po zdravotní stránce, což v téhle části sezony docela vzácné,“ komentoval Brad Richards.

Co se týká další plánu mužstva, hráči dnes budou znovu normálně trénovat, v sobotu je čekají testy mimo led podobné těm z přípravných kempů. V neděli dostanou volno a od pondělí do středy budou každý den trénovat. Šestice těch, co jsou ještě stále v Rusku, tedy Henrik Lundqvist, Carl Hagelin, Rick Nash, Ryan McDonagh, Ryan Callahan a Derek Stepan, by se měli do New York City vrátit v pondělí a první trénink podle Vigneaulta absolvují ve středu.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 19:19:24