Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 2. den tréninkového kempu: Hráči mají za sebou kondiční bruslení

2. den tréninkového kempu: Hráči mají za sebou kondiční bruslení

Rangers mají za sebou druhý den tréninkového kempu, jehož náplní bylo kondiční bruslení. V tréninkovém centru nebyli Martin Biron ani Derek Stepan. První jmenovaný už by však měl být přítomen dnes a druhý podle deníku New York Post prý nemá nic proti krátkodobé smlouvě. Na ledě tedy nechyběl brankář Johan Hedberg, jenž však po příjezdu Birona už nebude mít na soupisce místo. Během bruslení několik hráčů vyloženě vyčnívalo. Třeba prospect Oscar Lindberg se předvedl v takovém světle, že ho Alain Vigneault nazval překvapením kempu. To Henrik Lundqvist si fantastickou formu udržuje už několik let a včera promluvil znovu o své smlouvě. A neřekl nic nového.
I když by zraky všech fanoušků měly směřovat jen k trénující skupině hráčů, přesto snad všichni myslí na Dereka Stepana. Loňský první centr týmu zůstává stále bez smlouvy a nemůže se připojit k týmu. Generální manažer Glen Sather řekl, že není nic nového v jednáních, co by měli novináři vědět a že obě strany pokračují v práci na dohodě. Bylo z něj hodně cítit, že nehodlá ani o píď ustoupit ze své filozofie, tedy že hráče po vypršení jeho prvního kontraktu nepodepíše na více jak dva roky. Situace začíná být trochu nebezpečná, protože hráč mešká kemp, který navíc vede skupina nových trenérů.

Včera vyrukoval s novými informacemi Larry Brooks, novinář New York Post. Ten se spojil s agentem Stepana Mattem Oatesem. Podle něj se jeho klient nesnaží o nic jiného, než si vysloužit plat odpovídající jeho reálné tržní hodnotě. Vzápětí uvedl na pravou míru několik věcí. „Derek nechce, aby se o jeho novém kontraktu spekulovalo v tisku, ale objevilo se několik velmi nepřesných informací a je potře ba vše vysvětlit,“ řekl Oates. „Derek rozhodně podával výkony, za které by si jinde vysloužil dlouhodobý kontrakt. Nikdy jsme ale neřekli, že nejsme otevření jednáním o krátkodobé smlouvě. Jen prostě hledáme řešení, které bude odrážet jeho výkon.“

Agent Matt Oates se domnívá, že pro Rangers by bylo nesmírně výhodné, kdyby si Stepana pojistilo na mnoho let dopředu, pokud to ale prý není možné, chtějí se zapojit do jednání o krátkodobém kontraktu. I Stepan už podle všeho začíná cítit, že jeho absence u týmu by mu mohla spíše ublížit. Jako vždycky jde ale především o peníze. „Všichni máme Dereka rádi a chceme ho tady, jeho agentovi jsem ale musel říct, že takové požadavky jsou absolutně nereálné. A tak stojíme na místě,“ prozradil včera Glen Sather. Ten nechce opustit nejen svou filozofii, zároveň si nemůže příliš vyskakovat vzhledem k platovému stropu.

„Rozhodně nemáme nepřiměřené nebo nereálné požadavky. Derek chce být Rangerem. Ani jsme nezkoumali možné nabídky odjinud. Jediným cílem je dohodnout se s Jezdci. Bavíme se, jetu dialog, neexistuje žádné nepřátelství. Derek nežádá nic, na co by neměl nárok. Chce jen férovou dohodu a je ochoten bavit se o krátkodobé smlouvě. Je důležité, aby tohle lidé pochopili,“ uzavřel agent Matt Oates.


Lundqvist nechce, aby ho jednání o smlouvě rozptylovala

Nejen o Dereku Stepanovi teď vyjednávají v kancelářích na Manhattanu. Řeší tam také Henrika Lundqvista, jehož kontrakt vyprší příští rok. Hank včera řekl, že není nic nového, že obě strany prostě jen mluví. Je zřejmé, že by preferoval, kdyby se dohodli ještě před startem nadcházejícího ročníku. „Jediné co mohu říct, je, že až začne sezona, chci se plně soustředit jen na hokej. Když ucítím, že jen malinké procento mé mysli směřuje k jednáním o smlouvě, nebudu tohle v průběhu ročníku vůbec řešit,“ řekl Lundqvist, jenž by se příští rok mohl stát nechráněným volným hráčem a přijímat nabídky týmů napříč celou ligou.


Richards je vděčný, že mohl zůstat Rangerem

O jeho vykoupení ze smlouvy se mluvilo několik měsíců. Brad Richards podával v minulé sezoně katastrofální výkony. Vůbec si nerozuměl s trenérem Johnem Tortorellou, který ho vedl v Tampě a tolik si ho přál mít na Manhattanu. Richie ale pokračuje a všichni věří, že se dokáže vrátit ke své výkonnosti z let minulých. Sám Richards je podle svých slov nadšený a hlavně vděčný, že mohl zůstat u Rangers. „Musím tam vlétnout a hrát. Samozřejmě, že budu pod drobnohledem, to je normální. Tohle je nová sezona. Měl jsem spoustu času zbavit se špatných myšlenek,“ řekl Richards.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 09:30:44