Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hotovo! Derek Stepan podepsal dvouletou smlouvu --- aktualizováno

Hotovo! Derek Stepan podepsal dvouletou smlouvu --- aktualizováno

Největší přání fanoušků Jezdců se během čtvrtka stalo realitou. Chráněný volný agent Derek Stepan se dohodl s Rangers na nové smlouvě, která mu v příštích dvou letech vynese celkem 6,15 milionu dolarů. Nejproduktivnější hráč Blueshirts tak ukončil vleklé jednání o smlouvě, které se vleklo po několik měsíců a kvůli němuž vynechal přípravný kemp. Do posledních dvou přípravných duelů americký útočník již zasáhnout nestihne, ale nic by nemělo bránit tomu, aby na led vyjel 3. října v prvním ostrém zápase sezony.
"S dohodou jsem spokojen. Věděl jsem, že k podpisu nakonec dojde, jen jsem doufal, že to bude dříve, aby Derek stihl odehrát pár zápasů v přípravě. Ale Derek trénoval ve Wisconsinu a už zítra může být v New Yorku," řekl Glen Sather, který byl některými fanoušky kritizován kvůli svému tvrdému vyjednávacímu přístupu vůči Stepanovi, jemuž kolektivní smlouva nedávala prakticky žádné páky, kterými by si mohl pomoci k lepšímu platu.

"Kvůli vyjednávání nejsem nijak zapšklý," uklidňuje fanoušky Derek Stepan. "Na začátku kariéry si teprve přivykám obchodní stránce sportu. Někdy věci nejdou tak snadno, jak očekáváte, je těžké se s tím smířit. Měl jsem ale kolem sebe lidi, kteří mi říkali, ať si to neberu osobně. Poslední nabídku ze strany Rangers jsem dostal v pondělí a dlouho o ní přemýšlel, protože jsem věděl, že je to asi to nejbližší k mým představám, které se mi dostane. Probral jsem vše s rodinou a už ve středu večer věděl, že podepíšu. Myslím, že se podařil dojít k dohodě bez toho, aby bylo některé straně ublíženo a obě strany s tím mohou být spokojeny."

Stepan také popsal, jak z domova sledoval dění v přípravném kempu: "Chtěl jsem pořád vědět, co se děje. Po celý den jsem klukům neustále psal a ptal se co je nového a na podrobnosti nového herního systému. Drželo mě to nahoře psychicky. S kluky jsem se bavil i o novém trenérovi a jsem ze všeho hodně nadšený." Alain Vigneault se plánuje se Stepanem co nejdříve telefonicky kontaktovat. Rodák z Wisconsinu se pak k týmu připojí v neděli, kdy mají Rangers naplánovaný první trénink v New Yorku po návratu ze západního pobřeží. Ještě před tím v pátek Stepana čekají zdravotní testy.

Třiadvacetiletý Stepan se během tří sezon mezi profesionály zabydlel na pozici prvního centra Jezdců a v NHL nevynechal dosud jediný zápas. Ve 212 duelech zaznamenal 140 kanadských bodů, přičemž se rok od roku lepšil, v poslední sezoně ovládl klubové bodová, když ve 48 zápasech zaznamenal 44 bodů za 18 gólů a 26 asistencí. Kromě útoku je však juniorský mistr světa z roku 2010 velice platným i v defenzívě, minulý rok patřil k nejvytíženějším útočníkům Jezdců při hře v oslabení.

"Je to pro nás skvělá zpráva," shrnul na svém twitteru pocity asi všech fanoušků a hráčů týmu Henrik Lundqvist. Jediný, kdo možná nebude příliš nadšený, je Oscar Lindberg, jehož šance na proniknutí do prvního týmu by byly při absenci Stepana mnohonásobně vyšší. Nicméně švédský centr jako doposud zůstává v kempu a bude mít možnost bojovat o své místo na soupisce, stejně jako další hráči.

"Derek v NHL rozhodně patří mezi elitní centry a je podstatnou součástí našeho týmu. Je moc dobře, že je zpátky," sdělil ke Stepanovu podpisu Rick Nash.

Uzavřená dvouletá smlouva je bezesporu výhrou klubu, který však musí zároveň doufat, že tvrdé vyjednávání Glena Sathera nenarušilo budoucí vztahy s hráčem. Zápočet proti platovému stropu jen o málo přesahující tři miliony by měl dovolit vměstnat do povoleného limitu všechny hráče, i když si Blueshirts nejspíš budou muset pomoci nějakou malou kličkou, například umístěním Carla Hagelina na listinu dlouhodobě zraněných hráčů. Pro organizaci je však také důležitá i skutečnost, že po vypršení smlouvy bude Stepan chráněným volným agentem, čili se fanoušci Jezdců o jeho další setrvání v klubu na Manhattanu nemusí obávat.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 10:02:54