Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Callahan: V mém srdci jsou Rangers

Callahan: V mém srdci jsou Rangers

Další den přinesl další vlnu spekulací o osudu kapitána Jezdců Ryana Callahana. O jeho budoucnosti se podle zdrojů Larryho Brookse z NY Post rozhodne do pátku, kdy se uzavírají přestupy před olympijskými hrami v Soči. Americký útočník stále požaduje sedmiletou smlouvu na 6 milionů dolarů, přičemž Sather by byl ochoten souhlasit s výší platu, ale ne s délkou smlouvy. Pět let je pro generálního manažera Blueshirts maximum. Mezi oběma stranami tak zeje velká mezera, na kterou Sather reagoval svým dalším krokem - dal požehnání Callahanovu agentovi Stevu Barlettovi, aby s jinými týmy vyjednával o nové smlouvě pro 28letého útočníka.
Satherův krok má prozaické důvody. V první řadě se jedná o snahu zvýšit tlak na Callahana, aby slevil ze svých požadavků a urychleně uťal spekulace prodloužením kontraktu s Blueshirts. Pokud tak Callahan neučiní, je podle všeho Sather připraven kapitána mužstva vyměnit, přičemž se bude snažit získat co nejvyšší protihodnotu. Pokud bude Callahan dopředu dohodnut s některým mužstvem na podpisu víceletého kontraktu, protihodnota kterou Rangers získají výměnou bude vyšší. Snaha uskutečnit prodloužení kontraktu nebo výměnu ještě před olympijskými hrami je pak dána obavou možného Callahanova zranění v Soči, které by mohlo případnou výměnu zhatit.

Sám Callahan ovšem po pátečním vítězství nad Islanders, které také mohlo být jeho posledním v dresu Rangers, spekulace popíral: "To jsou pro mě úplné novinky. Co ještě se říká? V mém srdci jsou Rangers. Chci hrát tady."

Pravdou však zůstává, že pokud by chtěl Callahan u Rangers zůstat, musel by slevit ze svých nároků na příští kontrakt - nárokům, kterým by zřejmě několik klubů v lize bylo ochotno vyjít vstříc. Sathera lze jen těžko kritizovat za to, když v březnu již 29letému hráči s velkou historií zranění a fyzicky náročným herním stylem nechce dát sedmiletý kontrakt, který by mohl do budoucna Rangers hodně bolet.

Není vůbec obvyklé, aby mužstvo bojující o play off, které navíc momentálně podává své nejlepší výkony v sezoně, vyměnilo uprostřed ročníku kapitána. Sather je však starý pragmatik a nejde o nic osobního, je to jen obchod. A z obchodního hlediska se zdá, že pro Rangers bude nejvýhodnější Callahana vyměnit. Mluví se o zájmu několika klubů, přičemž v posledním dnu nejčastěji znělo St. Louis, ze kterého by Jezdci údajně rádi přivedli Chrise Stewarta.

"Když se v souvislosti s výměnou mluví o vašem kapitánovi, je to jiné, než když se přetřásá jméno někoho jiného z týmu," přiznal Marc Staal, že se spekulace dotýkají myšlenek i ostatních hráčů v mužstvu. "Vyrostli jsme spolu v tomhle týmu a Ryan byl vždy důležitou součástí mužstva."

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 4. 2024 04:25:26