Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jezdci ve víru spekulací - jsou Callahan a Girardi na odchodu?

Jezdci ve víru spekulací - jsou Callahan a Girardi na odchodu?

Rangers sehráli dva výjimečné zápasy pod širým nebem, ovšem v posledních dnech se mnohem více než vítězství na Yankee Stadium probírala budoucnost dvou klíčových hráčů mužstva. Ryan Callahan a Dan Girardi patří dlouhodobě k největším oporám newyorského celku, ve kterém působí od začátku své kariéry v NHL. Oběma však po této sezoně končí smlouva a mohou se stát nechráněnými volnými agenty a Blueshirts tak bez náhrady opustit. Rojí se proto spekulace, že pokud se s nimi Glen Sather nedohodne rychle na prodloužení kontraktu, mohli by být před 5. březnem, kdy se uzavírají přestupy, vyměněni do jiného týmu.
Pro fanoušky by jistě bylo bolestivé sledovat, jak dva hráči z jádra mužstva opouštějí klub, jehož barvy hájili od začátku své profesionální kariéry. Callahan i Girardi do mužstva přicházeli jako neznámí hráči; Callahan byl draftován až ve čtvrtém kole a Girardi podepsal dokonce jako nedraftovaný hráč, avšak svoji pracovitostí a obětavostí na ledě si dokázali získat prostor na ledě i místo v srdcích příznivců Blueshirts. Oba se postupně vypracovali k vůdcům mužstva i respektovaným hráčům NHL, dosáhli nominací třeba i na olympijské hry (Callahan) či all-star game (Girardi). Oba mojí úzké vazby ke klubu z Manhattanu, vždyť Callahan je u Rangers již od roku 2011 kapitánem a Girardi zase jako malý kluk zbožňoval Marka Messiera. Přesto se nyní zdá reálné, že minimálně jeden z nich Rangers v nejbližších týdnech opustí. Pravděpodobněji se to nyní jeví v případě kapitána Blueshirts.

Známý komentátoři Larry Brooks z New York Post a Bob McKenzie z TSN uvedli, že v případě Callahana jednání na nové smlouvě váznou a Sather již jedná s jinými manažery o možné výměně. Callahan si podle nich představuje smlouvu na sedm let s ročním platem minimálně šest milionů dolarů, což mu vedení Jezdců nehodlá poskytnout, na druhou stranu o amerického reprezentanta má zájem řada klubů a spekuluje se, že by mu Bufalo či jiný tým mohl v létě uvedenou částku nabídnout. Z pohledu kapitána Jezdců však nemusí jít čistě jen o peníze, pod Alainem Vigneaultem oslabila Callahanova pozice v týmu, dostává nyní méně času na ledě při hře 5 na 5 i při přesilových hrách. Přestupem by tak nejspíš získal větší prostor na ledě, na který byl předtím zvyklý od Johna Tortorelly.

Odchod Callahana před 5. březnem se nyní zdá jako pravděpodobný, ovšem nic ještě definitivní není a nastat může obrat. Rangers by jako protihodnotu v případě výměny pravděpodobně žádali mladého osvědčeného hráče do druhého či třetího útoku a navíc prospekty či výběry draftu. V případě Callahanova odchodu bude muset Vigneault také rozhodnout o novém kapitánovi mužstva, tím by mohl být Dan Girardi (pokud prodlouží smlouvu), Marc Staal, Ryan McDonagh, Rick Nash či Brad Richards, pokud se vedení rozhodne jej v létě nevyplatit ze smlouvy. Jmenovat kapitánem brankáře Henrika Lundqvista, který je nejvýraznější osobností týmu, se zdá velice málo pravděpodobné, byť právě Vigneault v roce 2007 udělal ve Vancouveru kapitánem brankáře Roberto Luonga.

Podle dostupných informací lépe probíhají jednání o novém kontraktu pro Girardiho. Kanadský obránce dle spekulací touží po smlouvě na šest let s průměrným příjmem 5,5 milionu na rok. Sather se jeho představám přiblížil svýma posledníma dvěma nabídkami, které znějí buď 5,5 milionu na pět let nebo šestiletým kontraktem s průměrným příjmem lehce přes 5 milionů, očekává se tedy, že se obě strany do začátku března dohodnou a Girardi bude nosit dres Rangers i v příštích letech.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 14:05:07